2 november 2009

Nygammal lampa

Lampor är inte alltid lätt. Faktum är att jag tycker det kan vara ganska svårt att hitta rätt lampa, men nu har jag fixat till en ny lampa till sovrummet som jag är väldigt nöjd med.

Helt ny är den ju inte, snarare nygammal. Foten har jag haft i många år, ett loppisfynd från studietiden i Luleå. Den var tidigare mörkt kopparfärgad, men med hjälp av vit sprayfärg har den fått nytt liv. Den vita färgen gör också att fotens former kommer fram mycket bättre.
Skärmen hittade jag på loppis för ett par veckor sedan. Den var då täckt av ett gult- och guldfärgat tyg, som inte gjorde någon glad. Jag tycker själv att skärmen är bra mycket vackrare utan tyg och tillsammans med den vita foten får lampan både ett romantiskt och industriellt uttryck.
De vita blommorna står i en liten kanna från GreenGate. Dessa blommor, som jag inte vet vad det är för sort, är helt fantastiska. Idag har de stått i mer än tre veckor och ser lika fina ut. Mannen min frågade om det inte var plastblommor. Man kanske kan börja undra, men nej, plastblommor kommer inte hem till oss.
Den lilla asken i form av en fågel är köpt på Lagerhaus.

Förutom denna nygamla lampa har jag köpt nya sänglampor. De är egentligen skrivbordslampor och även de lite industriella i stilen, något jag tycker fungerar ypperligt. Dem får jag dock ta och visa en annan gång. Nu kallar sängen!

8 kommentarer:

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hallojs..söt ask!! Ska bli kul at sedima na lampor!! Mysigt inlägg nedan!! Jag brukar med piffa rändsticksaskar,,framför allt till jul o påsk!!!

Kram ♥ Millan

Annika sa...

Snyggt med lampan så.... Blomman tror jag är afrikansk lilja :)
kram

milla-andante sa...

Så fint med lampan! Tänk att det finns så mycket fint under det fula ibland!
Jisses, sådana blommor som står så länge, det vill jag också ha! Ska fråga efter afrikanskt lilja i butiken som Annika säger!
Kram

Lissen sa...

Det är alltid så mysigt att titta in till dej Jill, du pyssliga tjej!

Vad bra att återanvända lampan på nytt sätt. Kannan med dom superba blommorna, blir extra + nu på höstkanten! Kram ♥♥♥

Christine Louise sa...

Nydelig altså :)

Kjempe flotte bilder :)

Klem fra meg..

Huset utanför stan sa...

Vad fin lampan blev - både lite romantisk och ruffig på samma gång=) Vad använde du för sprayfärg för att få det så snyggt?

Fantastiska blommor! Tre veckor!

Hoppas du får en fortsatt trevlig vecka!

Margrethes hus og hage sa...

Så koselig med nygammel lampe :) Det er rart hva litt maling kan gjøre av forandring! Vakre blomster i en vakker mugge. Og jeg er helt enig med deg, plastblomster er ikke noe jeg har i hus heller.

Ønsker deg en fin kveld. Hilsen Margrethe

Inspirera Mera sa...

Lampan blev riktigt fin!
Kram Sandra