20 juli 2010

ANTHROPOLOGIE

Den blå färgen på den högra fönsterluckan tycker jag är riktigt fin. Kan tänka mig att använda den i sovrummet, som jag tänkte förändra lite (kanske redan i höst om maken säger ja).

Jaha. Uppenbarligen hörde vädret mig igår och tänkte att inte ska hon få njuta överdrivet länge av solsken och värme. Bäst vi öser på med lite regn. Men nog om det. Istället hoppar jag vidare och visar er bilder från en helt underbar butik i New York - Anthropologie.
Jag gillar verkligen denna kombination av färger och mönster, även om jag inte kan se det hemma hos oss. Det ser bohemiskt och "man tager vad man haver" ut, som om man inte tänkt alls när det i själva verket är mycket välplanerat.

Jag hittade till Anthropologie för över tre år sedan, när jag var i Houston, och blev fullkomligt lycklig över alla underbara och roliga ting. Självklart stod ett besök högt upp på listan över saker att hinna med i New York.
Det fanns hur många olika skålar som helst, i olika mönster och färger. Jag som har skålmani lyckades dock inte bestämma mig för vilka jag ville köpa och kom hem utan.

Jag hann faktiskt med två besök i denna butik. Första gången drabbades jag av totalt stillestånd och visste varken ut eller in. Ville jag köpa något? (JA!) Vad vill jag i så fall köpa? För många val kan leda till svårigheter...
Dessa små durkslag i keramik stod jag och kände på, tyckte de var så himla söta. Men praktikern tog över...när behöver jag ett litet minidurkslag?

Vad jag dock lyckades med under första besöket var att ta kort. Faktum är att detta är första gången jag någonsin tagit kort inne i en butik, men jag ville så gärna visa er hur fint och inspirerande de inrett. Jag som vanligen är ganska sparsmakad när det kommer till färger gick runt och njöt av all vacker keramik och underbara textiler.
Vackra kökshandukar. Alldeles för vackra för att användas. Men man skulle kunna sy ett par kuddfodral utav dem.

Några inköp blev det allt, men det skulle ha kunnat bli så mycket mer. Tur för mig så har Anthropologie internetbutik och numera skickar de varor både till Sverige och Norge. Titta in hemsidan! De har faktiskt inte bara inredningsdetaljer, utan även kläder och accessoarer.

av jill från ett av fyra rum.

11 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

ÅÅÅ det ser så kosleig ut... herlig å reise over kjølen og nyte storbylivet...


her regner det og er ikke helt det store sommer været

Klemmer =)

Systrarna Hjertén sa...

Vilken rolig affär, ska genast kolla hemsidan!

Mvh
Frida

Minellie sa...

Å du dåliga människa, nu kommer jag bli jättefattig ;)
Såååå mycket snyggt!

Fröken Fräken sa...

Här beslöt sig också det fina vädret för att överge mig, just nu vräker regnet ned... suck!
Underbar butik!! Och min bror, nyligen hemkommen från USA, påstod att nej han såg då inte aaaaaalls till några inrednings- eller tygbutiker därborta... nänä, jag vet nog varför han inte sa något!.. hmpf!

Therese sa...

Underba butik! Tur du tog foton å delar med dig <3 Kram

Gardenhouse sa...

En såå rolig affär du visar, jätte kul! Förstår att det måste vara jätte svårt att bestämma sig för vad man ska köpa när man vill köpa allt...
Ska nu kika in på dess hemsida och bli ännu mera köpsugen =)
Hoppas solen lyser på er.
Kram Sussi

Hanna sa...

Vilka bilder.
kram
Hanna

Pysselpralinen sa...

Härlig inspiration! :-) Jag missade den butiken när jag var i NY, hann helt enkelt inte med allt jag ville se och göra. Vilket ju är tur för då bara mååste jag ju åka dit igen. :-)
Jag har startat en övertalningskampanj här hemma och bearbetar sakta men säkert sambon till att vilja följa med mig dit igen. Visserligen tror jag inte att just de här bilderna kommer få honom att fatta just hur viktigt det är att vi åker dit igen.:-) Men för mig funkar de som lovely inspiration - och motivation att spara på slantarna!

Maliva`s verden sa...

Wow..her var det masse inspirajon å hente. Dette trengte jeg akkurat nå...takk for tipset til nettsiden. Hyggelig at du er med i min sommer-konkurranse også. Lykke til;o)
Klem fra Maliva

Lissen sa...

Förstår att du inte köpte något första gången du tittade in. Man kan tappa all handlingskraft när det finns mycket fint. Men jag hoppas snart få se vad du valde!

Anonym sa...

Ååååhh så fina saker!
Kram/Mira