11 augusti 2010

SEMESTER I USA 2


Från Toronto körde vi alltså ner till Boston, en riktigt härlig stad som jag absolut vill besöka igen. Här finns mycket för den som är historiskt intresserad – det var i Boston som många av de stora händelserna under den amerikanska revolutionen ägde rum. Men här kan man också vandra omkring i mysiga kvarter och härliga parker. Staden är dessutom en student- och sportstad, och utbudet är stort vad gäller uteliv och musikunderhållning. Nästa gång kommer vi vara här längre än två dagar.

På bilden uppe till vänster syns tornet på Old State House. Byggnaden har stått här sedan 1712, men är numera omgiven av mer modern arkitektur, vilket utgör en spännande konstrast.
Och tröttnar man på historia kan man ta sig en barrunda och titta in på Cheers. Baren från tv-serien existerade egentligen aldrig i verkligheten, men baren som låg till grund för Cheers var Bull & Finch Bar, vars ägare numera lever gott på seriens succé.
På de två nedersta bilder ett par snap shots från våra promenader runt omkring i staden. De två små fåglarna lät mig komma riktigt nära och lät sig inte störas under sitt lilla dopp. Måhända var det lite för varmt för att de skulle bry sig. Och till höger en bakgård i stadsdelen Beacon Hill, där vackra radhus i äldre stil står tätt, tätt.

Från Boston fortsatte vi söderut längst med kusten och vårt första stopp var Newport. Detta är en riktig sommarstad, där segelbåtarna fyller hela hamnen. Här finns också fantastiska egendommar, de första byggdes under slutet av 1800-talet som sommarhus åt de rika och berömda.

I Newport njöt vi av strålande sol från blå himmel. Vi körde utmed kusten, på the Ocean Drive, och tog en promenad längst med the Cliff Walk. Vi fick se hus man bara kan drömma om att äga och vi njöt av härliga platser precis vid havet.
Vi besökte den kanske mest kända egendommen i Newport, the Breakers (en del av huset syns på bilden nere längst till vänster). Denna egendom går inte att beskriva på annat sätt än överdådig, så långt från enkel sommarstuga man kan komma.
Framåt kvällen seglade vi ut med Adirondack II, på en kryssning i solnedgången. Med champagne i glasen blev det en perfekt avslutning på dagen.

Morgonen därefter forsatte vi ner till New Haven, där vi tillbringade dagen med en gammal skolkamrat till min man. Den stora attraktionen i New Haven är väl Yale. Universitetet sätter helt klart sin prägel på staden, då det ligger väldigt centralt.
Bilden längst uppe till vänster visar the Harkness Tower. Tornet stod klart 1921, men som många av byggnaderna på Yale har stenen behandlats för att se betydligt äldre ut.
Ugglan i sten uppe till höger sitter på taket till Yale Law School.
Lunch åt vi på en pizzeria, lokaliserad i ett litet ölbryggeri. Husets specialpizza var med potatismos och bacon, vilket faktiskt var helt okej. Vi drack dock inte sommarens specialöl, en hint till smaken kanske ni hittar på bilden nere till vänster. Japp...vattenmelonöl. Skeptisk.

Området här från New Haven och upp mot Boston besöker jag gärna igen. Och nästa gång skulle jag vilja köra längre norrut längst med kusten. Det känns som om det fortfarande finns en hel massa ting att se, som vi inte hann med på denna resa. Vi fortsatte nämligen söderut, ner till New York.

av jill från ett av fyra rum.

4 kommentarer:

Systrarna Hjertén sa...

Vilken resa!!!!!!!!!!!!!

Jag vill också åka på rundresa i USA!!! Får planera in det i framtiden!! Så läge nöjer jag mig att läsa om din resa och drömma mig bort...!

Mvh
Frida

Lily sa...

Vilken otrolig resa ni är på! Härligt att du delar med dig.
Kram Lily

Katta sa...

Vilken upplevelse! Vilken härlig resa ni varit på, kan tänka mej ni har upplevt en massa härligt och roligt.Och tänk att Cheerspuben finns där på riktigt. Kram Katta

Linda sa...

Vad roligt att du gillade min reseberättelse o att du tog dig tid att läsa den;) Bra för egen skull med. Gud vilken härlig USA resa ni verkar ha gjort då! Avis!
Ja vi diskuterade just på vår resa at Norge har nog en tunnel som är längre än denna,hehe. Roligt att du nämnde det, den är ganska ny va?
Ja en helt underbar dag och ett perfekt avslut för semestern med lite chill och njutelse.