Glass hör sommaren till, och smakerna är oändligt många. Denna limeglass är härligt frisk i smaken, och blir bara bättre med små jordgubbsbitar i. Tänk dock på att den blir stenhård om den får stå i frysen för länge. Det är alltså en variant du gör och serverar direkt när den är genomfrusen, inte en du låter stå i veckor.
~
4 portioner
~
1 st limefrukt (saften plus skalet)
2 st ägg
1 dl socker, eller likvärdig mängd sötningsmedel
2 dl vispgrädde
2 dl naturell yoghurt
ca 10 st jordgubbar
~
Dela äggen i äggulor och äggvitor.
Vispa äggulor, socker, yoghurt, limeskal och saft.
Ställ in blandningen i frysen i ungefär 30 minuter.
Vispa grädden.
Vispa äggvitorna till hårt vitt skum.
Vänd ner vispad grädde och äggviteskum i omgångar i limeblandningen.
Skär ner jordhubbarna i små bitar och rör försiktigt.
Häll smeten i en form, täck med plastfilm och ställ i frysen.
Låt frysa några timmar, det tog ungefär 3 timmar innan min sats var genomfrusen.
11 kommentarer:
Åh så smask! Det låter som något som vi skulle kunna prova på. För med en herr Fräken, a k a glassmonstret, i huset blir aldrig någon glass kvar längre än ett par dagar..
Hoppas att ni har lika härligt sommarväde som vi har här i Luleå. Det känns nästan olagligt att behöva jobba under sådana här förhållanden... ;-)
Mmmm..den så god ut!!
Må bare si at Lèn i lavendel innlegget under var utrolig fin! og så dekorativt!!
God kvedl til deg:)
Klem
Det så deilig ut...nam, nam!
Men åh, tack för receptet. Låter urgott:)
kram Lallis
Vilken läskande glass! Passar ju bra nu när sommaren har kommit tillbaka! Kram från Maria
Låter gott!
Så alldeles för gott ut :)
Åh det låter helt ljuvligt en varm sommardag!
Kram Malin
Jisses så gott! Skriver ut receptet direkt...
Hoppas du har en skön söndag!
Kram
Mmmm det där såg inte dumt ut!! Så fräscht och somrigt!! Måste testas. kram kram
Låter somrigt och gott!
Här är det soligt och sommarskönt!
Ha det så gott!
Skicka en kommentar