14 september 2010

STOLARS EGENTLIGA ANVÄNDNINGSOMRÅDE

Veckans tisdagstema hos fabriken är stolar och jag började lite smått fundera på hur många stolar man egentligen kan behöva i ett hem och vad man egentligen använder dem till.

Snabbt kalkulerat har vi i vår ägo 12 stolar. Fyra stolar är visserligen undanstoppade och tas endast fram de gånger vi har många middagsgäster, men då har vi åtta kvar. Vi är två personer i familjen, vilket betyder att vi omöjligt använder alla stolarna till att sitta på. Så vad används dem till?
Vi förvarar saker på dem. Eller ja...förvarar och förvarar...ett ärligare svar skulle väl vara att vi lägger sådant på dem som egentligen ska vara någon annanstans. Sån där mellanförvaring - en kavaj som ska hängas in i garderoben eller en trave rena handukar som ska in i badrummet.

Inför fotograferingen till detta inlägg var jag duktig och plockade bort allt som låg på denna söta loppisfyndade pinnstol. Den var vitmålad redan när jag köpte den och jag har inte haft någon som helst tanke på att förbättra målningen - jag gillar att den är sådär lagom sliten. Den svarta dynan är köpt på Granit och ger en lite mjukare sits för den som vill slå sig ner.
Men tillbaks till det där vi egentligen använder stolar till här hemma hos oss. För en timme efter att jag hade tagit de första bilderna hade det plötsligt hamnat både en kudde och en trave tyger på stolsitsen, i väntan på vidare transport. Jag vet inte riktigt hur det gick till, men det bevisar ju att invanda mönster är svåra att bryta.

av jill från ett av fyra rum.

16 kommentarer:

(eddas) sa...

Heisann..
har for mange stoler her og..må selge tre kurvstoler nå....
de er jo fine som avlastningsbord :)
ha en fin dag
eddaKlemmer
flotte stoffer som ligger der..

Livet på Vestergård sa...

Vet inte hur många stolar det finns i vårt hus, men många är det!
Ändå står gamla stolar på min vill ha lista :)
Jättefin header du har!
Kram Kicki

Skogsdoft & havsbris sa...

Stolar kan man aldrig ha för många av! ;) Alltid bra att ha när man får gäster. Och just till att förvara saker på! Din stol är jättefin, en sån skulle jag gärna ha också. Jättefina tyger som landat på stolen också, underbara färger och mönster - den högen skulle man gärna ha i sin ägo! :)
Ha en fin tisdag!

Minellie sa...

Vilka härliga tyger!! Några speciella planer för dem eller är de bara "väldigt fina så de fick följa med hem, jag kommer nog på nåt" eller kanske samlade under en lite längre tid och bara "råkade" matcha så där superbra ;)

Kramisar!!

Ingen vanlig dag sa...

Jättefina bilder. Kan känna igen mig i det där med att det hamnar både det ena och andra på stolarna. Stolar i sovrummet är hopplöst! :)
/Kristina

himlaverket sa...

Ha, härlig och rolig läsning.
Stolar är bra avlastningsyta, eller hur!! Går bra att sitta på emellanåt åxå..;)
Ha en bra dag!

Katta sa...

Ha ha, känner igen det där. De extra stolarna används till exakt samma sak här och ibland flyttas sakerna från stol till stol :) Jättefin tygsamling du har på den stolen, kram Katta

Anonym sa...

Jeg elsker stoler...De tar plass, men jeg bruker mine overalt i huset til forskjellige ting.

Klem

Systrarna Hjertén sa...

Fina bilder, här har vi en stol i köket där det ständigt ligger reklam och räkningar...inte så charmigt som din tyghög!!

Mvh
Frida

Mitt hvite hus sa...

Heisan

jeg har ikke for mange stoler...

skjønne stoffer du har =)

nyt kvelden =)
Klemmer

Rosa sa...

eg kunne faktisk trenge fleire stolar. Ikkje i det daglege, men til dei gongene me har mange gjester, og det det er fullt rundt bordet. Kanskje klappstolar hadde vore noko?

Å bruke stolane til andre ting enn å sitte på, er nok heilt vanleg. Iallefall her hjå oss ;)

Therese sa...

Stolar kan man aldrig få för många av, jag har två furustolar i allmogestil som jag ska måla och patinera, och endera trycka "min" och "din" på eller texta "kärlek" och "lycka" på dem och använda som nattygsbord :-D Ha en fin dag!

tina | pepparochvanilj.se sa...

Fina stolar! Det lilla avskavda ger liksom lite karaktär åt en möbel...

Att stolar kan fungera som förvaring oc avställningsyta det kan jag intyga!!! =)

K R a M // T i n a

LissenTo sa...

Ja stolar är ju inte bara stolar i bemärkelsen att man sitter på dom!
Bra att ha till mycket!

Gillar den vita slitna, en äkta vacker pinnstol!

Hmm vad många stolar jag har, 8.
En i hushållet.

Ha en skön torsdag. Kram Lissen

Anonym sa...

Hihi, tänkvärt... En stolsits är ju en avställningsyta mer, o de har man inte gott om. Tack för den fina kommentaren om Wilma :-)

Kram/Mira

Gardenhouse sa...

Kul inlägg!
Tro jag om man törs räkna sina stolar och få ekvationen att gå ihop... (räknas pallar?)
Håller med, de står här och där med saker på sig!
I vilket fall som helst - snyggt med pinnstolar =)
Go helg,
Sussi