7 maj 2011

FESTDUKAT BORD

Maj månads utmaning inne hos NIB är festbord, och om du klickar här kommer du att hitta en hel massa inspiration inför nationaldagar, skolavslutningar, konfirmationer och andra festliga tillställningar. Själv har jag ingen stor fest att duka inför, men har ställt samman en inspirationsdukning i all enkelhet. Om man ska duka för många ska man inte göra det allför krånligt.

Pastellfärger passar ypperligt att använda under denna tid på året och grunden till min dukning blev löparen i vackert lavendelblått. Om ni undrar så är det meningen att den ska vara lite skrynklig och slarvigt pålagt. Enkla vita tallrikar, med ett tefat under varje skål för att bryta av. Som placeringskort har jag använt etiketter beställda från Etsy, namnen kan skrivas antingen på bak- eller framsidan.
När det gäller blomsterdekorationer tycker jag att man ska hålla sig till låga blommor vid en middagsdukning. Jag såg för ett par år sedan ett reportage om just inspiration till festdukningar, där de hade valt riktigt höga blomsterdekorationer. Jättesnyggt, men i verkligheten hade det varit omöjligt för middagsgästerna att titta på varandra över bordet. Kan ju vara lite tråkigt...
Blommorna på mitt bord är väldigt låga och en klassisk "man tager vad man haver", i detta fall vad man haver ute i trädgården. Jag är nämligen sjuk och har inte möjlighet att åka iväg och köpa blommor. Dessa ljuslila blommor (engkars på norska, tror inte det finns något svenskt namn) bör väl definieras som ogräs och växer överallt i vår trädgård, och i resten av Bergen. Jag har gjort korta små buketter som jag placerat i olika kaffekoppar.

Nu är det bara maten och drycken som saknas. Lite champagne skulle jag ju kunna ställa på kylning, men maten... Får se vad jag klarar av att svänga ihop. Kungen i köket (aka maken) är borta i helgen och mina egna kulinariska hopkok behöver inte alltid sträcka sig längre än till makaroner och ketchup. Men duka kan jag iallafall!

17 kommentarer:

Ullis sa...

Vacker dukning. Väldigt fint med de små tefaten som bryter av mot det vita.
Ha en skön helg!
Ullis

tinajo sa...

Ser fint ut - härliga färger! :-)

Vitt hus med svarta knutar sa...

En vacker dukning förhöjer festkänslan och man äter faktiskt med ögonen också=) Det är härliga pasteller i din dukning och du har så rätt när det gäller blomsterarrangemangen, det är väl meningen att man ska se sina middagsgäster. Söta blommor, undra vad de kan heta här hos oss?!

Ha en fin fin helg!
Kram,
Regina

Unknown sa...

En fin dukning får den enklaste maten att smaka gott.
Tackar för inspirationen, har några kalas framför mig så samlar jag på mig alla tips :)

Kram Maria

Unknown sa...

Kjempefint dekket ♥
Nydelige de små koppene med blomster;))

Ha en fin kveld!

Klem Line

Linda sa...

Vilka söta koppar med fjärilar på!
Krya på dig.
Kram, Linda

Johanna sa...

Du har sånt öga för fina detaljer! Jättefin dukning!

ha en trevlig lördagskväll!

Kram Johanna

mia sa...

Tack för bra duknings tips. Såg tidigare din påskdukning och tog ett par tips från den till en fest vi hade i Valborg. Du är verkligen en snitsare på att duka fint.
/Mia

Levindas Värld sa...

Vilken tjusig dukning! Jag gillar när man använder sig av blommor i dukningen så som du gjort. Det piffar till det nåt så oerhört tycker jag och gör det ännu vackrare :)

Ha en härlig helg!

Linda sa...

Vilken somrig dukning, jättefint :)

Fin Söndag
-Linda

Tina sa...

Dina fat med fåglarna på gillar jag jättemycket. Färgerna är ljuvliga och fina, viktigt det där med öga och god mat...

kramar!

Anonym sa...

Kallar du det där "i all enkelhet"?! Hihi Det var ju såå vackert! Riktigt festlig vårdukning!

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Fin dukning och tack för tipset på länken. :) Ska kika in där och förhoppningsvis få lite tips på dukningar till examen. :) Kram

Livet på Vestergård sa...

Det är alltid roligt att få lite tips på dukningar!

Jannicke sa...

kjempekoselig bord! lekkert det serviset :o)
Lykke til i utfordringen!! Klem J.

NIB sa...

Vakkert!

Therese sa...

Underbart inlägg! Jag håller som bäst på att planera dukning till vårt bröllop, så dessa tips kom exakt i rätt stund:)