16 augusti 2011

IKEA 2012

Varje augusti dyker den upp, den nya Ikea-katalogen. Min låg i brevlådan idag. Varje år tycker jag det är lika roligt att bläddra igenom katalogen för att titta efter nya inredningstendenser. Precis som i fjol är det fokus på naturen; att ta in naturen i form av grönska, rena träytor och rotting. Dessutom har de den goda smaken att ha med en av mina favorittapeter, som jag i hemlighet planerar att sätta upp någonstans i vår lägenhet. Säg inget till min man.

Eller varför helt enkelt inte flytta ut sovrummet i skogen, som på bilden ovan? Stegen där är dessutom en nyhet som gärna får flytta hem till mig. Jag har redan bestämt vart den ska stå...
Härligt mjuka slappvänliga soffor, med massor av kuddar, är fortfarande helt rätt. Det vita, skandinaviskt ljusa, är fortfarande med, men mörkare och dovare färger är på frammarsch, både på möbler, detaljer och väggar. Varmt grå toner, guldigt bruna, mustigt orange och dova blåtoner.
Eftersom vi ska renovera köket i höst tittar jag självklart lite extra efter köksinspiration. Vi har tänkt oss vita luckor, eftersom vårt kök är så litet och vi vill maximera med ljus och lätthet. Men visst är det rostfria på bilden ovan himla läckert? Speciellt med tegelväggen och det stora fönstret med svarta spröjs.
Den vita blomkrukan ovan är ännu en favorit som jag tror jag måste hitta plats för här hemma. Säkerligen kan den användas till mycket mer än blommor. Och hade jag haft en stor lada hade jag placerat en schäslong mitt i rummet och hängt upp en härlig blandning av gardiner och rullgardiner. Så läckert!

Alla bilder fotograferade direkt från Ikea-katalogen 2012.

22 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Åhh jag kikar varje dag i brevlådan efter ett eget ex....så kul att kika i ett alldeles nytt ex;) Ser ut att vara mycket fint! Kram Johanna

Camilla sa...

Jag har inte fått katalogen än. Förhoppningsvis kommer den i morgon! :)

Måste passa på att fråga, har frågat tidigare, men det var på ett äldre inlägg så vet inte om du ser dem? Ditt smyckesskrin du har, ett svart (du har ett inlägg med bild på en liten bit av den tillsammans med Depend nagellack), kan du ta fler bilder på den? Den ser jättefin ut, vart har du köpt den?
Jag är på jakt efter det "perfekta" smyckesskrinet.

Mvh Camilla.

millandante sa...

Åh vad jag längtar efter katalogen! Det hade varit fint att krypa ner i sängen och bläddra i den just nu:)

Jag lovar att inte säga någonting till din man...;)

KRAM

Katta sa...

Väntar med spänning på att den ska komma även här. Varje år den här tiden tar jag bort min lapp "ingen reklam tack" så brevbäraren inte ska missa att lägga den i min brevlåda :) Kram Katta

Tina sa...

Ikea förvånar mig i år, så mycket snyggt de kommer med!
Kul med lite inspo, kan behövas i höstrusket...

kram på dig!

Linda sa...

Inspirerande bilder!
Vilken underbar skolplansch du har hittat! Jag är också på jakt :)
Ha en bra dag!
Kram, Linda

Basilica sa...

Ja, visst är det härligt att drömma sig bort i en Ikeakatalog.
En sensommarhälsning från mig.

Anonym sa...

älskar att inreda med naturen! så fint!
Vilken underbar skolplansch du fått tag på!

Tack för din grattishälsning hos mig!

Kram pernilla

Tove - Formfront sa...

Jag gillar verkligen inredningstrenden av dova, lite svärtade färger som börjar ta över. Rimligt att IKEA är snabba på att haka på, de är duktiga på sånt!

Mitt hvite hus sa...

ÅÅ så heldig du er... jeg har ikke fått den... masse flotte og inspirerende bilder...


Klemmer o=))

Therese sa...

Haha! Jag är likadan, säg inget till min man...!

Ikea-katalogen är fantastisk! Vilken inspiration! Mycket fina bilder och tips på bra ideér.

Ha en superbra helg, kram Therese

Nyanser av vitt sa...

Visst är det härligt när den kommer. Ha en mysig helg
Kram Agneta
PS lovar att inget säga.....DS

thea.e sa...

Jeg har fått katalogen og, og har nytt den sammen med en god kopp te og stearinlys.Masse flott inspirasjon. God helg til deg:)

Anonym sa...

Ska bli spännande med den nya katalogen, men eftersom jag har "Ingen reklam, tack" på dörren får jag skicka efter den - men den som väntar på något gott... Har haft din blogg bland favorieterna förut, men när datorn gick till de sälla jaktmarkerna försvann mycket. En kommentar bara.. jag gillar inte de rostfria köksluckorna. Påminner för mycket om "bamba", som vi säger i Göteborg, d v s skolbespisning och storkök. Ser fram mot ditt nästa inlägg!
Sissi

Fröken Fräken sa...

Äsch, här har man fortfarande inte fått något pappersex. Har bläddrat i den på nätet, men det är ju inte alls samma sak! Får väl vara tålmodig och vänta då.. men visst hade de tapeter från Sandbergs både lite här och där?

LissenTo sa...

Helt klart blir jag inspirerad av dina IKEA drömmar, pallen, korgen och ja något mer också blir det nog.

Kram Lissen.... och ha en mysig helg.

Gardenhouse sa...

Här har då ingen katalog dykt upp ännu, men den som väntar på något gott...
Ja visst vill man ha, göra om och inspireras. Synd bara att man inte har så stort att allt jag vill får plats, men men.
Sv- Ja visst tar även Änglatrumpeterna plats, jag har mina i la´gårn på vintern men tyvärr är det för varmt och mörkt... Förr hade jag dem i garaget och då funkade det bättre.

Ha en skön helg,
kram Sussi

Tidsmästarinnan sa...

Halloj Jill!
Ja, jag har bläddrat fram och tillbaka flera gånger redan :-)
Man sliter nästan av plasten innan man har tagit in posten genom ytterdörren, ha ha!
Vad fint med skolplanschen i ditt tidigare inlägg.
Kram
Susanne

Lotta sa...

Roligt att Ikea verkar anamma det vita och lantliga lite mer. Nu börjar jag också längta efter katalog och en minisemester till Haparanda! Kram Lotta

Fröken Grön sa...

Verkligen fräscha bilder i år, - känns som om IKEA har förnyat presentationskonceptet lite grann. Jag har en "Reklam - nej tack"-skylt på brevlådan som jag glömt att ta ner. Kanske blir det ingen katalog här i år...

Ha en fin helg!
/Anna-Karin

Sissi sa...

Fröken Grön: Som sagt, det går utmärkt att beställa över nätet eller också kan man klistra dit en lapp på "icke reklamskylten": "Gäller inte IKEA-katalog". Har glömt det, men det fungerar för det mesta.
Sissi

Two sa...

Nydelig teppe du har sydd!Flotte og friske farger! men er også imponert over bilda på Ikea innlegget. Hvordan får du til å legge inn tekst under bildene??? Bruker du et spesielt program til dette?? Håper du vil gi litt tips om dette, for dette såg spennende ut, og med flott handskrift på !!!