8 november 2009

Vit och nymålad

Här sitter jag på söndagskvällen och är riktigt nöjd med helgen som varit. Det har inte varit mycket av varken inredning eller pyssel, men desto mer av annat trevligt. I fredags blev det ståuppkomikershow med efterföljande tapas på en av favoritrestaurangerna här i Bergen. Igår tillbringade jag 3.5 timmar på Spa, en något sent inkasserad födelsedagspresent från söta maken. När jag kom hem väntade en bukett röda rosor och 3-rätters middag med champagne. Idag promenerade vi ner till stan, vilket tog strax under 2 timmar, och åt middag på pastarestaurang. Det enda negativa är de 5 timmar jag ofrivilligt tillbringade vaken i natt, då jag vaknade kl. 01.30 och inte kunde somna om. Men förutom det har jag haft en härligt avslappnande helg, precis vad jag behövde.
Så i brist på helgprojekt visar jag idag bilder på vår nymålade trappa, som blev färdig tidigare i veckan. Här kan ni se hur den såg ut tidigare. Nu är den helvit och det blev verkligen bra. Det känns fräscht och ljust. Dessutom smälter trappan in fint då väggarna också är vita.
På ett av stegen har jag ställt en stor lykta. Jag tycker absolut att man kan dekorera i trappor. Inte för mycket så att det blir svårt med framkomligheten, men något som väcker intresse och knyter samman våningsplanen.

Hoppas att ni alla har haft en fin helg. Visst kom ni ihåg far idag?

13 kommentarer:

Lissen sa...

Det låter som en underbar helg. Att få skratta och roas, sedan en god middag efter det. Livskvalite.

Vad gulligt han ordnade för dej,med blommor och trerätters, efter spa!!!!!!

Vad fräsch trappen blivit, mkt jobb kan jag tro. Har målat en trapp 3 ggr själv så jag vet.
Kram ♥♥♥

Margrethes hus og hage sa...

Det høres ut som du har hatt en deilig helg, med mye koselig!
Ja visst kan man pynte i trappen :) Den ble kjempefin :)

Ønsker deg en fin start på uken. Hilsen Margrethe

millandante sa...

Nu blev jag så inspirerad så jag var tvungen att visa maken direkt! Trappan blev så fin och fräsch och med den lyktan där...åååå... Nu ska vi ta tag i vår trappa!!
Kanske ska visa honom vad DU fick i födelsedagspresent också..hihi... så han kan inspireras av det också...:)
Var har du köpt lyktan?
Ha en fin vecka!
Kram

Ingunn sa...

Så flott trapp!!!

Ha en fin-fin uke.

Klem Ingunn

B-M sa...

Åh, så fin trappan blev! Ja, det låter som en superskön helg! Ha det gott! Kram

Christine C sa...

Så fin trappen din ble i hvitt! Synes absolutt det kan pyntes i trappen - en lykt skaper jo herlig stemning :) Ha en flott uke.

Huset utanför stan sa...

Åå, vilken jättefin trappa ni har! Vi ska strax göra om vår trappa och funderar på att göra den vit. Har mörkbetsade trägolv i hela huset men det kan vara fint att bryta av med en vit trappa.

Jättefin lykta förresten - supermysig!

Tidsmästarinnan sa...

Hej Jill!
hoppas allt är bra med dig! Om jag hade en sån snygg trappa skulle jag skrida upp och ner flera gånger extra om dagen tror jag, tyvärr har vi en fullständigt vidrig med en plastmatta med furumönster. USCH! Nä, er ser ut som en dröm!
Kram
Susanne

Monkan sa...

Vilken kanonhärlig helg du haft, men stackare, ligga vaken fem timmar, det låter inte alls bra. Jättefint jobb med trappan, vitmålad trappa är verkligen fint.

Nu har jag äntligen fixat mitt löfte och fotograferat beskrivningen hur man bygger hyllan, den kommer strax i mailen. Ledsen att det tagit sån tid, jag skulle bara hitta rätt bland alla mina pärmar, så låg den nästan överst!

Lallis - liv och leverne sa...

Jösses vad fin och fräsch trappan är:)
Kram Lallis

Fröken Fräken sa...

Vilken härlig ljusterapibehandling man måste få av att vistas i er trapp! Skulle jag behöva nu, här är det bara mörkt och mörkt.

Jag trodde ju att sådana här snirkligare rokokostolar skulle vara helt ute nu, så att jag skulle fynda några för inget alls då när jag började leta. Men inte då, folk vill sälja dem dyrt... så 250 kr var på hela taget rätt ok gissar jag!

Anonym sa...

Pynt i trappen er stilig og skaper god stemning. Har en utfordring til deg inne hos meg.

Klem fra meg

Fru Grön sa...

Vilken mysig blogg du har! Lyktan i trappan är verkligen jättefint att ha.

Spa låter inte helt fel. Skulle gärna ha bytt helg med dig!

LInda