9 juni 2011

INSPIRATIONSKLIPPBOK

Inredningsinspiration finns överallt. Själv älskar jag att resa och bo på hotell, det kan ge oerhört mycket inspel och inspiration. Eller att gå omkring i spännande butiker, inredda med kreativitet och eftertanke. Eller alla bloggar jag dagligen besöker. Eller alla inredningstidningar jag samlar på mig.

Mycket av inspirationen tar ingen plats alls, men just inredningstidningar är något som lätt kan växa ut av proportioner. Många av tidningarna jag har vill jag spara som dem är, medans det i andra bara är några sidor eller ett par bilder. För dem tidningarna har jag en inspirationsklippbok, där jag limmar in inspirerande bilder på miljöer, möbler och vackra ting. 
Av och till tar jag mig en runda och går igenom tidningar, klipper ut och limmar in i min inspirationsbok. Det kan vara ganska så avslappnande och dessutom roligt att återupptäcka gamla tidningar som bara lagts på hög och samlat damm.

I helgen har jag dock inget sådant på schemat. Imorgon reser jag nämligen upp till Tromsø för roligheter. Taxin kommer imorgon kl. 5.45, så nu borde jag nog packa färdigt och gå och lägga mig...

GOD HELG!

16 kommentarer:

Linda sa...

Ja, inredningstidningarna tar lätt över huset...Jag har länge tänkt på att göra en ispirationsbok, men inte kommit till skott. Nu fick jag ny inspiration tack vare dig!
Kram, Linda

Vitt hus med svarta knutar sa...

Hi hi i helgen som var gjorde jag en utrensning av tidningar och magasin. Jag har en pärm med lösa blad där jag för många år sedan började klistra in inspirerande bilder.

Lyckost dig som ska resa till Tromsö!!! Vi var där för två somrar sedan och det var en fantastisk upplevelse. Det var ljust dygnet runt. Vi lyssnade på en Bach konsert i Ishavskatedralen. Sen besökte vi den anrika puben och drack riktigt god öl, Mack.

Önskar dig en trevlig resa!
Kram,
Regina

Jannicke sa...

så lurt med en slik bok :o)
Kos deg i Tromsø, der har jeg aldri vært :o)
Klem og god helg!

Fiffiga Systrar sa...

Mycket fint!! Vilka vackra bilder!!

Jag har börjat på en sådan bok... river och klipper och sparar...men har ännu inte klistrat... tyvärr! Hoppas jag tar mig tiden snart!

Ha en härlig helg i Tromsoe.
Mvh Elin - fiffiga systrar

Catje sa...

Jeg har også slike bøker, i flertall :) Mange år siden jeg begynte med det. Jeg er redd smaken min kanskje har forandret seg litt på disse årene, men det kan være morsomt å ta fram igjen hvis jeg skal i gang med et stort prosjekt.
God helg og god tur til Tromsø!

Tina sa...

Jag har kommit så långt att jag rivit ur alla inspobilder och satt dem i en pärm. Ett senare projekt blir att sammanställa allt..
Smart du har gjort!

Kram och önskar dig en härlig helg!

Unknown sa...

Högar av Inredningstidningar har en förmåga att växa till sig. Menar alltid att jag ska klippa ur bilder jag vill ha kvar men rätt var det är så får jag ett ryck och så reser allt i papperinsamlingen..

Ha en rolig helg
Kram Maria

Petra / Popetotrora sa...

Ja, om det är någonting som tar plats så är det ju alla tidningar. Vad smart att bara spara det bästa i en inspirationsbok. :-)

Och du, salladen i inlägget under ser ljuuuvlig ut!

mia sa...

En inspirationsklippbok vore en god ide. Blir het klart en massa inrednings- och trädgårds tidningar på hög och så klart inspirerande blogginlägg. Din blogg hör till dom :D Superfina bilder!
Hoppas du får en riktigt trevlig resa
Kram

Katta sa...

Då gör du som jag när det gäller tidningar. Just nu tar de alldeles för mycket plats så en utrensning är det dax för. Ha det så trevligt i Tromsö. Kram Katta

himlaverket sa...

Jag har åxå två stycken.
Det går ju inte att samla tidningar hur länge som helst.
Jag har en inspirationsbok för trädgården och en för hemmet.
Kanonbra!
kram ullamaria

tinajo sa...

Jag tänker ofta att jag borde göra en scrapbook av mina favoriter från tidningar, men inte kommer jag mig för... Kanske när jag blir pensionär..! :-D

Mitt hvite hus sa...

smart å samle gode ideer i en egen bok... flink er du =)=)

God pinse helg =)

Cattis sa...

Låter som en rolig ide med en inspirationsbok tycker jag....

Ha en underbar helg!
Kjamis Cattis

LissenTo sa...

En bra ide, men oftast blir det mest att jag bläddrar och tittar i gamla tidningar.

Hoppas du hade en rolig helg.

Kram Lissen

millandante sa...

Roligheter på olika sätt!:) Hoppas du haft en fin helg!
Ja, att klippa och klistra och samla är verkligen roligt! Dina bilder skulle passa i min inspirationsbok!!

Kram