14 november 2011

JULFUNDERINGAR

Jag har faktiskt försökt stå emot. Tänkt att jag inte ska komma igång alltför tidigt med julfunderingarna, utan vänta till åtminstone 1:a advent. Men det smyger sig på. Överallt i bloggvärlden surrar det: "är det inte okej att starta nu?" eller "är jag inte lite galen som redan köpt hem hyacinter?".

Julen är väl att definiera som inredningsbloggarnas stora högtid, det är nu vi går igång på riktigt. Planerar och funderar. Vilka färger ska jag köra på i år? Mycket eller lite pynt? Modernt eller klassiskt? Ska vi ha julgran eller inte? Frågorna är så pass många att det väl egentligen är smart att börja i god tid, så att man slipper stressa alltför mycket när det börjar närma sig julafton. 
Så trots mitt lilla försök till motstånd så måste jag nog ge mig. För jag vill ju faktiskt komma igång. Bära ner lådorna med julpynt från vinden, öppna upp och upptäcka små skatter jag glömt att jag hade. I år tänker jag mig att jag ska låta det gå i vitt, brunt och grönt, med några få inslag av rött. Och hålla det ganska så enkelt. Inget glitter. Kanske en liten julgran. Och massor av ljus.

Hur tänker ni? Har ni alls börjat fundera på jul, eller står ni fortfarande emot?

Bilderna i dagens inlägg är tagna förra året här hemma.

23 kommentarer:

Fru B sa...

Jag som normalt sett inte är så mycket för julpynt har "tack vare" vissa bloggare redan kommit igång. T ex är adventsstaken pyntad och klar och glasburkarna på diskbänken är fyllda med små pepparkakor och saffransbiscotti som jag bakat.

LissenTo sa...

Ännu har jag stått emot, fast två kuddar är färdigsydda.

Men oh vad fint du har det, ljusen som sitter på kanten, väcker mitt habegär.

Till helgen blir det glögg, i allafall.

Ha en finfin vecka. // Lissen

Tina sa...

Tänker febrilt och får nog göra det ett tag till, tror jag. Blir inte klok på alla idéer jag har.
Men jag står emot ännu, ska sätta igång nästa vecka...
Log lite åt vad du skrev sist, idéer i de mest konstiga situationer!
De poppar liksom bara upp och det är kul!
Fina bilder, gillar tallrikshyllan o ljusen.

kram

Fru Fjeldhammer sa...

Så flotte bilder!
Det er så koselig med jul...

PIAZZAN en inredningsblogg sa...

ja ...var har du köpt hållarna till ljusen som sitter på kanten....så ljuvliga!!!

Kram från Göteborg och mig.

Pernilla

Johanna Stålros sa...

Så fina julsaker...ljushållarna är jättefina!!! Kram Johanna

Julias inspiration - Inredning o Sött! sa...

Härligt skrivet! Jag exploderar nog snart med julbloggande .. har börjat med lite julgodis - men bara sånt som inte smakar för mycket jul! ...

Tankemässigt är jag nog redan vid lucia ;-)

Unknown sa...

Har nok begynt og fundere litt ja, men venter med pyntingen;)
Jeg gjør klart for pynting for tiden;) Rydder bort litt og vasker godt, så alt er klart om et par uker, DA Skal det pyntes;)

Så fiiine bilder hos deg ♥
Elsker stmeningen;)

Ha en fin kveld!

Kle mLine

Anonym sa...

Är du rent vild, inlägg efter inlägg he he Jag har redan vilda julplaneringar, har stått emot länge men nu är det kört:-) Min jul kommer att gå i vitt och silver tror jag. Men man vet aldrig.

Kram

tinajo sa...

Ja, det är ju så roligt - älskar julgrejsandet! Kör på bara! :-)

Livet på Vestergård sa...

Jag har inte börjat med något pynt ännu men nu kanske inspirationen snart börjar komma. Det är ju bara bra att börja i tid så man slipper stressen sen och får njuta i lugn och ro. Jag pyntar ganska enkelt till jul men lite röda detaljer vill jag nog ha med.
Kram Kicki

Kari sa...

Hei
jeg synes at midten av november er en fin tid til å starte juleplanleggingen. Det ligger så mye kos i forventningen, og så er det greit å være ferdig med planleggingen før advent, slik at man faktisk får tid til å nyte ventetida også. Selv har jeg laget to dekorasjoener med hyasinter, mose og kongler. Så jeg er absolutt i gang. Klem Kari

Gardenhouse sa...

Grattis till vinsten så fin!
Vad fina jul färger du valt för året.
Jag har oftast samma saker. Annars klagar barnen och frågar vart är det och det! T.o.m de som flyttat hemifrån...
Men det är klart att lite byts ut i sänder men mer är det inte.
Advent ljusen och några julklappar är köpta, mer är det inte. Men på torsdag har vi pysselkväll på jobbet så då blir det nåt!
Kram Sussi

VitaVardagen sa...

You go girl :) På lördag plockar jag upp jullådorna, går och handlar julblommor och pysslar ända tills ögonen går i kors. Ju tidigare man pyntar desto längre får man ju njuta av denna fantastiska tid på året. Jag står helt och hållet på din sida :)
Ha en mysig tisdagskväll!
Kram Johanna

Unknown sa...

det er riktig som du sier at julen er den store høytiden for interiør glade bloggere :) selv har jeg startet med å fundere på hvordan jeg skal ha det, tenker selv at hvit er det jeg skal gå for, enkelt, rent og med noen natur innslag; som kongler, gran, kvister og bark :) Koselig (mysig) syntes jeg :)

God tirsdagskveld :)
klem Mari

Emma - Från min sida sett sa...

Det är så mysigt med julen! Men i år blir det nog inte mycket jul hos oss eftersom vår lägenhet ska renoveras! Vilken fin blogg du har!

Anna sa...

Så fina bilder, skapar mysig advenstkänsla :)

KRAM

Catje sa...

jeg er jo så smått i gang, men min "unnskyldning" er julemarkedet til helga. Jula hjemme blir nok akkurat som i fjor, selv om vi ikke helt vet hvor vi skal plassere juletreet i år. Vi har nemlig arvet møbler som står der treet sto i fjor... Så det blir den store planleggingsjobben i år! :)

Anonym sa...

haha... jag försöker också hålla mig...varje år... Men det går inte! Jag viker mig för mina lustar och adventspyntar i november och julpyntar i december ;D

Kram p.

lotta sa...

Mmmmm gillar verkligen bilden med julmysfika. Vilka fina pepparkakor. var har du köpt dem? Tack för dina vackra bilder. Kram Lotta

Emma - Från min sida sett sa...

Sv: Det ska bli riktigt kul! Det är massor att göra, men nu får man det precis som man vill:-) Va kul att du kikade in hos mig, kom gärna tillbaka, det är så kul med besökare och kommentarer:-)

Hoppas att du också får en riktigt trevlig helg!

Kram Emma

Basilica sa...

Låter underbart och doftar jul!

christina eng hauge sa...

Godt å høre det er flere av oss, har forberedt med på å pynte og ordne til advent i flere uker. Og i dag har mye kommet på plass. Det er så koselig! Så fine bilder du tar! :)
Ha en fin helg.