26 oktober 2010

ALLT MÅSTE JU FÖRVARAS

Veckans tisdagstema hos fabriken är förvaring, ett tema som innebär oändliga möjligheter. Allt måste ju förvaras - skor i hallen, tallrikar i köket, böcker i bokhyllan och smycken i skrin. Allt vi äger, allt vi samlar på oss, ska förvaras och gärna på ett både praktiskt och estetiskt tilltalande vis.

Idag visar jag några av de förvaringslösningar man hittar i vårt vardagsrum. Den stora gummikorgen ovan innehåller mitt evighetslånga virkprojekt. 216 mormorsrutor ska virkas och sys ihop till en pläd. Jag har 71 rutor kvar att virka, och med tanke på att jag började för ungefär 2 år sedan är väl inte chansen stor för att jag blir färdig i år heller.
I stålkorgen förvaras just nu filtar och quiltar, men när vi går in i riktig vintersäsong brukar dessa bytas ut mot ved till kaminen. Trälådan vid fåtöljen innehåller delar av alla inredningstidningar som finns här hemma. Lådan är ett loppsifynd som målats med vit bets och dekorerats med dåde mönster och text.

Det problematiska med förvaring är att det alltid behövs mer. Kanske hade det av och till varit enklare att rensa bland alla ägodelar och göra sig av med en del, istället för att försöka klura ut nya förvaringslösningar?
En tanke bara, både till mig själv och kanske till andra.

14 kommentarer:

popetotrora sa...

Jättefin trälåda!! Jag gillar verkligen såna lådor och brukar ständigt hålla ögonen öppna efter dom nä rja ggår på loppis och liknande! :-)

Mitt hvite hus sa...

Herlige kurver og kasser...

ja kjekt med oppbevaring...

Nyt den blåsige dagen

klemmer 0)

Katta sa...

Du har verkligen supersnygga förvaringar!! Bra jobbat med virkningen där och det blir väl klart när det blir klart fin färgsättning på rutorna. Kram Katta

Livet på Vestergård sa...

Vilka fina foton på vackra förvaringar! Din filt av mormorsrutor blir jag imponerad av!
Ha en fin dag! Kram Kicki

[ no47.mia ] sa...

Vilka fina förvaringar du har!
Filten.. helt ljuvlig!

kram mia

Catje sa...

Veldig fine oppbevaringer, alle tre. Jeg har en sånn trekasse som jeg tror skal få seg en liten make over. Din var veldig fin!

Catje

Therese sa...

Sååå fint överkastet kommer att bli, då gör det inget att det tar tid :-) Värt att vänta på helt klart <3

... å lilla Vicke vire sa...

Vilken fin förvaring och vilket mysigt virkprojekt!! Det blir extra kul när överkastet är klart när det tagit lång tid! Tack för fin kommentar hos mig!!

Kram
Victoria

milla-andante sa...

Så fin förvaring du har!! Stålkorgen är helt underbar!!!!

Lycka till med det fina mormorsprojektet under 2011!! Hihi...

KRAM

Anonym sa...

åh jag älskar gummikorgen! Vill ha en sådan till veden!

Alltså usch vad svårt det är med förvaring. Det vore bra om man kunde rensa oftare så kanske man slapp så mkt förvaringslösningar... :D

Kram pernilla

Gardenhouse sa...

Så fin förvaring du har! Kul att kunna återanvända och fixa till olika snygga förvarings möjligheter, för dom får man då aldrig för mycket av...
Trevlig helg, Sussi

Monkan sa...

Jättefina förvaringar och, oooh, där var mer av mormorsrutorna med de underbara färgerna!

pysselpralinen sa...

Så härliga förvaringslösningar! Och helt klart den snyggaste mormorsfilten jag har sett någonsin! Den perfekta färgkombinationen. Nu blev till och med jag sugen på att virka rutor! Fast innan jag har hunnit bli klar lär de vara totalt ute, om sisådär tio år. :-)

Basilica sa...

Vilka vackra bilder. Har du provat att göra någon sittkudde?