23 juni 2009

Vårt vardagsrum del 1


Nu kommer de första bilderna på vårt färdigrenoverade (nästan) vardagsrum. Trappan upp till övervåningen är fortfarande inte målad, men det kommer...

Vårt kök är alldeles för litet för att rymma ett matbord, så därför är det placerat i vardagsrummet. Bordet är i massiv ek, inköpt på Ikea, och stolarna är loppisfyndade. De var vitmålade redan då, men färgen har förbättrats och sitsarna har fått ny klädsel. Mattan under bordet är köpt på Åhléns och samma sort ligger vid soffan, bakom mig och kameran.

På fönsterbrädena försöker jag hålla det till minimalt med ting. Ju enklare desto bättre, då kommer mest möjligt med ljus in och vi kan njuta av utsikten. Av denna anledning har vi bara tunna, vita gardiner. Dessa är inköpta på Kid och har ett invävt rutmönster, det ger lite struktur och liv utan att ta över.


Piedestalen i hörnet är ett loppisfynd för 10 kr! Ni kan tänka er att det blev ett snabbt köp. Tycker formen är så härlig och nu när den har blivit vit kommer den bättre fram. I väntan på att jag ska komma på vad jag egentligen ska ha på piedestalen så får den lilla fågeln i gjutjärn utgöra (den lilla) kronan på verket.

Skänkarna har fått flytta lite åt vänster, för att det ska var möjligt att öppna dörrarna in till den inbygda bokhyllan. Ovanför bokhyllan har vi satt upp en hylla. Jag tycker om att ha små hyllor lite här och där, då de ger möjlighet till att enkelt dekorera efter säsong och humör.


Klockan på väggen har jag köpt i Riga. Förutom att den är riktigt snygg är den dessutom stor, ungefär 40 centimeter i diameter. Knopparna till dörrarna är i genomskinlig plast och fungerar utmärkt till tapeten.


Detta är alltså den ena delen av vardagsrummet. Till nästa inlägg tänkte jag vända på mig och visa er vad som finns på den andra sidan av rummet, med det blir nog inte förrän nästa vecka. Imorgon kommer nämligen mina föräldrar på besök, med världens goaste vovve i släptåg. För ett år sedan var Cliff så här liten, nu kan jag meddela att han är betydligt större. En riktigt snäll bamsebjörn!

13 kommentarer:

Radhusdrömmar sa...

Åh vad fint!!!!!!!!
Gillar verkligen allt.

Är du nöjd med de skänkarna från IKEA? har tänkt köpa två såna och ha brevid varann så som du har, men när jag var på IKEA så var deras visningsex så trasigt så jag vågade inte köpa dem. Har du målat dem vit, för de är inte riktigt vita va?

hmmm många frågor... :-)

Kram Johanna

Lallis - liv och leverne sa...

ÅH!
Så vackert. Och vilken otroligt fin tapet:)
kram Lallis

Vikeskärs hem och vardag sa...

Meen så fint ni gjort... nu måste du vara nöjd :) Ta och njut av det nya vardagsrummet.
Kramar

B-M sa...

Det blev jättefint i vardagsrummet - ljust & luftigt. Klockan är verkligen snygg, jag är på jakt efter något liknande fast lite mindre...
Vilken sötnos Cliff är! Berner Sennen är faktiskt en av mina favoritraser :-) Ha det gott! Kram kram

My Lovely Things sa...

Så fint ert vardagsrum är..
Jätte vackra detljer..
kram anna

svartataket sa...

Så fint det blivit!
Hoppas midsommar var bra!

Nostalgia sa...

Hei Jill !

takk for koselig hilsen !
Ja stuen din er virkelig lekker, og så mye fint du har funnet ! Ja det pidestallbordet var bare et kupp !!

Ha en deilig kveld !
Klem, Nostalgia

Maliva`s verden sa...

Hei...takk for titten..her var det koselig.Ser ut som vi har samme kjøkkenstoler også..og den tapeten..like it:O)Klem fra Maliva

Lissen sa...

Jättefina tapeter ni har valt. den där piedestalen runda former gillar jag också, vilket fynd!
Det ser så fint och hemtrevligt ut Jill i ditt hem.
Ha en skön dag!

Anne sa...

Hej!
Så fint det blir!
Jag gillar verkligen tapeten, himla mysig!
Klockan var fantastisk, är själv på jakt efter något liknande :)

Söt liten vovve (som inte är liten längre)
Hoppas ni får det trevlgt under besöket!

Kram Anne

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Såå vackert!!! Ljust o fint!! Gillar klockan..jättecharmig!!!

Ha det gott i värmen!!
~~♥Kram Millan ♥~~

HUSnrNIO sa...

Vilket ljust och fint vardagsrum. Kul att få se bilderna.

Fröken Fräken sa...

Vilket vackert och somrigt rum! Klockan som du hittat gillade jag ju skarpt :-) Sedan är jag ju också väldigt förtjust i vitt mönster på vitt, som dina gardiner, härligt med lite struktur istället för mönster i alla möjliga olika färger..
Ha en härlig dag!