12 april 2011

PYSSLANDE INFÖR PÅSKEN

Påsken förknippas ofta med gult, och även om jag blivit mer och mer förtjust i just gult, så är det mestadels pastellfärger på påskpyntet. Så när Emmeline efterlyste hemmagjort påskpynt, inför ett påskpyntarprojekt i tv-studion till NRK, så blev det såklart pastellfärgat pynt som tillverkades här hemma. 
Äggen är av frigolit, som dekorerats med hjälp av decoupage. En teknik jag testade förra året och som är hur lätt som helst. Jag har klippt till remsor utav en servett och limmat fast på äggen med decoupagelim. Därefter ett par lager med samma lim som lack. 
Dessutom har jag tillverkat tre små fåglar av vackert mönstrat papper. Två fåglar klipptes ut av varje färg och så har jag limmat ihop dem. Ett litet hål för upphäng i överkant och ett hål i underkant där jag knytit fast en liten tofs. Likadana tofsar hänger under äggen och jag har tillverkat alla själv av broderitråd.

Denna vecka är tisdagstemat hos fabriken påskpyssel, så titta in där för mer inspiration. Jag är ju på jobbresa och uppenbarligen fungerade inte tidsinställningen för publicering av detta inlägg. Alltså kommer det idag onsdag istället för igår...

14 kommentarer:

Johanna sa...

Så fint pyssel du gör:) Färgglatt och vårigt!

Ha en fin onsdag!

Kram Johanna

Tina sa...

Men så fina!
Lite Greengate pastell över dom, så härligt med färg. Kanske jag stjäl din idé här..kliar riktigt i fingrarna. Ska ta och kika en gång till..

Ha det fint idag! KRAAm o tack för tipset!

Therese sa...

Så himla fina! Underbart med pasteller:)

Kram Therese

Unknown sa...

Hej

Vad roligt att du gillade fågelburarna, härma på du och visa gärna - du lyckas säkert ännu bättre :-)

Jag har kanske inte sagt det förut men jag gillar verkligen din blogg :-)

Kram!

Ullis sa...

Vilket fint påskpynt, härligast med hemmagjort! Underbara färger! Ha en skön kväll!
Ullis

Anonym sa...

Hej vännen,
förlåt att jag varit så dålig på att höra av mig den senaste tiden, har varit lite mycket. Har dock lugnat ned sig lite.

Vilka ljuvliga påskpynt du skapat. Du är ju så otroligt kreativ och inspirerande!!! Måste nog gå och pyssla lite jag med :)

Kram på dig!
Maria

Fröken Grön sa...

Åhh, nu vill jag också påskpyssla! Det där med decoupage har jag varit sugen på länge, men har aldrig kommit mig för att testa det. Kanske dags nu!
Må så gott!
/Anna-Karin

VitaVardagen sa...

Vilket underbart vackert och härligt färgsprakande påskpyssel du gjort! Sådanadär ägg blir jag lite sugen på att testa på att göra :) Ha en fortsatt skön kväll! Kram Johanna

Unknown sa...

Det pysslas lite varstans i bloggvärlden, det är inte utan att jag börjar bli lite sugen att börja jag med när jag ser ditt fina pyssel :)
kram Maria

en matsked grejer sa...

Vad fint du gjort!! Härliga färger, finfina ägg. Är mycket svag för de där Mateusfaten... har två i den modellen men inget grönt. *skriver upp på önskelistan*
Kram Cecilia

House number 15 sa...

Vad du har pysslat fina ägg!
Fåglarna var för ljuvliga, så fina!
Härliga färger, man blir glad!

Kram C

Nyanser av vitt sa...

Jättefina ägg. Önskar dig en mysig helg.
Kram Agneta

Therese sa...

Verklgien enkelt och fint, måste nog ta och köpa lite decoupagelim, har massa ideer... KRAM och trevlig helg!

Petra / Popetotrora sa...

Vilka jättesöta små ägg!! Decoupage är verkligen en höjdare, passar på allt! :-)