25 april 2010

DET BLÅ SKÅPET

Mitt blå skåp hänger i hallen. Jag är mycket förtjust i det. Inte är det speciellt stort, och inte heller tänkt att rymma en massa förvaring, utan det får helt enkelt hänga på väggen och vara vackert.

Skåpet hittade jag i ett grovsoprum för ungefär 4 år sedan, och det har fått flytta med oss sedan dess. Fram till nu har det dock haft orginalutseendet kvar och mest hängt till i olika förråd. Som synes på bilden nedan var det mörkbrunt och hade träribbor i dörren.
 
Träribborna sågade jag bort och skåpet målades först vitt. Jag ville dock ge det ett lite mer unikt utseende och valde därför att måla det blått. Som slutfinnish har jag använt en trasa och torkat på vit färg, för att sedan gå hårt åt med sandpapper.
Ett nytt handtag och hönsnät i dörren.
Nätet har jag fått av min mans morbror Jan - tack för det!
Dagen innan jag hittade skåpet hade min man sett det ståendes där i grovsoprummet och tänkt för sig själv att detta kommer Jill att släpa hem, bäst jag inte berättar att det står här... Det var nog med delade känslor han mötte mig i dörren när jag dagen efter stolt tågade in i lägenheten med mitt upphittade fynd. Och det har nog suckats ett par gånger över det faktum att jag insisterat på att det ska ha varit med i varje flytt sedan dess. Men nu tycker han det är fint, så det är bara att konstatera att jag alltid vet vad jag gör!

Av JiLl frÅn eTt av 4 ruM.

19 kommentarer:

Min stil sa...

Så vakker skap. Skjønner godt at du har folelsket deg i det, selv om det kanskje ikke har så stor funksjon. Det holder vel at det er vakkert? Eller?
Klæm Susanne

Vikeskärs hem och vardag sa...

Ditt skåp är superfint ju. Jag gillar färgen. Hoppas din helg varit bra!
Kram kram

Pysselpralinen sa...

Tjusigt! Vilken make over! Och så praktiskt att få lite hönsnät av någon. Själv har jag nu ca 5,5 meter hönsnät stående i en rulle i förrådet. Jag får helt enkelt antingen starta hönsfarm...eller göra en himla massa anslagstavlor. :-)

Det låter som att din man känner dig mycket väl. :-) Och jag tror att min sambo har börjat inse att det inte är någon idé att tro att man kan snabba sig igenom en loppis. Det måste få ta tid att hitta fynden. :-)

Hoppas du får en riktigt fin vecka!
(ur-fult ord förresten, ibland undrar man ju!)

Katta sa...

Jättefint skåp ju!! Du har lyckats jättebra med shabbymålningen och färgen är jättefin. Vad säger din man nu då?Min sambo brukar sms:a upp foton från grovsoprummet till mig när han ser nåt han undrar om jag vill ha :) Kram Katta

Fröken Fräken sa...

Det är tur att det finns sådana där galningar som slänger sådana fina skåp så att du kan bära hem det i triumf! FInfint var det! Det är så trist att det inte finns grovsoprum längre så att man kan göra lite fynd.. fast å andra sidan gör jag ju en hel del fynd på andra ställen...

Livet på Vestergård sa...

Vilken förvandling på skåpet!
Riktigt snyggt! Vilken tur att du tog hand om det.
Ha en fin kommande vecka.Kram Kicki

Anna-Malin sa...

skåpet är såååå fint!!
jag är svag för hönsnät :)

du har verkligen fått till det!!

ha det gott!

Jill sa...

Utrolig flott skap!
Og morsom historie :-) :-)
Ha en fin søndagskveld!

Therese sa...

Oj, nu blev jag het kär!!! Vilken förvandling du gjort! Så inspirerande. Får hålla ögonen efter något liknande då jag varit på jakt efter ett flugskåp liknande detta - tack för all inspiration du sprider! Önskar dig en fin vecka! <3 KRAM

krinkelkroken sa...

Nydelig skap, og for en forandring med netting og maling!
Ha en fin dag, hilsen Beathe

Tove `blogg verden sa...

utrulig flott det ble : ) Inspirerende bilder!! Fikk lyst å male her nå ; )
Ha en fin kveld
klem Tove

Sanna sa...

Wow det blev ju hur vackert som helst! =)

Anonym sa...

Det är ju stor skillnad på "före och efter" :-)
Gillade att du satte in hönsnät, smart grej!

Kram/Mira

Basilica sa...

Gillar verkligen ditt blåa skåp.
Trevlig tisdagskväll.

Gardenhouse sa...

Ett så jätte fint skåp du gjorde av det slitna, hönsnätet är ju jätte fint i dörren. Din man har komentarer likt min man, tänker då på när han såg skåpet...
Ha en bra vecka, kram Sussi

lisasornes sa...

utrolig fiiiint skap ♥

~vårklem~

Catje sa...

Kjempefint skap! Det lønner seg å se skatter andres søppel! Hvor fant du dørhåndtaket? Det var jo utrolig kult!

(eddas) sa...

Skapet ble råflott:)Kjempeflink har du vært:)
ha en kos kveld
eddaKlemmer til deg:)

LissenTo sa...

Din man känner dej väl och vid det här laget måste han veta att du kan förvandla andras skräp till en fin inredningsdetalj!

Sååå snyggt!

Får tillägga att jag har ett litet liknande skåp, som har en spegel som jag funderar att ta bort. antingen glas eller hönsnät. Fast så fint som ditt blir det nog inte :-)