14 augusti 2009

Fejkbetong


Jag har tidigare visat er en omvandling av billigt fyndade ljusstakar och idag kommer avsnitt nummer två i serien.

Ljusstakar är verkligen något det svämmar över av på många secondhandbutiker och med lite kreativitet kan man få till riktigt fina saker. Dessa två ljusstakar lockade kanske inte blickarna till sig för den snygga färgen, med höjden och formen var lovande. Sju kronor stycket fick jag betala, till och med mannen i kassan reagerade på det billiga priset!

Den starkt lilarosa färgen kändes inte helt rätt, istället försökte jag mig på att få det att se ut som betong. Inte det lättaste, och jag är inte riktigt övertygad av resultatet. Hur som helst, först två lager svart färg, därefter säkert fyra lager grått i olika nyanser. Lite vitt här och där på slutet och sen gav jag mig. Man får ju inte överdriva...

Först hade jag inte tänkt måla den svartbruna metallen, men när mellandelen var betongmålad passade det inte ihop med det svartbruna. Så då åkte sprayfärgen fram och två lager målades. Därefter svampmålade jag två lager med vit hobbyfärg, för jag ville ha en annan yta än den glatta spraymålning ger.


Dessa två ljusstakar har varit ett litet sidoprojekt, som pågått i en månad. Ett lager färg lite då och då, lite duttande, lite funderingar, lite till färg, och så vidare. Men nu har jag bestämt mig för att de är färdiga, och placerat dem på brickbordet till höger om balkongdörren.

Här står de tillsammans med två av mina pelargoner och ett par vaser med blommor från balkongen. Pelargonerna som för övrigt fick komma fram från vintervilan lite väl sent och därför inte vuxit till sig riktigt denna sommar.

Hoppas att ni alla får en riktigt fin helg. Vi har sverigebesök och hoppas på fint väder, en önskan som ser svår ut av uppfylla. Vi får koncentrera oss på sol i sinnet istället!

13 kommentarer:

Radhusdrömmar sa...

Vad fina de blev, du är duktig du :-) Kul att göra såna fynd, riktigt bra pris!

Ha en bra helg!

Kramar
Johanna

B-M sa...

De ser jättefina ut! Jag ska kika in på ett par loppisar under helgen tänkte jag. Jag letar efter en snygg lampfot att fixa till, vi får se om jag har någon tur. Ha en skön helg! Kram

svartataket sa...

Vad fina dom blev!!Kul att fynda:))
Trevlig helg!

Unknown sa...

De där ljusstakarna blev hur läckra som helst :))
Trevlig helg
Kram Maria

promenader på landet sa...

Vad duktig och pysslig du är! Dina ljusstakar blev verkligen jättefina! Ha en skön helg! Kram Maria

Tidsmästarinnan sa...

Hej Jill,
nu har jag läst ikapp lite här på din superfina blogg, vad du är kreativ och fixar fint!! Och fotona sen... härligt att se! Det var så mysigt att läsa om er lapp i tjejbadrummet också :-)

En stor kram!

Fröken Fräken sa...

Mycket stiliga! Vad häftigt att de var så höga, ser ut som något fynd från Betongfabriken allra minst. Det är ju lite jox med att få till det där rätta betongstuket, man får dutta, blanda och dutta igen men bra blev det ju så då är det mödan värt!

Nej, det kan abslout inte vara slut på sommaren så länge det fortfarande du inte har haft semester, och inte heller kan det ju bli höst direkt efter att du har semestrat klart.. så november kan det få möjligen hösta till sig!

Vikeskärs hem och vardag sa...

Så fina ljusstakarna blev. Ha en bra helg :)
Kram

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej goa du!! De blev ju verkligen kanon fina ..vacker betonglook med!!
Kul att se allt fint du pysslar med!Vackra foton har du oxå!

~~Trevlig Helg~~
♥Mamma Millan♥

Vardagstugg sa...

tycker dom blev väligtfina och tycker verkligen det ser ut som betong =)

Hoppas ni hade trevligt under besöket!

Annelie

Rosa sa...

Så kreativ og flink du er, Jill! Lysestakane vart kjempefine!

Håpar ikkje besøket ditt har regna heilt vekk - det har vore noko høg luftfuktigheit her vest dei siste dagane ;)

Jannicke sa...

For en vakker blogg du har :o)

Gøy å lese om Lysekloster!! Min datter tok sine konfirmasjonsbilder der i mai :o)

Ha en flott mandag! J.

Lissen sa...

Det gäller att se möjligheterna och det gör du, med dina fynd!

Vilket fiffigt betongprojekt och så fint ljusstakarna har blivit!