29 november 2009

Första Advent

Så var det plötsligt 1:a advent och det känns inte längre lika mörkt ute. Det är stjärnor och ljusstakar i var och vartannat fönster, ljusslingor på buskar och träd. Jag är dessutom på semester hemma hos min föräldrar i Sundsvall och här började det snöa igår natt. Det har inte kommit mycket, men iallafall tillräckligt för att öka på stämningen.
Eftersom jag har varit borta hela veckan, och inte åker hem förrän imorgon, har det inte blivit mycket adventspyntande hemma hos oss ännu. Men jag fixade till adventsljusstaken innan jag åkte, för att maken skulle kunna tända det första ljuset idag.
Den runda ljusstaken från Georg Jensen fick jag i julklapp av jobbet ifjol. Den får stå på en bricka och runt om har jag fyllt på med mossa, enris, kottar, kanel, torkade äppelskivor och anis. Små enkla rosetter runt varje ljus

Så roligt att ni är så många som vill vara med i min lilla utlottning. Jag planerar en lång bloggrunda imorgon för att besöka alla ni som har egna bloggar. Till alla er andra säger jag - hej!Ni som ännu inte har anmält er kan göra det här, genom att lämna en kommentar till inlägget.

Så hoppas jag att ni alla har haft en mysig 1:a advent!

11 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Så snygg adventsljusstake du har! Snö, det vill vi gärna ha också :) Ha det bra!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Go kväll !!
Hoppas det varit en mysig advent!
så himla vacker ljustake!!
Ha en fin vecka ♥ kram Millan

Mitt hvite hus sa...

Du har nok stor kost deg hjemme hos familien din... så herlig at du fikk litt snø... her er det ingen snø enda...

Koselig adventsstake du har laget... og den dufter nok herlig kan jeg tenke meg...

Ønsker deg en fin uke...

klem Kerstin

millandante sa...

Mysigt! Och fint!!
Snö bidrar ju verkligen till lite julstämmning! Här i Bohuslän brukar dock snön komma (OM den kommer) mer framåt vårkanten..hihi...
Kram

Fröken Fräken sa...

Här kom et ett tunt lager snö i natt. Men nu har det regnat samtidigt som det varit nollgradigt =sörja och halka.. nä, vintern har inte blivit mysig än! Trots tända adventsljus... fin ljusstake, undras om man kan hoppas på något från jobbet i julklapp eller blir det en fleecepläd nu igen?! ;-)

Christine Louise sa...

Sååå vakkert :)

Flinke deg..

Klem fra meg.

Lily sa...

Vacker adventsljusstake och underbara dofter från den också!
Mysig med lite snö, blir mer stämning då..
Kram Lily

Love and be proud sa...

Hej Jill! Tack för besöket!! Vad fint du har hemma!! ;)

Therese sa...

Naturen erbjuder sannerligen det vackraste pyntet, måste springa och köpa anis idag inser jag, såå vackra och tilltalande där de ligger på mossan! kram kram och en fin första julvecka önskar jag dig!
Kram
Therese - Sockenvägens Söta

ElinArmour sa...

Hehe, ja.
Jag funderar på att skippa julgardiner till nästa år :)

Katta sa...

Visst är det härligt med alla stjärnor och ljus i fönster fast mina grannar verkar ha missat advent i år det är inte många som fått upp ännu.Jättefin adventsstake du gjort.ha det så gott i Sundsvall så länge kram Katta