7 februari 2011

DEKORATIV FÖRVARING

Är det någon mer än jag som tycker att förvaring kan vara lite småtråkigt? Vi lägger mycket tid och tanke på hur vi ska förvara våra saker, försöker hitta både smarta och snygga förvaringssystem, som ger oss möjlighet att gömma undan allt kaos. Det är väl i sig positivt att få ordning på allt, men av och till kan det vara fint att låta ting står framme och vara vackra stilleben.

När NIB utannonserade sin utmaning för februari – förvaring – kände jag mig inte alls sugen på att ta bilder av nödvändig klädförvaring i hallen eller praktiska gömmor för filmer och böcker. Jag ville visa dekorativ förvaring.

På en bänk uppe i övre hallen har jag därför placerat en blandning av ting som blir vackra tillsammans, saker som i vanliga fall står i bokhyllor, ligger i lådor eller i en garderob.

De mönstrade runda askarna har jag fått med då jag köpt te- och kaffekoppar från Wedgewood. Askarna i sig är ju så vackra att dem har jag behållit och de fungerar nu som förvaring av pärlor, band, etiketter och andra småting. Vita spetsar ligger i en glasburk och i en liten silverskål ligger vackra etiketter i väntan på nästa paket som ska slås in. Spegeln i bakgrunden väntar på ommålning.
I en glasvas står rullar av tapetprover, i en mindre glasburk ligger snäckor och stenar. I den lilla gröna kartongen ligger bokstavsschbloner i mässing. En trave tidningar och så några dekorativa inslag, som innan var undangömda i väntan på "rätt" placering, i form av en gammal gatunamnskylt från USA och en torkad hortenisa under en glaskupa.

Att förvara sina ägodelar behöver inte alltid vara så väldigt praktiskt, utan kan istället få vara bara vackert.

17 kommentarer:

Hanna sa...

Jätte söt förvaring.
Ha en fin vecka.
Kram
Hanna

Johanna sa...

Vilken supersnygg skylt!!! Älskar den!! och jag håller med, varför inte visa "röran" genom att tänka till och "smycka" den lite:)

Ha en fin måndag!

Kram Johanna

Therese sa...

AMEN! Ibland måste det vackra går före det praktiska, men helst hand i hand! Å tusen tack för idén med fattigariddare, tål att tänkas på! KRAM å ha en fin dag <3

Therese sa...

Du är så duktig! Underbara bilder har du tagit på din kreativa förvaring. Klart att man ska tänka mer osm du, varför gömma undan alla sina saker...?!

Kram Therese

Systrarna Hjertén sa...

Snygga stilleben!!
Jättefina askar!!

Själv gillar jag ju plåtburkar, superbra förvaring till det mesta...

Mvh
Frida

Anonym sa...

så fint och visst är det lite småjobbigt med förvaring... Det är verkligen ngt man måste ha och som måste fungera för att ex göra vardagen lite lättare... Askarna är ju så fina!

och din grönskande vrå som du visar i tidigare inlägg!
My god! Vill också ha! Det gör en så glad!

Kram p.

Mitt hvite hus sa...

WOW for noen bilder du deler med oss... nydelig tapetruller... og eskene var kjempefine..

ha en fin uke Jill

Klemme r

Katta sa...

Förvaring tycker jag både är roligt och spännande. Man får tänka till om det ska bli både praktiskt och snyggt 0ch jag tycker det finns mycket snygg förvaring att få tag på. Tycker du förvarar jättesnyggt. Och där mitt i alltihopa har du en av mina favorittapeter i en glasburk, den där ljusblåblommiga med guldkant närmast bredvid st george-skylten. Vet du möjligtvis vad den heter eller vad det är för tillverkare? Kram Katta

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Eskene er nydelige, Jill!
Enig, vakre saker kan såvisst få stå fremme.
Ha en fin dag.
Klem

LissenTo sa...

Så vacker förvaring Jill. Förstår om du blir sugen att skapa när du ser den inspirerande hyllan.

Väl värt att ha framme.

Må så gott.//Kram Lissen

Svarta tassar i vit soffa sa...

Vilka fina bilder på fin förvaring!
Skylten och de runda burkarna gillade jag speciellt!
Hoppas du får en fortsatt bra dag!
Kram
Jennt

Livet på Vestergård sa...

Vilka härliga färger!

Anonym sa...

Vilka UNDERBARA bilder så otroligt vackra!!!!
Gillar dit resonemang kring att inte gömma undan allt utan istället skapa vackra stileben.

Jag är expert på att trycka in allt jag inte använder i skåp, men från och med nu ska jag försöka gå lite mer på din filosofi och låta vackra ting stå framme :).

Tack för att du delar med dig av dina ideér och vackra bilder.

Kram Maria

Gardenhouse sa...

Vad jag gillar din "gröna hörna", så skirt!
Förvaringen med, jätte fint. Försöker själv att förvara lite så, men ska då Peppson städa så håller han på att muttra ihjäl sig... Han tror att det bara är jag som har så ;)
Så fint det är med glaskupor och deras skiftande innehåll.
Önskar en skön onsdag,
kram Sussi

Nanna sa...

Snyggt!!!

Måste säga att jag gillar tapeterna... varifrån kommer de?

Fröken Fräken sa...

Precis så är det ju. All förvaring behöver inte vara praktisk först och främst, man behöver lite mer flärd också! Är fortfarande sugen på att tapetsera fler lådor och ha dem framme som förvaring.
Och så fastnade jag för de jättevackra stjärnljusstakarna, har aldrig sett sådana förut!

isa sa...

Undertbar fint du gör mig så avis!! Dem gröna boxarna är så söta!!