9 januari 2011

SÖNDAGSINSPIRATION

Jag gillar söndagar - inga måsten, tid till att samla tankar och planera nya projekt. Just nu sitter jag och funderar på att sy ett lapptäcke och boken Big Book of Quilting är full av inspiration. Jag har fått den av min lillasyster, som köpt den i USA, och man kan bara fascineras över alla dessa skapelser. Konst om du frågar mig. Nu kommer inte mitt lapptäcke bli lika avancerat som de som visas i den här boken, jag har bara sytt färdigt ett tidigare (här) så inga konstverk bör förväntas...

   Tack alla för fina hälsningar till mitt förra inlägg. Härligt att ni tycker om bloggen som den är, då fortsätter jag på samma bana. Med lite fler helhetsbilder, måste bara bli lite bättre på att städa i hörnen...


Titta in hos fabriken vettja - idag visar vi söndagsbilder.

9 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Heisan =))

spennende bok.. og hyggelig å sy sitt eget teppe..har stoff liggende her jeg og..men tider rekker ikke til..

blir spennende å se...

hihi...ja en må holde både rent og ryddig hvis en skla ta helhetsbilder.. like velidg godt å kikke på helhetsbildene men dårlig på å ta selv..

ha en fin ny uke 0)

klemmer

Rosa sa...

Oj, eg gler meg til å sjå ferdig lappeteppe! Eg er på ingen måte stødig nok med symaskina til å gjere noko slikt, og ikkje har eg noko særleg tekstil-lager å ta av heller ;)

Når det gjeld forrige innlegg så må eg sei meg einig med dei av kommentarane eg har skumma igjennom: keep up the good work! Eg syns det er fantastisk inspirerande å lese om prosjekta dine, der du pussar opp og dekorerer lopper og andre ting du finn eller kjøper.

God veke!

LissenTo sa...

Ett lapptäcke har jag aldrig sytt och ser därför fram emot att få se det ditt kommande projekt. Tittade på det fina som du redan har gjort.
Vad använder du det till nu?

Här såg jag sol och bitvis blå himmel idag :-)

Kram Lissen

(eddas) sa...

Helhetsbilder hva er det???:):)Huff.nei det blir lite med det....har så masse ting og hobbyer på gang hele tiden så det blir ikke så ofte en får knipset det:)
Ja..lappetepper er kunstverk..gleder meg til og se hva du skal lage...
ha en fin ny uke..
klemklem

Hanna sa...

jätte fin bild.
kram
Hanna

Anonym sa...

vilken fin bok! Jag skulle dock aldrig ha tålamod att göra en sådant stycke ;D men fint är det!

Vilken underbar nyårsmeny och dukning!!! mums!

Kram p.

Gardenhouse sa...

Så spännande att sy ett lapptäcke, de är ju så snygga! Kul att få inspireras i en present från syrran. Jag tror bestämt hon vet vad du gillar...
Kram Sussi

Therese sa...

Vad duktig du är! Det lapptäcket du hade gjort tidigare tycklt ejag såg ut som ett konstverk... jag har likosm inte lyckats färdigställa ett enda än. Fast jag har börjat hundra gånger. Trodde det var att jag var tvungen att ha framme symaskinen, så jag tänkte att jag virkar ett lapptäcke istället. Köpte garn och allt, men garnet är fortfarande ganska intakt i sina nystan;)


Lycka till!

Kram Therese

Town and Country Gals sa...

Jill,
Thanks for the kind words. I am lucky to have great kids, a kind, caring daughter and 2 sons who wanted to serve their country. Aaron's favorite country to visit was Iceland and he had the best time while he was in Europe! Good luck on your quilting, I'm sure it will turn out lovely! I am not a sewer but have 2 good friends who make beautiful quilts.
Rebecca