21 april 2010

DETALJBILDER

Jag har funderat lite på det här med detaljbilder. Det är nog många inredningsbloggare med mig som visar fler detaljbilder än översiktsbilder. Det är nog inte allför ofta ni får se hela rum här på bloggen och det finns nog flera anledningar till det.

För det första är det helt enkelt lättare att få till bra bilder när man fokuserar på detaljer. Ljuset i rummet blir inte lika avgörande och det är lättare av få ihop några få detaljer än att få ett helt rum (eller en del av ett rum) att hänga ihop och bli harmoniskt på bild. Man är ju inte proffs på det man gör, utan testar sig fram.
Sen ska jag vara ärlig, det hade nog varit fler översiktsbilder om jag hade haft det städat till perfektion hela tiden. Men det orkar jag inte alltid.

Och sen är det väl också så att jag desto oftare förändar hemma med just detaljer, och då visar jag de där nya små tingen som jag förälskat mig i.
Detaljbilderna i dagens inlägg är tagna uppe i arbetsrummet, där det hänger en tallrikshylla. På den har jag placerat en salig blandning av ting och de skiftas av och till ut. Torkad hortenisa och ett zinkhjärta med plats för ett litet fotografi (ni ser hakorna på mig och min lillasyster). Det rostiga W:et är köpt på Etsy, den svarta klockan på Ikea.

Nu lovar jag att jag ska komma tillbaka med lite översiktsbilder. Kanske inte i nästa inlägg, men kanske det efter det... Jag måste bara städa lite först, och vänta på soligt väder så att ljuset blir bra.

Av JiLl frÅn eTt av 4 ruM.

12 kommentarer:

Lessi sa...

Du har så rätt både om städningen och att man vill visa detaljerna man blivit förälskad i.

Mitt hvite hus sa...

ja oversikts bilder jeg velidg glad i å se..men gir det svært sjeldent selv..og det handler nok om rydding ja..

men detaljebilder er super fine de også..

Klem Kerstin

Jannicke sa...

Enig med deg, det er lettere å ta detaljbilder... Dine var kjempefine i dag :o)
Likte veldig godt klokken fra Ikea! Av og til imponerer Ikea!

Ha en fin torsdag!
Jeg har tenkt å starte dagen med en treningsøkt..det nærmer seg sommer ;o)
Klem J.

(eddas) sa...

Flotte detaljbilder...det er helt rett det du skriver....oversiktsbilder er ikke så enkle og få til.....blir ofte rotete....
ha en fin dag
eddaKlemmer til deg

Min stil sa...

Wow, flotte detaljbilder du viser. Ikke alltid like enkelt å få til flotte oversiktsbilder.
Ha en fin dag.
:) Susanne

Therese sa...

Morron!
Älskar att se olika detaljer och arrangerade hörnor, men visst, helhetsbilder är aldrig fel - men vi är många med dig som väljer vad vi vill visa med tanke på städning, ljus m.m. Önskar dig en fin dag! Kram

Livet på Vestergård sa...

Härliga detaljbilder du bjuder på! Ska bli spännande att se dina översiktsbilder också. Städa ja...det tror jag att jag skjuter upp tills i morgon. I dag finns det roligare saker att göra ;o)
Ha en fin dag!

Pysselpralinen sa...

Du visar så tydligt med dina bilder att det ju blir så mycket mer intressant att bara visa en eller ett par detaljer från en del av ett rum. Det väcker nyfikenhet och fantasi. Härligt för inspirationen!
Jag ska ha dessa råd i åtanke när jag tränar på mitt fotande.
Norskt bibliotek - nu måste du ju nästan dit bara för att kunna berätta hur det är, om det är som gamla goda Sverige, eller kanske helt annorlunda! :-)

Vikeskärs hem och vardag sa...

Hej, du har en sak att hämta inne hos mig :) Kraam

millandante sa...

Jag njuter av dina detaljbilder!!! Så härligt med så många blommor som du har...! Bilderna i förra inlägget får mig att vilja åka till närmsta blomsterhandel med en gång...!! Och Tove Admans ljusstake hade gärna fått flytta hem till mig också!

Ha en fin helg!
Kram

Lily sa...

Jag håller helt med dig! Det är svårare med översiktsbilder! Både ljus och städning måste stämma ;-))
Det är ju de små detaljerna som gör det!:D
Ha det gott
Kram Lily

Basilica sa...

Hej!
Tittar in på din blogg för första gången, återkommer nog. Dina detaljbilder är verkligen fina.