16 december 2009

Lite rött till jul

Såhär till jul pyntar jag gärna med röda inslag. Inte för mycket, men några detaljer här och där skapar härliga kontraster till de i övrigt neutrala färgerna.
Girlangen har jag köpt på Etsy. Det är ju väldigt populärt att pynta med bokstäver och text och jag hakar gärna på den trenden.

I den stora ramen till höger har jag hängt ett hjärta med blad i zink och små ekollon i trä. Jag kopplar ihop temat med andra ekollon i ramen till vänster.
På fotpallen står ett härligt fat från Mateus. Samma färg och mönster återkommer i muggarna på tavelhyllan - tre med hyacinter i, en med ett ljus.

Hur har ni det med julkänslan? Här har det blivit kallare och kanske blir det snö till helgen. Då har visserligen jag åkt härifrån, med jag får väl hoppas på att det snöar även där dit jag ska. Södra Sverige är ju inte känt för sina vita jular, men kanske är det 2009 som blir undantaget?

12 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Måste lämna en liten hälsning eftersom jag sedan en tid även länkar till din fina blogg. Vilket ljuvligt hem du har... Inspirerad blir man, och det är väl härligt!?

Kram!

Therese sa...

Åhhh så underbart!!! Jag är så glad att jag hittat din fina blogg, får alltid massor av inspiration och mys efter ett besök här! Ramarna är en idé som jag lägger till mitt "arkiv" av inspiration, kan nog bli ett framtida projekt i det nya barnrummet här hemma...
Massor av kramar, se till att värma dig med en mugg varm dryck :-)

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hallojsan Jill!!
tack så för hälsning o tips ang adventsljustake!!
Ska nog göra en själv som du sa..får bli under året som kommer nu!! Kul ide ju..bra tips;)

Vilket jättefint hem du har!!! Så mysigt!Fint med de röda detaljerna..o såå söta ekollon..fint ned julgirlangen med!!!!
JULKRAMAR ♥ MILLAN

Millas hem sa...

Superfint!

Måste läsa lite till nu....

Kram

Nyanser av vitt sa...

Hej
Vilken fin blogg du har. Hittade dig hos Malivas Verden där hon visade så fina saker hon vunnit hos dig.
Välkommen in till mig. Har en julutlottning just nu.
Agneta

Duracellmamman sa...

Underbara bilder!!

Så juligt!

Varma kramar!

millandante sa...

Så fint med de röda inslagen!! Inser nu att jag tog in alldeles för mycket rött till första advent, vilket resulterade i att det åkte ut alltihop dagen efter(!:)) Nästa gång ska jag göra som du! Bokstäverna var ju också så fina!! Så duktig du är på att dekorera!!!
Kram

Mitt hvite hus sa...

Så fint du har pyntet med litt rødt... det er fint med litt rødt til jul.::


Klem Kerstin

Fröken Fräken sa...

Ja, det verkar ju vara riktigt snökaos i södra Sverige, så jag gissar på att det säkert har kommit minst hela fem centimeter snö...!!! (det är bara för underhållande att läsa rubrikerna i Sthlmstidningar just nu!)

Mysigt, som alltid i din soffhörna. Jag vill också ha röda detaljer till jul, men jag vet att jag inte får bli för entusiastisk med det röda för då blir det bara för mycket :-)

Anna sa...

Åh, jag blir så glad varje gång jag kikar in på din blogg! Ni har det så fint hemma hos er!

Nu är det till och med kommit snö på Gotland så jag håller tummarna för en vit jul i södra Sverige!

Livet på Vestergård sa...

Du har så fint! Det är vackert med lite röda detaljer till jul, men i lagoma doser förstås! Det kan nog hända att vi alla, både i norr och söder, får en vit jul i år.
Ha en bra dag!

Sofia sa...

Vad mysigt du har det! Känns verkligen hemtrevligt! :)