14 mars 2009

Välkommen hem till oss


Välkommen hem till oss!
Jag och min man bor i lägenhet och delar därmed trappuppgång med tre andra lägenheter och dess innehavare. Trappuppgångar är kanske inte speciellt spännande och de flesta lägger nog ner väldigt lite tid (eller ingen alls) på att försköna dem. En namnskylt på ytterdörren kanske?
Dock är ju trappuppgången ett av de första intrycken vi ger våra gäster och jag har därför fixat till lite alldeles utanför vår ytterdörr. Jag vill att det ska kännas välkomnande och lite trevligt för våra gäster att vänta på att vi öppnar dörren. Viktigt har dock varit att hålla det enkelt. Det är ju ändå en trappuppgång och människor måste ju kunna ta sig smidigt förbi. Nu har vi ändå ganska tur som bor högst upp i ett hus med totalt fyra lägenheter. Inte allför mycket spring i trapporna alltså.
Knoppbrädan var tidigare obehandlad, men målarpenseln åkte fram för att den skulle matcha skoskåpen bättre. Med ett litet zinkhushänge från Walther & Co som mall har jag tillverkat små hus utav scrapbook-papper. Paraplyet är en kär favorit, som inte används annat än till dekoration. Jag hittade det övergivet, en sen natt i Schweiz för 10 år sedan, och det har hängt med mig sedan dess.
Välkomna in genom dörren.
Välkomna till min blogg.