29 december 2010

OCH SÅ VAR DET NÄSTAN SLUT

Så här alldeles i slutet av 2010 tänkte jag bjuda på en liten årskrönika. Jag tycker själv att det är ganska roligt att gå tillbaka och se vad som har hänt här hemma under årets lopp, och då är ju bloggen ett ypperligt hjälpmedel. Tidigt i januari slängde jag ut julen och fyllde lägenheten med ljusa pasteller. En del pyssel hann jag också med, bland annat målade jag en gammal resväska vit. Pastellerna följde även med in i februari och uppe i tv-rummet frossade jag i härligt turkosa detaljer.

I mars drog vi igång med renoveringen av hallen, som blev härligt ljus efter ett antal liter vit färg och härligt praktisk med mycket bättre förvaring än vad vi hade tidigare. I april gick jag över till att måla möbler, bland annat en karmstol vi köpt secondhand. Färgen är helt matt och nyansen valdes för att matcha tapeten i vardagsrummet. 
När vi kom in i maj kändes det som om ljuset återvände och runt hela huset blommade vitsipporna. Dessa söta sippor är ju som vackrast där dem står ute i naturen, men ett fåtal plockade jag in för att pynta middagsbordet. Här dukade jag med vita tallrikar, silverbestick och linneservetter, med svarta ljusstakar och hjärtan som kontrast. När vi sedan kom in i juni tog jag en längre paus, då jag och maken åkte på semester till USA. Men innan vi åkte njöt jag av en ljuvligt lila bukett och ljuset med doft av fläderblom och champagne, placerade på fotpallen framför soffan. 
När vi kom hem igen ångade tiden på och plötsligt vad vi inne i juli månad. Jag gjorde faktiskt inte mycket alls denna månad, stångades mest med mina vildvuxna blommor på balkongen, men lite pysslande hann jag med. Dessa bokstäver till exempel, som enkelt förvandlades från helt vita till vackert mönstrade med olika scrapbookpapper. Augusti fortsatte i samma makliga takt och jag gick omkring här hemma och donade, plockade ihop vackra saker och skapade små stilleben. 
I september kom jag igång igen och målade bland annat den här tavlan, med text från en sång med Robbie Williams. Funderingar finns fortfarande på att göra tre tavlor till, men vi får se vad som sker. I oktober njöt jag av solen som verkade lysa bara inne i vårt arbetsrum och planerade för fullt renoveringen av sovrummet.

När vi kom igång med denna renovering, i november, försvann jag ett tag från bloggen. Det fanns inte riktigt tid till att hinna med allt och lediga stunder hittade man mig ofta i soffan med en god bok. Och så gick dagarna och plötsligt var det återigen december. Ett efter ett tändes de fyra ljusen, i takt med att allt mer pynt kom fram här hemma. I år har det mesta gått i vitt, grått och brunt, med några få röda detaljer. Och så en hel massa grönt i form av mossa, hyacinter och amaryllis. 
Och så sitter man här och året är nästan slut. 2010 har varit ett bra år och jag har inga planer på att 2011 ska bli sämre, snarare tvärtom. Bland annat planerar jag en "lättrenovering" av tv-rummet och någon gång tidig höst drar vi igång med renovering av köket. Världens snällaste pappa har redan lovat att komma över från Sverige för att hjälpa till. Sen har jag tankar på att bygga ett bord, tapetsera en byrå och kanske till och med bli färdig med pläden av mormorsrutor som jag virkat på i en halv evighet. Och så hoppas jag självklart på att ni kära läsare fortsätter att titta in här hos mig och lämnar härliga hälsningar efter er. Utan er hade den här bloggen inte varit densamma och den hade absolut inte gett mig den gläjde den ger mig. Tack för det!

Och så avslutar jag med att säga:
År 2011 - bring it on!

17 kommentarer:

Systrarna Hjertén sa...

Va´ kul med en sådan blogg-återblick, bra mycket roligare än OS-krönikan på TV... ;D

Gott Nytt År!
/Frida

millandante sa...

Såklart vi fortsätter titta in, det är alltid en fröjd för själen!!:)
Fin krönika, tack för detta bloggår! Ser fram emot nästa!!!

Gott nytt vännen!
KRAM

Bringen Blomster sa...

Takk for i år :) Stadig innom men ikke så flink å legge igjen spor etter meg :)
Flotte bilder hos deg! :)
-synnøve-

LissenTo sa...

Jättefin krönika som gör mej inspirerad att fortsätta att inreda mitt hem.

Du har ett smakfullt hem med detaljer dom jag fastnar för.
Får mej att få pysselideer :-)

Ser fram emot 2011 och att få titta in hos dej!

Katta sa...

Vilken fin årskrönika du har gjort, och självklart fortsätter då jag att titta in. Håller med dej om 2011-bring it on, nu kör vi! :D Kram Katta

Mitt hvite hus sa...

så nydelig årskavalkade...

vakr ebilder og tilbakeblikk..

så hyggelig at dine foreldre har en berner da.. det er en flott rase..godhunder er de..

takk for det gamle året og all inspirasjon du har delt med oss.

klemmer

Rosa sa...

Du har gjort så mykje fint og kjekt iløpet av året, Jill! Og det er ei nyting å sjå dei vakre bileta dine frå prosjekta og innreiinga hjå deg. Godt nytt år til deg, og takk for det gamle!

Therese sa...

Åh vilka ljuvliga foton som illustrerar ditt 2010, tac för att vi fått följa med, ser fram emot ett spännande 2011 <3 Kram och gott slut!

Therese sa...

Åh vilka ljuvliga foton som illustrerar ditt 2010, tac för att vi fått följa med, ser fram emot ett spännande 2011 <3 Kram och gott slut!

Catje sa...

Flott kavalkade! Du tar så fine og inspirerende bilder! Gleder meg til å følge deg videre i 2011 også og ønsker deg lykke til med morsmors-pleddet ditt! Jeg har bare 1 stor rute, men det tar tid det også!

Godt nyttår!

Klem fra Catje

Mia sa...

Jätte fint och inspirerande inlägg.
Gott Nytt År!
/ Mia

himlaverket sa...

Riktigt fin årskrönika!
Ha ett gott nytt år nu...
kram ullamaria

Fröken Fräken sa...

Först hade jag inte tänkt göra någon tillbakablick, jag brukar ju mer ha full fart framåt! Men nu blev jag himla inspirerad av dig.. och det är ju faktiskt lite kul att se vad man har hunnit med under året när man nu sitter här och undrar vad sjutton det var som hände?!? :-D
Och vad det sjöng sommar om dina bilder från juni-juli...

Therese sa...

Vad roligt med årskrönika! Kul att se tillbaka och faktsikt reflektera lite över det som varit också, inte bara springa framåt hela tiden.

Nästa år kommer bli det bästa:)

Ha ett riktigt gott nytt år! Kram Therese

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Åh- for en fin og herlig nyttårskavalkade, nydelige foto!
Takk for det gamle og riktig Godt Nyttår! ...kanskje i full storm?:)
Klem

Hanna sa...

Gott Nytt År!
Kram
Hanna

Svarta tassar i vit soffa sa...

Kikar in en snabbis för att önska dig Ett Gott Nytt År!
Kram
Jenny