28 september 2009

Ståltrådshjärta


För en dryg vecka sedan var jag nere i Stavanger ett par dagar, för jobb. Jag reser ner dit av och till, och de gånger jag blir kvar längre än en dag brukar jag försöka hinna med en tur på stan. Stavanger centrum är supermysigt, med kullerstensgator och vackra vita trähus. Dessutom finns det ett par butiker jag bara måste titta in i och den här gången hade jag även turen att hitta en mysig blomsterbutik, Kolnes-Zwerg Blomster AS, som skyltade med vackra hjärtan i ståltråd.

Efter att ha funderat i ungefär två sekunder går jag in och möts av leenden och beskedet att dessa hjärtan kostar 150 kronor. Ja, det fanns ju inte så mycket att fundera på då. Det fanns ett par andra varianter också, med "fyllning", men detta tänkte jag skulle passa bäst  hemma hos oss. Extra roligt är att det är en av tjejerna som jobbar i butiken som tillverkar dem.

Nu är hjärtat uppsatt i vardagsrummet. Det passade perfekt på väggen till vänster om det stora fönstret, den vita väggen gör att det verkligen kommer fram.

På piedestalen står en härlig bukett. Jag är verkligen glad i blommor och brukar fira helgen med att köpa med mig ett fång hem. I denna bukett finns nejlikor, harört och kål. Tyckte att det var roligt med kål som snittblomma, så det var jag bara tvungen att köpa.  De rosa nejlikorna passar fint till det gröna och jag hoppas att denna bukett står sig länge.

13 kommentarer:

Cattis sa...

Åhh vilket fint hjärta!! Passar verkligen mot den vita vägen....

Hoppas du har haft en trevlig måndag!!
Kjamis Cattis

@afjo72 sa...

Superfint hjerte - og blomster :)

B-M sa...

Åååhh, det var ett superfint hjärta! *vill också ha* ;-)
Kram kram

Mitt hvite hus sa...

Er helt enig.. Stavanger er en kjempekoselig by... Og nydelig hjerte du kjøpte da..blomstene også..Tusen takk for hyggelig hilsen ::Klem Kertsin

millandante sa...

Förstår att du inte kunde motstå det hjärtat! Och vilken underbar bukett!! Exakt en sån ska jag köpa mig (härmis:D) Blir ju allt bra sugen också på att prova att tillverka ett hjärta själv...*ler*

Ja det där med handdukarna känner jag också igen...
Ha det gott!
Kram

Christine Louise sa...

Nydelige bilder :) Og nydelig hjerte :)

Ha en flott dag.
Klem fra meg..

Nostalgia sa...

for et lekkert hjerte ! Forstår at du falt for det :-)

Mosom bukett med kål i :-)

Ønsker deg en fin dag !
Klem, Nostalgia

Vikeskärs hem och vardag sa...

Vilket toppenfint hjärta :) Blommorna var ju ljuvliga.
Hoppas du har det bra, kramar

Fröken Fräken sa...

Hur himlarns snyggt som helst! jag började direkt bråka med hjärnan om jag skulle kunna få till ett sådant själv..hm, borde gå... (för här är ju blomaffärerna så tråkiga, finns bara fredsliljor och höstglöd, inga charmiga och annrlunda grejer..) Det får bli en pysselkväll med tråd ikväll!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Jättevacker bukett..så milda vackra färger...så fint hjärta med!!!Kramis♥

LYKKEBO sa...

Det er så koselig å ha friske blomster i hus! Flotte farger, og søtt hjerte:)

Klem

Mjuka sa...

Åh så fint hjärta!!! Undras om man skulle kunna göra ett sådant:-)
Så mycket fint hos dig!
Kram Malin

Miras Maräng sa...

Åh vad fint det hjärtat var, blir också sugen på att prova att krumelura ihop ett sånt. /Mira