18 november 2009

Tjuvstartat

Ja, jag har tjuvstartat lite och köpt hem hyacinter. Men för att det inte ska kännas alltför juligt blir det gröna och vita färger runtomkring. Det röda får vänta ett par veckor till.

De söta ballerinaskorna var jag bara tvungen att köpa. I mitt tycke inte de mest julaktiga, men de hängde bland julpyntet på Åhléns. Själv hade jag inte så söta skor när jag dansade balett som yngre, tänk vilken dröm det hade varit!
Snöbär är sött som dekoration tycker jag. Plantan är vacker i sig själv, men vill man vara lite mer kreativ kan den användas till kransar och buketter, eller kanske som en enkel kvist på ett mosshjärta. Jag har dock ingen aning om hur länge den håller sig fin inomhus. Någon som har erfarenhet?
Har ni börjat tänka på jylpynt ännu? Eller har ni kanske tjuvstartat?

Är ni inredningsbloggare så självklart. De flesta av oss börjar nämligen planlägga för jul någon gång i september. Vi håller oss under kontroll oktober ut, men när november är här börjar det klia i fingrarna. I mitten av november börjar vi ge efter, för att till första advent vara i full gång. Sedan njuter vi hejdlöst till allra senast den första januari, då tulpanbuketten och pärlhyacinterna köps in.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror de flesta faktiskt redan har tjuvstartat. Jag har gjort det iallafall. :-)

Kram!

Huset utanför stan sa...

Hihi... ja, du har precis rätt! Det är så svårt att hålla sig i skinnet inför varje ny säsong/högtid. Man längtar och längtar för att sedan bli helt trött och mätt att allt pynt plötsligt måste ner väldigt snabbt=)

millandante sa...

Skrattar gott åt din sista mening!
Så rätt så rätt! Innan jag började blogga så trodde jag att jag var ensam om att vilja köpa tulpaner på annandag jul...hihi...
Har aldrig tagit in snöbär, men det ser så fint ut och lät också fint att göra en krans så i år ska jag plocka in några kvistar! Tack för det tipset!!
Kram

Mitt hvite hus sa...

heisan

det siste stemmer nok helt på meg... har veldig lyst å pynte nå.. min mann også..

Du har pyntet hyasintene dine veldig fint..
Klem Kerstin

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hallojs.. Så söta skor;)ja här kliar det i fingrarna ordentligt...ska ara bli klar med bazarpysslet först!!!
Men har gjort lite julfnt ute..gran o lingonris..lite jlbelysni g mossa o röda band:) Grannarna tycker väl jag är galen;)))

kram på dig!!

Fröken Fräken sa...

En väldigt bra och träffande sammanfattning! Här har hyacint nr 3 och 4 flyttat in, när det gäller dem kan jag helt enkelt inte hålla mig längre. Och lite roligt sammanträffande; jag var precis i källaren och bland annat hämtade upp min fejkkrans i just snöbär! Tror inte att jag har sett några äkta snöbär växa här i trakterna..?

Romantiske Stinemor sa...

Så nydelig blogg og bilder du har, veldig vakkert! Håper du får en fin helg..klem Stine

Åpent^hus sa...

så fint det så ut. hyacinter er herlige. og duften det aller beste. Tror jeg må ut å kjøpe noen jeg også! :)