18 januari 2011

DET DÄR MED MATTOR

Veckans tema hos fabriken är mattor och det är inte det enklaste. Jag tycker det är svårt att hitta mattor, inte bara ska de passa de färg- och designval man har gjort på möbler, utan även till väggar och golv. Uppe i tv-rummet har vi nu haft tre olika mattor, utan att jag känner mig nöjd. Kanske blir det bättre när vi river ut laminatgolvet som ligger där och målar det underliggande brädgolvet vitt.

Men nog om det, det jag tänkte visa er idag är min vintermatta, som ligger vid läsfåtöljen i vardagsrummet. Tycker det är himla mysigt med ett renskin på golvet under denna kalla period av året – varmt och skönt för mina kalla fötter. På bilden ovan skymtar ni även den matta som ligger vid soffan (en identisk ligger också under matbordet).
Vid min läshörna har jag nu fyllt tallrikshyllan med inspirerande tidningar, fylla med vårhärliga hem. Just nu i januari längtar jag mig gärna bort och fram, till varmare och ljusare tider. Att få en stilla stund här, försjunken i en tidning eller bok, blir vardagslyx efter en hektisk dag på jobbet.
Som vanligt finns det även levande ljus och blommor där jag sitter och myser. Allt blir liksom så mycket bättre då. Tulpaner och blåbärsris i en liten kanna från Greengate och en avklippt hyacint hängandes på tallrikshyllan i en glasvas (egentligen en ljushållare). Kandelabern är inköpt för ett par år sedan och var ursprungligen fem-armad, men en liten ombyggning har reducerat antalet armar och gjort den betydligt enklare att placera.

Om någon är intresserad så kommer här även ett boktips – Flyga drake av Khaled Hosseini. En fantastisk bok; välskriven, spännande och gripande. Passa även på att läsa Tusen strålande solar av samma författare.

30 kommentarer:

Hanna sa...

Fint du har det.
Kram
Hanna

hemma hos lilla mej sa...

Mmmmm vad fint du har det !Önskar dej en härlig tisdag.Varm kram Rita ♥

Villa Vinkelhaken sa...

Såå himla fint du har det! Riktigt mysigt! =)

Ha en mysig dag!
Kram Jenny

Johanna sa...

Vilken jättefin läshörna! Din tolixpall är supersnygg verkligen:)
Jag skall köpa en tolixpall och funderar på färg, vilken färg/bets har du på din? Hoppas det är ok att fråga:)

Hälsningar Johanna

Anne sa...

Hej!

Åh, din hörna under trappen är så fin! älskar när du visar bilder därifrån!

Har läst bägge nämnda böcker, de är så bra båda två!
Tusen strålande solar har jag nog till och med läst två eller tre ggr. Tycker det är fantastiskt att en man skriver så bra om kvinnor.

Kram

LissenTo sa...

Skulle gärna sitta i den hörnan ser urmysigt ut. Ombonat med blommor ljus och tidningar i tallrikshyllan.

Må så gott.//Kram Lissen

Unknown sa...

For en herlig! leseplass du har.. så koselig å sitte der å lese:)

Doppa.nu - Amanda sa...

Himmel vilken fin blogg du har :) Inspirerande och mysig!
Kram

Catje sa...

Veldig koselig lesekrok. Fin stålampe!

Catje

millandante sa...

Det var nog den finaste tallrikshyllan jag sett!! Nu blev jag så sugen på att hitta en och göra likadant!!! Fantastiskt fint har du det! Och jag håller med dig, mattor är inget lätt kapitel.

KRAM

Carina sa...

Så härligt vackert det var hos dig!
Ha en underbar tisdag.
Kramen.

Anonym sa...

Vad mysig din läshörna blev. Har också fyllt min tallrikshylla med böcker och tidsskrifter, det är ju både vackert och praktiskt.
Gällande mattor så har jag också haft problem med att hitta rätt matta för hemmets atmosfär, så därav har jag ett mattlöst hem:)

Önskar dig en trevlig vecka!
Kram Maria
http://mariaschateau.blogspot.com/

Alfa sa...

Så nydelig du har det:0)
Ha en super dag.
Klem Alfa

Skogsdoft & havsbris sa...

Åh vilken underbart mysig läshörna - en sån vill jag också ha! Där är det säkert skönt att krypa upp med en fin tidning eller en bra bok och bara mysa och drömma sig bort en stund. Och sticka ner fötterna i det varma renskinnet...
Ser att den andra mattan som skymtar på bild har likadant mönster, gåsögon, som våra sovrumsmattor! Gillar verkligen det mönstret!
Vad smart att sätta tidningar i tallrikshyllan - det var en idé jag ska sätta bakom örat!
Jag har också läst båda böckerna du tipsade om, de var jättebra! :)
Ha en fin tisdag!

Fröken Fräken sa...

Nä, mattor är knepigt! Jag tror att det är för att jag upplever att de delar upp rummet så att det känns mindre. Om man nu inte har en matta som har samma färg som golvet, men har man en gulaktig ekparkett som jag har i vardagsrummet så är det inte lätt med matta till!
Väldans mysig hörna! Sådan skulle jag gärna vilja krypa upp i och bli frisk i. Våriga inredningstidningar hjälper säkert!

Mitt hvite hus sa...

Åå for en utrolig hyggelig krok du har laget deg under trappen da.. her må du kose deg masse ...

ønsker deg en fin tirsdag
klemmer =)

Systrarna Hjertén sa...

Håller med om att mattor är svårt (letar just en till mitt matsalsrum) och vi har knappt några mattor alls!

Väldigt mysig hörna har ni i alla fall och böckerna du tipsar om är jättebra, men jag tycker nog att Tusen strålande solar är den bästa...ja, det tycker jag för den är helt fantastisk!!!!!

Mvh
Frida

Therese sa...

Jösses amalia vilken mysig hörna! Ett renskin eller fårskinn står på min önskelista till "nya" sovrummet. Massa kramar å tack för all isnpiration <3

ingen vanlig dag sa...

Tack för din kommentar hos mig. Och vilken fin blogg du har! Jättefin läshörna och ett jättefint hem och en blogg helt i min smak! :)

Nu ska jag läsa vidare.

Kram / Kristina

Linda sa...

Åh vilka härliga bilder! Jättefint!

Kram Linda

mina finaste. sa...

Gud vilken mysig blogg du har! Jag hittade hit från Fabriken och kommer absolut att titta in igen.

Roligt att även du är 31 och civilingenjör :) Håller med om man behöver en motpol till jobbet och jag håller för fullt på att skapa ett hem i vårt första hus.

Ha det gott!
Kram Marie

Katta sa...

Nämen, har ni laminat ovanpå brädgolv. Det lär ju bli jättefint när ni fixat. Renskinn är underbart vackra på golv och i soffor m.m. Så himmla sött med den rosa tulpanbuketten i den blommiga kannan och hyacinten i ampeln. Kram Katta

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken mysig läshörna du har! Så mysigt med ljus, blommor och ett fårskinn att borra ner fötterna i.

Hdet gott!
Kram,
Regina

Petra / Popetotrora sa...

Jag tror jag smäller av!! Vilken supermysig hörna! Sån vill jag också ha! :-)

Pysselprinsessan sa...

Finfina bilder! Stämning i massor! :)

Ja, mattor är svårt! I nuläget har vi inga mattor i lägenheten... Akut behov är det under soffbordet, men jag skulle gärna ha en matta under matbordet oxå! Tyvärr har jag inte sett en enda passande till nåt av ställena... :(

Kramar

Pysselpralinen sa...

En helmysig och väldigt inbjudande hörna. Vad sugen man blir på att krypa upp i fåtöljen med en kopp te och bläddra i en tidning. Inte illa att få med både hyacint och tulpaner heller, det brukar inte jag. När tulpanerna kommit till byn är hyacinterna för länge sen puts väck!

Jag tycker också att det är lurigt med mattor, många tar över för mycket. Den vi har i vardagsrummet nu är en väldigt diskret gammal ikea-matta och jag har inte hittat något bättre alternativ än.

Härligt att höra att du är en snoozdrottning också. Men jag har brutalt fått lära mig att om man planerar att snooza en timma på vardagar nu för tiden utan att komma för sent till jobbet, då gäller det att börja omkring 5. Så jag kanske får träna bort det beroendet...;-)
Förresten, jag håller helt med om en sak till. Det är ju själva grejen att gå upp som är det allra värsta. För gud vad skönt det är i sängen precis innan man stiger upp! :-)

Lilla gårdshuset sa...

Hej! Mitt första besök här hos dig. Och vilken fin blogg du har!!! Kommer tillbaka kan jag lova;).

Kramis/Heléne

Therese sa...

Vilken underbar och fantastisk hörna du har! Den hade jag aldrig lämnat;)

Stor kram Therese

Anne-Marthe:) sa...

Så vakre nyanser du har i hjemmet ditt:) Hint av rosa, det er fint :)

isa sa...

Bilderna är så vackra och erat hem är så mysigt och fint att dessa biloder ser uta tt ha kommit direkt ut Hus&Hems tiding. Du akn verkligen din stil och ditt hem. Härliga bilder minst sagt på dina mattor. mvh isa