9 augusti 2010

SEMESTER I USA 1

Jag har ju lovat att jag ska visa bilder från vår semester i USA, men hur ska jag lyckas välja ut vilka bilder jag ska visa? Och hur ska jag lyckas sammanfatta allt i bara ett inlägg? Efter att ha gått igenom alla 1094 foton har jag bestämt mig för att dela upp det hela i tre inlägg.

Vi flög alltså till New York och körde direkt från flygplatsen ner till Philadelphia, där vi tillbringade två dagar. Det var i Philadelphia som den första amerikanska kongressen samlades och det var här som oavhängighetsförklaringen undertecknades den 4 juli 1776. Det finns alltså mycket att se, och det är inga som helst problem att få sig en rejäl dusch av amerikansk patriotism.

Bilden uppe till vänster visar en gigantisk mosaik, ett fantastisk detaljarbete på kanke 6x12 meter.
LOVE-statyn är välkänd och kan ses på flera olika platser, både i och utanför USA.
På bilden nere till vänster syns Independence Hall, där USA’s oavhängighetsförklaringen skrevs under en gång i tiden.
Vi tog oss även en tur till Philadelhia Zoo, där vi bland annat såg tigrar, noshörningar, gorillor, lodjur, giraffer och, uppenbarligen, isbjörnar.

Från Philadelphia körde vi norrut, upp till Niagara Falls, en tvillingstad med ena delen i USA och den andra i Kanada. Själva Niagarafallen utgörs av tre fall – Amerikanska fallen, Hästskofallen och Brudslöjefallen. Det är verkligen en imponerande mängd vatten som dånar nedför fallen, och det är en riktigt mäktig känsla att befinna sig så nära som man faktiskt har möjligheten att komma.

På bilden uppe till vänster syns det Amerikanska fallet, taget från utkikstornet. Som ni ser kan man gå upp nära fallet, men väl där tar man inte fram kameran... Man blir blöt!
Maid of the Mist är båten som tar en riktigt nära fallen, på bilden nedanför ser ni Hästskofallet taget från båten. Här blir man också blöt. Och om man inte känner sig tillräckligt blöt kan man ta turen Cave of the Winds, upp till the Hurricane Deck. Varför de satt upp non smoking skylt vet jag inte, för hade någon lyckats tända en cigarett hade jag blivit imponerad. Man blir blöt, riktigt blöt, även här.

Efter Niagara Falls körde vi upp till Toronto, som är Kanadas största stad. Toronto är härlig stad, där det finns mycket att se och göra. Tyvärr hade vi bara en dag i här, men vi hann med några av de största sevärdheterna. stadens kanske mest kända kännemärke, världens näst högsta fristående byggnad, är CN Tower. Tornet är 533 meter högt och vi tog oss upp till utkiksplattformen på 346 meter, där man har en hissnande utsikt. På en klar dag kan man tydligen se ända bort till Niagara Falls (7 mil fågelvägen).

Som ni kanske vet är kanadensare hockeytokiga och i Toronto finns Hockey Hall of Fame. Efter önskemål från maken besökte vi detta museum, fyllt till brädden av hockeytröjor, skridskor och stora hockeyögonblick. Bland annat en stor bild på Foppas straffmål från OS i Lillehammer.
Och på vägen till Hockey Hall of Fame passerade vi Woofstock, därav en bild på en Grand Danois. Woofstock är nordamerikas största utomhusfestival för hundar, med ungefär 300’000 besökare (människor och hundar). Det var trångt.

Efter Toronto for vi tillbaka söderut och in i USA igen, där vi vände österut mot Boston. Mer om det (och lite till) tänkte jag visa i nästa inlägg.

av jill från ett av fyra rum.

9 kommentarer:

Systrarna Hjertén sa...

Vilken häftig resa!! Jättekul att läsa, jag längtar efter fortsättningen!

Mvh
Frida

Det är rätt OK att jobba också, det är ju på så sätt man får semester ;D

Livet på Vestergård sa...

Vilken härlig resa ni måste ha haft. Ni har säkert en hel del minnen och upplevelser att se tillbaka på när hösten ch vintern kommer.
Kram Kicki

LissenTo sa...

Tycker också det är intressant att läsa och mycket foton att gå igenom.
Förstår att ni planerat resan noga, därför fått ut mycket av den.

Ojdå, Foppas mål på bild :-)
Vilken festival med såååå många hundar.
Niagarafallen, måste ha varit fantastiskt att se och allt det väldigt amerikanska.

Målningen går framåt, snart dags för bild. Flera saker klara!

Therese sa...

Jisses så härlig resa ni verkar ha haft å verkligen vackra foton! Önskar dig en toppen dag, här öser regnet ner... KRAM

Mitt hvite hus sa...

ÅÅÅ for en herlig ferie... så mange fine bilder...

Var i Usa for tre år siden ...til Florida... en herlig opplevelse...

Klemmer

Fröken Tindra sa...

Vilken resa ni gjort! Jättekul att få se foron och läsa lite om de olika resmålen. Har själv varit i New York och Miami Beach och längtar ständigt tillbaka.
Ha en skön dag!
Kram!

Linda sa...

Åh vill oxå resa till USA nu har jag även text uppe om vår resa;)
Ganska roligt inlägg med glimten i ögat. Vi fick se otroligt mkt och det är en resa jag aldrig kommer att glömma!

Gardenhouse sa...

Så kul att få se lite av vad du upplevde over there. Tänk vad mycket bara det första av dina tre inlägg innehåller.
Längtar redan till nästa.
Kram Sussi

krajamaria sa...

Så glad jag blev när jag såg bilderna från Toronto, speciellt statyn med hockeyspelarna! När jag pluggade i den staden för många år sen så besökte jag Hockey hall of fame, precis när de släppt in Salming där, och den roliga statyn blev fotad ett flertal gånger med oss kursare hängande kring spelarna! :)