2 augusti 2010

BLANDADE TING

Jaha, då var man inne i augusti. Den bästa månaden på året. Och jag hoppas innerligt att augusti lever upp till mina förväntningar och bjuder på sol och värme. För den där härliga sommaren alla pratar om, den har inte kommit till Bergen (att dagens bilder badar i sol beror helt enkelt på god tajming, att jag var snabb och passade på). Jag hoppas på att solen bara försov sig lite och snart kommer instormande med en  god ursäkt á la "jag måste ha slått sönder väckarklockan i sömnen". Och jag lovar att inte vara arg, utan lugnt konstatera att "det var ju bra att du kom tillslut".
Lavendel är nästan ett måste under sommaren och i år köpte jag en ljust rosa variant. Här står den i ett låda jag spontanköpte två stycken av, utan att veta vad jag ska ha dem till. Men å andra sidan fungerar det ypperligt att bara samla ihop vackra ting och skapa små stilleben i lådorna, så kanske behöver de inte användas till något annat.
Snäckorna är plockande i Thailand. Ett dekorativt minne från stranden vi gifte oss på.
Ljusstaken är köpt på Anthropologie i New York.

Det är helt enkelt så att när vädret inte hjälper en att njuta av sommaren, då får man göra sitt för att det ska bli fint inomhus. Och det hjälper att ha små pysselprojekt på gång, så som en fyndad pall som måste målas och kläs om. Eller en massa bokstäver som ska målas upp på en pannå. Sånt ger mig energi när solen inte gör det.

av jill från ett av fyra rum.

10 kommentarer:

Systrarna Hjertén sa...

Vilka fina bilder! Ja, du måste haft tur som fick ett foto som badar i sol, här har den också lyst med sin frånvaro!!! Jag har nu 6 stackars dagar kvar tills semestern är slut för i år...ÅNGEST!!!!!!!!!!

Mvh
Frida

Elin | Draumesidene sa...

Nydelege bilder! Vi har nesten ikkje hatt sol i sommar... Men vi var ei veke i Sverige og fekk kose oss der ;)

Klem Elin :)

Therese sa...

Vilka härliga bilder på ett otroligt vackert stilleben! Är alltid lika inspirerande ögongodis här inne :-) KRAM

Livet på Vestergård sa...

Härliga bilder!
Jag håller tummarna för att solen ska vara hos er nu i augusti.
Visst är det bra med lite regn ibland så att man får saker gjorda inomhus också, men solen behöver vi för att orka med vintern.
Kram Kicki

Fröken Fräken sa...

Här har det faktiskt inte heller varit sådär stekhett som det har varit i södra delarna av Sverige. Luleå har t.o.m trillat långt ned i SVT:s solliga, och den brukar vi ju annars vara i topp på. Men jag är nöjd ändå! Är ju inte så mycket för att ligga ut och sola liksom...
Jag gillar ju juni bäst, när allt är sådär nytt, grönskande och ljust. I augusti känner jag lite hur det snörper till i hjärttrakten över att sommaren hållet på att ta slut...

Jo, keramiktavlorna. Jag kavlade ut allt på pannåerna, och lät det torka så, jag tror inte man kan ta bort det och få på plats igen.. dock har jag problem med att den självtorkande leran spricker, har du någon lösning på det?

LissenTo sa...

Vad fint du har gjort där i lådan. Ett bra spontaninköp. Ljusstaken var väldigt speciell och fin.

Ja, tycker också det är bra med hyllorna. så man kan svisha till det när lite förändring förgyller :-).

Jag har t.om åkt färja till Alnö, innan den bron fanns. Svagt i minnet, känner mej uråldrig när jag skriver det.

Har också många projekt. Köpte t.ex ett skrivbord på blocket igår. För att kunna få pysselplats och datorhörna.

Kram

Mitt hvite hus sa...

Heisan

så nydelige bilder du viser...

ja det er så sant det du skriver... sommeren har nok ikke besøkt Bergen nei... hvor den har vært aner jeg ikke... hihi...

men vi lever alltid i håpet om at den kommer nå i august og september...

kasser er alltid greit å ha...

ønsker deg en fin uke..

klemmer =)

Gardenhouse sa...

Efter ditt inlägg hoppas jag verkligen att solen vill lysa så varm och skön på er med, tänk att man liksom tror att alla har samma väder som en själv, så tokigt!
Härligt sommriga bilder med så fina minnen till, från lite varstans i världen.
Kram Sussi

Monkan sa...

Åh så fina bilder.

Aha, jag visste inte att det finns rosa lavendel, det var ju precis lika fint som lila. Jag har just köpt en lila, fast en konstgjord...

Rosa sa...

Det er veldig deiligt når det er ferdigrydda og vaska, men Gosj! kor kjedelig det er ;)

Vakre bilder, og som deg håpar eg at sola snart kjem til Vestlandet!

God helg, JilL!