3 februari 2011

EN EGEN GRÖNSKANDE VRÅ

Nä, vet ni vad? Nu är jag less på den här vintern. Jag vill ha vår; en sol som lyser och värmer mitt ansikte och varma vindar som för med sig härliga dofter av spirande grönska. I väntan på vårens intåg har jag nu skapat min egen grönskande vrå på skänken i vardagsrummet. Jag skrev ju tidigare att det var hög tid att städa bort all vinterkänsla och här är alltså delar av resultatet.
Ljusrosa tulpaner är placerade i kannor och några mindre keramikvaser. Värmeljusstakarna i ljust rosa, grönt och svart, samt den ljusrosa lilla skulpturen, kommer från Paradisverkstaden och tillhör serien Fröhus. 
Den lilla fågeltavlan i glas än köpt på Åhléns. Vit ranukel har jag planterat i en stor vit kopp, samt i en skål. Och självklart finns här även pärlhyacinter, planeterade i lite av varje. Som ni kanske vet tycker jag om att blanda. Så länge färgskalan hålls ihop blir det inte för spretigt, utan bara charmigt. 
Jag är väldigt förtjust i att använda blommor till dekoration. Det känns levande och föränderligt. Tulpanerna, som på dessa bilder fortfarande är ganska slutna, har nu slagit ut till fullo och börjat nicka. Likaså några av pärlhyacinterna, men där kommer det upp nya små knoppar. Till helgen ska jag nog köpa hem fler blommor, för att ge mig själv en ännu lite större grönskande vrå. Det behöver jag.

28 kommentarer:

Lilla gårdshuset sa...

Åh vilka ljuvliga bilder. Doftar verkligen vår hos Dig.

Kramis/Heléne

Livet på Vestergård sa...

Nu är det verkligen vår inne hos dig :) Härliga färger!

House number 15 sa...

Så ljuvligt! Riktig vårkänsla får jag när jag ser dina bilder. Här har solen lyst så jag faktiskt fick dra ner markisen, det är väl ett tecken?

Ha det gott!
Kram C

Fröken Grön sa...

Underbara bilder idag, Jill! Roligt att du har grejer från Paradisverkstan, - jag laddade just ner bilder från just serien "Fröhus", som jag funderar på att använda i ett blogginlägg framöver. - De är ju så himla fina och står högt uppe på min must-have-önskelista!
Passar på att önska dig en skön start på helgen!
/Anna-Karin

Kristina - ingen vanlig dag sa...

Så fint, så fint! Underbart! Jag gjorde likadant förra veckan - bort med all vinter och in med en massa fina blommor i härliga pasteller. Nu känns så mycket bättre och det känns faktiskt som om våren är på g. Nu smälter ju alla snö och is dessutom.

Trevlig kväll.
Kram / Kristina

mariaemb. sa...

Jaa! Det är ju så härligt med blommor hemma. Tror bestämt att jag ska gå förbi Hötorget imorgon bara för att det är fredag. Man kan väl aldrig ha föööör mycke färska snittblommor!?

Väldigt vackra bilder! Vilket program använder du för att få till den enkla ramen och tejpbitarna?

Ha en fin kväll! Imorgon är det fredag och då är det snart helg!!

Kram Maria

Vitt hus med svarta knutar sa...

Här blommar det och känns fräscht och vårligt. Härliga färger och former bjuder du på. Ljuslyktorna från Paradisverkstaden är så fina. Jag stod länge och tittade på allt i deras monter på Formex...

Här verkar det som snön tänkte blåsa bort, ett tag idag var jag orolig att vi skulle bli utan ström för att det tog i så mycket.

Önskar dig en fin fredag och en underbar helg!
Kram,
Regina

Anonym sa...

Vilka underbara färger och vilka vackra blomsterkreationer du gjort.

Nu har du smittat mig med vårkänslor:), känner hur fingrarna bara längtar efter att få plantera!!!!

Måste nog köpa några ranunkler i morgon och ett besök till paradisverksdaden lär det också bli:)


Kram Maria

Unknown sa...

Kan bara hålla med. Jag vill oxå ha vår.
Härligt vårliga bilder du bjuder på :)
Kram Maria

Anneli sa...

Mycket fint och vårligt
Kram

Town and Country Gals sa...

Jill,
WoW, the first thing I thought when I pulled up your blog was how beautiful! The tulips and pottery colors on your white cabinet against the taupe wallpaper, stunning! The photos make happy and excited for Spring to be here!
Rebecca

Mitt hvite hus sa...

Åå så fine bilder... virkelig vårlig hos deg Jill..
Ja du kan å skap god stemning du..

ha en fin fredag .:helg igjen.

klemmer

Vikeskärs hem och vardag sa...

Ja dem är i filt... Vilken härlig hörna du har där.
Trevlig helg nu, Kram

Lantliv och Loppis sa...

Åh, va härligt det är med vårblommor!! =)
Nu får våren skynda sig!
Ha en fin helg!
Kram Ellen

Therese sa...

Gud vilken härlig grönskande oas du fixat <3 Ljuvlig! Härligt ögongodis! Ha en fin helg kära du! KRAM Therese - Sockenvägens Söta

Hanna sa...

Så vår fina bilder du bjuder på.Ha en bra helg!
Kram
Hanna

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilket underbar vårlikt inlägg i krispiga pasteller, hela din blogg är ljuvlig!!! Mari.

isa sa...

Underbara bilder som alltid!!! Det ser så hemtrevligt ut och bildern aär återigen så fina så att dem skulle kunna hhamna på ett tidnings omslag direkt. Pastelliga toner veäcker verkligen vår kännslor. Tack snälla för din komentar om vårat kök!!! Nu hoppas jag bara på turen att få vinna också.

Cattis sa...

Underbara bilder....
Håller helt o hållet med om att våren kan dyka upp nu....längtar!

Ha en mysig helg!
Kjamis Cattis

Monkan sa...

Åh så fint du gjort på skänken! Otroligt fint att blanda blommor och alla fina föremål.

Jag hade redan bestämt att jag skulle köpa tulpaner idag och nu vet jag vilken färg, rosa :) Kanske kan vara ett sätt att skrämma bort vintern också, det snöade både igår (mycket) och idag (lite), suck.

Therese sa...

Ojojo så himla härliga bilder! Underbart att se på. Vår, kom NU!

Kram Therese

Radhusdrömmar sa...

Härligt, vårigt du visar. Det är nog många som vill ha vår nu, men jag tycker ändå det känns lite lite lättare nu när det blivit lite ljusare ute.

Såna där ljuslyktor från Paradisverkstan har jag också, gillar dem mycket.

Ha en fortsatt bra helg!
Kramar!!

Pysselprinsessan sa...

Åh, så härligt vårigt!! Jag verkligen längtar till den där första kaffekoppen utomhus, insvept i en filt mot söderväggen! Mmmm... Kanske en kanelbulle oxå! :D

Finfina paradisverkstan-saker! Själv har jag anmält mig på en keramikkurs, så kanske kan jag göra mig en egen ljusstake! :) Men risken är att resultatet blir som en 7-årings och jag har ju inga barn att skylla på! Haha! Vi får se... :D

Kramar

Johanna sa...

Jag verkligen älskar din fina fågeltavla!!!!!

Ha en fin lördag!

Kram Johanna

Mitt lilla frö sa...

wow vad ljuvligt, det kallar jag vår!!

Basilica sa...

Håller med :-)

millandante sa...

Åhhhh så ljuvligt fint!!! Nu vet jag varför våren dröjer här... den är ju hemma hos dig!!:) Du är så makalöst duktig på att dekorera och fota!!

KRAM:)

Pållan sa...

Fröhusena är fantastiska. Besökte Paradisverkstan på Formex och dom hade kommit med en hel del nyheter. Trevlig kväll önskar Pållan