12 maj 2010

DETALJER PÅ DUKAT BORD

Ibland försvinner bara dagarna förbi och ting man tänkt sig hinna med har plötsligt inte blivit gjorda. För mig gäller det för tillfället både blogginlägg, omklädning av stolsitsar och upphängning av tavlor.

Idag visar jag detaljbilder från det dukade bordet i förra inlägget.

Vitsippor är verkligen efterlängtade vårblommor och runt vårt hus blommar de i massor. Det är helt underbart att kunna titta ut genom varje fönster och se dessa vita små blommor. Några få plockar jag in. Här på bordet står dem i en vit Alvar Aalto vas, samt i små ljuskoppar vid varje kuvert.
Det är inte ofta jag plockar fram mina antika silverbestick. Jag har samlat i flera år och blandar olika varianter med varandra. Tycker det är lite charmigt att inte ha alla av samma sort.
 
På varje mattallrik har jag satt fast en liten fågel i fattigmanssilver. De är köpta på Ikea, som hade dem i julpyntssortimentet för ett par år sedan. Själv tycker jag dem passar att använda året runt.
De biege linneservetterna kommer från Himla. Som servettring har jag använt ett enkelt snöre och knutit fast ett svart glashjärta. Det svarta går igen i ljusstakarna, som är fyndade på loppis. Det är kopparljusstakar, som jag har spraymålat med svart matt färg.

Nu när jag sitter här och skriver detta inlägg faller min blick på ytterligare ett projekt jag inte fått gjort. En stor oval spegel med gulram, som ska målas. Problemet är bara att jag inte vet i riktigt vilken färg. Får kanske ta och klä om en stolsits och fundera lite på färgval.

So long!

Av JiLl frÅn eTt av 4 ruM.

17 kommentarer:

purglede sa...

Heisann, her dukket det opp masse fine bilder.
Er til stadighet innom bloggen din....
Herlig å lese svensk selv om jeg er norrbaggar så det holder, veit ikke hvorfor, men jeg får ensmak av sommer når jeg hører og leser svensk. DEILIG!!!
Ha en god dag :)
Popper innom igjen jeg......

Lallis - liv och leverne sa...

ojojojoj. FINT!
Ha en skön dag vännen
Kram Lallis

Therese sa...

Så vackert, gillar detaljena i allmänhet och fåglarna i synnerhet :-) Haen fin kristi himmels! <3

Malin B sa...

Jag gillar idén med att blanda besticken. En bra grej att börja "samla" på för mig för det är mycket roligare att stanna till vid loppisar om jag har något att "leta" efter. =)

House number 15 sa...

Så fint du har dukat, gillar när man har riktiga servetter. Det är charmigt med olika bestick.

Jag tycker att du sprutlacka spegeln i svart precis som de snygga stakarna.

Ha det gott/C

Maliva`s verden sa...

Detaljer liker vi...nyyyydelig;o) Ikke lett å bestemme seg nei...kjenner meg igjen der ja...Skal bli spennende å se hva du lander på. Takker for hyggelig tilb.melding ang.vår uteplass...God 17.mai-helg til deg fra Maliva (eller feirer du 17.mai?)

Fröken Fräken sa...

Ja, först vill jag bara säga: skruva fast bokhyllan i väggen! Jag trodde att mina stod stadigt, men ack så fel jag hade.. jag var darrig i säkert två timmar efteråt, jag fick världens chock över att Billysarna började välta.

VIlken vacker dukning! Jag tittar lite avundsjuk på den då dagens middag ätits vid vardagsrumsbordet, den enda lediga platsen som fanns efter att jag dragit igång alla mina projekt.. och här är det inte en servettring i sikte...

Livet på Vestergård sa...

Så vacker dukning med många fina detaljer!
Ha en skön kväll.Kram Kicki

[ c o y o t e ] sa...

Hej Jill... Tack..
Tycker detsamma om din blogg..

Rullat igenom din blogg lite smått.. vad ljust och härligt du/ni bor..
Vilken härlig dukning du gjort.. Ser mycket trevligt ut att få sätta sig där..

Ha det gott!

♥Mia

Mycket annat & lite betong sa...

Hej!
Här har jag inte varit förut. Vad vackert du har dukat. Ljust och med vårkänsla.
Det var mycket annat fint här också!

Agneta

Katta sa...

Jättefina detaljer i din dukning och fina toner. Håller med om att det är fint att blanda olika bestick som passar ihop.Jag har också massvis med vitsippor utan för några fönster och det ser ju så underbart ut, tänker på Ronja Rövardotter när jag ser det. Kram Katta

Anna-Malin sa...

vilken underbar dukning!!
jag tycker om silverbestick men jag äger inga själv...
så fint med vitsipporna. här har de blommat över nu.

ha en fin helg.

kram
anna-malin

Rosa sa...

Så fantastisk gjennomført du dekkar bord, Jill! Eg bøyer meg i støvet!!

håpar du har hatt ein nydeleg dag i sol og varme, og får ei fin helg vidare!

klem

Lissen sa...

Så fina detaljer och du har blick för det lilla extra fina. Smart att köpa dom fina fåglarna på Ikea, passar ju året runt.

Idag har jag cyklat in till stan, försommarvärmen kom. Fontänfest i vängåvan och bakom stadshuset, med musik och massor av folk på stan.

Ha en fortsatt trevlig helg. Kram Lissen

Vikeskärs hem och vardag sa...

Mycket fint... Hoppas du med har haft fint väder och en bra helg.
Kramar

Jill sa...

Nydelig nydelig bord!
Ha en fin 17.mai imorgen :-)

Ingela sa...

Hej Jill!

Är inne och tittar då och då. Jätte fina bilder. Vi måste hälsa på någon gång. Nu har även jag börjat blogga lite men bara om mat och bak...
Hoppas vi ses i sommar!

Kram Ingela