8 april 2009

Planer för påskhelgen


Ja, nu sätter vi igång med det hittills största renoveringsprojektet i den här lägenheten (och för oss dessutom). Nu ska vi renovera vardagsrummet! Vissa planerar för en påsk i skidspåren, andra på en skoter, eller så hemma i soffan med ett godisfyllt påskägg i famnen. Vi planerar att spendera den i byggdamm, med spackelspade, skruvdragare och pensel som bästa vänner. Vem har sagt att man måste vara traditionell när det gäller påskfirande?

Lite av arbetet har vi faktiskt redan gjort, då vi i helgen som var rev ner väggen mellan vardagsrummet och det vi kallar för trapprummet. Trapprummet är (eller var) det rum där trappan går upp till loftet och rummet i sig var alldeles för litet för att användas till något vettigt. Dessutom var det här inne dörren ut till balkongen fanns. Att vi nu har rivit ner väggen betyder inte bara att vardagsrummet har gått från ~22 m² till ~30 m², utan numera har vi dessutom en direkt utgång till balkongen härifrån.

Förutom detta har vi även tagit upp ett hål i väggen, mot ett litet utrymme som tidigare fungerat som inbyggd bokhylla, men som av någon anledning satts igen. Vi planerar att sätta upp dörrar här, och utnyttja utrymmet till förvaring av stereo, skivor mm. Jag ska visa er bilder och berätta med om vad vi gjort lite senare.

I och med denna renovering blir det inte heller speciellt mycket påskpyntat här hemma. Det lilla som har kommit fram är koncentrerat till TV-rummet och det är därifrån bilderna i detta inlägg kommer. Det fina påskägget och servetterna, som jag hade turen att vinna hos härliga Emmeline, kommer från Maileg. Den lilla kransen har jag tillverkat själv, med dekoration från en ljusmanchett inköpt på Rimi för 5 kronor. De små etiketterna med söta texter på norska köpte jag för ett par veckor sedan hos Berthas Oldebarn.


Stort tack för alla snälla hälsningar om vårt arbetsrum, eller ja...det kreativa rummet. Här i Norge är det halvdag som gäller på Askonsdag och ledigt hela Skärtorsdagen, så nu tar jag en kort påskpaus från bloggen och återkommer någon gång nästa vecka. Ingen vila eller tid till att njuta av redan färdiga rum, utan fortsatt fokus på renovering är det som gäller!