13 januari 2011

BLÅRANDIGA DRÖMMAR

Jag kan villigt erkänna att jag inte är en morgonmänniska och jag har inte några problem med att ligga kvar i sängen länge efter att väckarklockan har ringt. Det är egentligen inte så att jag alltid är överdrivet trött på morgonen, jag tycker bara inte om att gå upp. Och det har inte förändrats efter att vi renoverat sovrummet. Nu är det nämligen inte bara så att jag tycker om att ligga i en varm säng och ha det gott, nu tycker jag även om att ligga inne i vårt sovrum.

Vi renoverade sovrummet när vi flyttade in för ungefär 2.5 år sedan och la ner mycket arbete på att dra ner strukturtapet, spackla, slipa och måla. Dock blev jag aldrig riktigt nöjd med resultatet, färgen vi valde då till väggarna skiftade i rosa stora delar av dagen, på grund av ljuset i rummet, och även om stilen i sovrummet var genomgående kändes det inte riktigt som mig och det passade inte heller in med stilen i övriga lägenheten. här såg det ut.
Jag har alltså haft projekt "övertalning för att renovera sovrummet igen" en bra stund och tvi den som ger sig. I november förra året satte vi igång med runda nummer två och den här gången har vi lagt nytt golv, målat och tapetserat. Tapeten ingår i Boråstapeters New Classic kollektion och jag är väldigt förtjust i kombinationen vitt och ljust blått, som har satt tonen för både möbler och detaljer i övigt.

Vår gamla säng har vi sålt och istället byggt oss en ny sänggavel av vitmålade brädor.

Jag tycker att textilier är oerhört viktigt inne i ett sovrum, för att skapa den rätta känslan. Det ska kännas mjukt och mysigt. Mattan som ligger under sängen består av tre mattor som jag har sytt ihop till en stor. Sängkappan kommer från H&M, den quiltade pläden från Coop och kuddarna från lite varstans i världen (tja...Sverige och Norge...). Framför sängen står en stålpall med, för vintern, ett renskinn som sittdyna.
Sängborden är olika. På min sida står ett äldre pottskåp, som jag övertagit från min lillasyster, som i sin tur fått det av vår morbror. På makens sida står ett nytt sänbord från Ikea, i väntan på att vi ska hitta ett passande äldre. Båda sängborden är målade i samma färg, för att matcha varandra bättre, och har porslinsknoppar köpta på Anthropologie.

På min sida står även, som sedan många år tillbaka, en liten Ganesha, visdomens gud och även den som hjälper människan att övervinna hinder och svårigheter. En gåva från min mor inköpt under en resa till Laos & Kambodja.
När det gäller övriga dekorationer inne i sovrummet vill jag hålla det relativt enkelt. Jag har inte kommit speciellt långt ännu, men på ena väggen sitter en lång tavelhylla där en samling bokstäver och siffror huserar, tillsammans med min egengjorda texttavla. En Hjärtan på tråd står även här och med tanke på hur pass fort den växer trivs den också väldigt bra härinne.

Det som kvarstår nu är att få på plats de nya skjutdörrarna till garderoben, sätta upp en spegel (som ska målas först) och så fixa till byrån som jag skrev lite om här. Dessutom har jag en idé för egentillverkning av två ljuslampetter, men jag måste fundera lite på materialval innan jag kör igång med det. Så, som vanligt, alltid något litet projekt...

24 kommentarer:

(eddas) sa...

Et lekkert soverom du har ordnet..likte tapeten veldig godt..
ha en fin fin dag
klemklem

hemma hos lilla mej sa...

Bara så fint sovrum,helt underbart.Det har ni gjort bra.Ja visst är det gosigt att ligga och dra sej.Önskar dej en fin dag.Varm kram Rita ♥

Anne sa...

Hej!

Vad fint ditt sovrum är!

Jag tycker också mycket om Boråstapeters kollektion New Classic, fina tapeter!

Letar just nu efter tapeter till ett rum vi håller på och renoverar, just nu lutar det dock åt att det blir en Toile tapet.

Hälsningar Anne

Catje sa...

Det har blitt helt nydelig! Det var jo veldig fint før også, syns jeg, men det er litt renere og klarere nå, på et vis. Når loppis-sesongen er i gang igjen, skal jeg herme etter deg og handle inn messinglysestaker som skal svartmales! De er bare så utrolig elegante!

Catje

LissenTo sa...

Förstår att du vill ligga där länge, så fint. Värt all övertalning :-)

Ombonat, med så fina detaljer, som den egna tavlan och alla snygga bokstäver. Precis en sådan där sänggavel som jag vill ha (snickaren fattas)

Kram och ha en skön torsdag!
//Lissen

Mycket annat & lite betong sa...

Åh, så snyggt! Precis så skulle jag kunna tänka mig!
Jag gillar ju blått och jag gillar vitmålade brädor! Så fint ni har gjort!

Hälsningar Agneta

Vitt hus med svarta knutar sa...

Så fint sovrummet är, snygg blå färg på tapeten och mysiga inredningsdetaljer=)

Kram,
Regina

HEMMA sa...

Jätte fint sovrum... lugnt och stillsamt, precis som det skall vara!
Kram MALIN

Therese sa...

Väldigt vackert! Här har jag dock allergi mot blått och mitt projekt i år är att göra om mitt blå sovrum... som dock är fjärran ifrån så läckert som ert - då hade jag lätt kunnat stå ut med blått ;-) Kram

Therese sa...

Superfint! Förstår att du inte vill gå upp på mornarna:)
Gillar det blåa mot det vita och den jättefina sänggaveln!

Ha det gott, kram Therese

Mitt hvite hus sa...

Virkelig et herlig soverom..skjønner godt du ikke vil stå opp om morgenen...

herlig tapet.. så fin blå farge..

ha ne fin torsdags kveld..

klemmer =))

Katta sa...

Förstår verkligen att du inte vill upp ur sängen. Det ser verkligen rofyllt, fräscht och vackert ut där. Här pågår sen länge operation övertalning om att måla/tapetsera om sovrummet men min man är orubblig som ett berg så nu måste nog dynamiten fram ;) Kram Katta

Hanna sa...

fint.'
kram
Hanna

Systrarna Hjertén sa...

Väldigt harmoniskt och stillsamt, känns som ett rum att sova gott i!

Mvh
Frida

Godt Isolert ♥ Victoria sa...

Virkelig lekkert soverom! :)

Pysselprinsessan sa...

Oj oj oj! SÅÅ FINT!! Riktigt inspirerande bilder!

Å ang tidigare inlägg så tycker jag din blogg har en mycket bra avvägning mellan stillebenbilder och helhetsbilder! Jag tycker att du ska fortsätta i samma anda!

Kramar från Sverige

Anonym sa...

men gud vad snyggt och fräscht! det ser så rent och härligt ut! Älskar verkligen sängkappan! Helt ljuvlig!

Vill också taptsera sovrummet! i massa blommor! ;D

Kram p.

Fröken Grön sa...

Sovrummet ser verkligen superfräscht ut, -jag förstår att du vill ligga där och njuta mest hela dagarna. Läcker detalj att rada upp de svarta ljusstakarna uppe på sänggaveln.

Hoppas du får mycket tid att ligga här och njuta i helgen!
/Anna-Karin

Fröken Fräken sa...

Nu var det så mycket fint här så jag vet inte var jag ska börja!
Vitt och blått känns härligare i ett sovrum. Jag har ju också en sådan där lite konstig beige tapet i mitt sovrum som gärna drar i rosa. Känner mig inte helt nöjd med det, så jag förstår dig!

Vill också ha en sänggavel av brädor, men det går lite segt nåste jag säga. Har du några bra övertalningsknep?

Ja, vad är det med blomsteraffärer som glittersprayar blommor????

Gardenhouse sa...

Så underbart fint ni gjort det! Kan förstå att du inte vill kliva upp...
En såå härlig tapet och detaljerna till, WOW kan jag bara säga! Får jag byta sovrum med dig ;)?
Ta långa sov och mysmornar nu i helgen!
Kram Sussi

Anneli sa...

åh, så mycket fint, väldigt härligt o tjusigt sovrum
kram

millandante sa...

SÅ HIMLA FINT!!!!!!!!!!!
Och så mysigt och fräscht!! Du är bara så duktig på att inreda!
Denna inspiration var välkommen nu när jag går i sovrumsfixartankar!
Gillar att du sytt ihop tre mattor till en stor, måste fråga vad du sytt med??

Superfint!!

KRAM

Cattis sa...

Jättefint sovrum....så lugnt o harmoniskt!! Du är såå duktig på att inreda...

Kjamis Cattis

Viktoria Holmqvist sa...

Letade sovrumstapet och kom av en slump in på din blogg. Fantastisk inspiration och kommer sno din sovrumsstil rakt av :)

Ha en härlig jul!