28 april 2011

SÅ VAR SKÄNKEN FÄRDIG

Är det någon som kommer ihåg min fyndade skänk? Inte speciellt konstigt om ni glömt den, det var ju en halv evighet sedan jag skrev om den. Men nu är den äntligen målad och har fått flytta in i sovrummet.

Den observante ser att vi saknar golvlist till vänster om skänken. Visst är det väl så att man alltid ska ha kvar någon sådan liten grej efter en renovering, som man kan ha lite dåligt samvete för?

Jag var ju lite osäker på vilken färg jag skulle välja, hade funderingar på att måla den svart men tänkte att den skulle kännas lite väl tung. Vitt kändes inte heller som ett alternativ, då jag ville ha en färg som bröt av något från allt det vita som redan finns i sovrummet. Valet föll tillslut på en mullvadsgrå nyans och det känns nu helt rätt.
Lampskärmens färg matchar helt slumpmässigt perfekt med skänken. Skärmen är nämligen köpt långt innan skänken och långt innan jag bestämde mig för vilken färg jag skulle måla skänken i.

Tavlan till vänster är av egen produktion, den till höger, med texten Love is in the air, är köpt från Fru Fly. Jag gillar att inte alltid hänga upp tavlorna på väggen, så dessa kommer att få fortsätta stå placerade här.
Beslagen var förut mässingsfärgade, vilket inte riktigt passade till färgen på skänken, så dem har jag spraymålat med zinkfärg. Osäker på om jag är helt nöjd, men det var den sprayfärgen jag hade hemma. Får se om jag kanske sprayar dem på nytt i någon annan färg i framtiden.

Tidigare hade vi en lite byrå placerad här i sovrummet, så ni kan tro att vi nu har fått oss betydligt mer förvaring. Härligt! Förvaring är något man aldrig kan få för lite av och det är fortfarande plats kvar inne i skänken för sådant vi ännu inte ens vet om att vi vill förvara här.

Nu ska jag dra på mig målarkläderna och måla ett sista lager på golvet uppe i tv-rummet. Och försöka att inte dessutom måla mig själv. Det är inte alltid jag lyckas undvika det...

25 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Det var en jättehärlig färgnyans som du valt! Känns både mjuk och lätt, fastän den inte är vit. Jag är lite sugen på att måla något i en sådan färg också, men allt börjar liksom vara färdigmålat här kan man säga.. utom min nya hylla!!

Dronninghuset sa...

det var en veldig fin farge, klokt valg. nydelig skap. også stilig stripete tapet på veggen, - liker!
fin kveld til deg ;-)) Tove

Linda sa...

Ljuvligt skåp och en härlig färg du har valt!
Tänk vilken skillnad lite färg kan göra =)
Kram, Linda

Tina sa...

Så fint det kan bli!
Helt rätt färgval, din hemmagjorda tavla var inte dum den heller..
Vill ha en turkos skänk i mitt Shed så smått..

Kramar!

Ullis sa...

Snyggt! Jag gillar den gråa nyansen.
Kungsängsliljan vill stå lite i vandrande skugga tror jag, så att inte marken blir alldeles uttorkad. Första året mina blommade var de lite taniga, men andra året tog de sig och nu tredje året har de förökat sig också.
Ha en skön kväll!
Ullis

Vitt hus med svarta knutar sa...

Skänken blev väldans fin, grattis till ett fint färgval. Lampskärmen görs sig bra till, tänk vilken flax man har ibland.

Ha en fin fredag!
Kram,
Regina

Anna sa...

Jättesnygg färg... Det vart hur fint som helst!!

Like the little tassel!!

Anna

House number 15 sa...

Riktigt bra val av färg, så snyggt. Passar bra till tapeten. Spännande med golvet...

Ha det gott!
kRAM c

Anonym sa...

Vad fin den blev! :)

Anonym sa...

Kul med en ny skänk. Jag kommer ihåg den och ansiktslyftningen blev en riktig hit och vilken tur du har med lampskärmen:-)
Kram

Johanna sa...

Hur snyggt som helst! Gillar verkligen färgen, är grymt snyggt mot den vackra tapeten. Och visst är det fantastiskt när förvaringsutrymmena ökar, plötsligt känns det inte som det är fullt överallt :) ( vilket iaf är fallet här hemma i vår liiilla lilla lägenhet). Kram Johanna

Therese sa...

Skänken blev underbar, å jag gillar också att ha tavlor ståends så där, gäran lite omlott :-) Ha en riktigt fin dag <3 KRAM!

tinajo sa...

Ehum, lister ja - det saknas både här och där här hemma..! :-D

Jättefint blev det i alla fall, jag gillar! :-) Också gillar jag din blogg så mycket att jag är din nya Följare, det känns fint så här på en fredag! :-)

Johanna sa...

Väldigt snygg färg!

Hoppas att du hade en fin påsk, har varit på semester ett tag och missat lite på bloggfronten men det verkar som om du hade en trevlig påskvecka!

Ha en mysig fredag!

Kram Johanna

Basilica sa...

Förvaring är aldrig fel. Snygg förvaring ännu bättre. Trevlig Valborg.

Nyanser av vitt sa...

Jättefin färg du valt till din fina skänk.
Ha en underbar helg
Kram Agneta

Anonym sa...

Va underbart vackert det är och jag älskar lampan! Kram

Anneli sa...

Hejsan
så himla snyggt det blev - älskar den färgen
tycker den är superläcker
kram

Fröken Grön sa...

Det där blev verkligen hur snyggt som helst! Älskar den gråa tonen du har valt, - något nummer på den?
Önskar dig en finfin Valborgshelg! (Om ni firar det i Norge?)
/Anna-Karin

Livet på Vestergård sa...

Den blev ju jättefin. Passar bra ihop med lampskärmen. Snyggt också med tofsen som hänger på nyckeln.
Ha en skön helg! Kram Kicki

Hanna sa...

Ha en jätte trevlig helg!
Kram
Hanna

Katta sa...

Även om jag är ett fan av svart så tycker jag din skänk gör sig riktigt bra i den där färgen, jättesnyggt hel enkelt!! Kram Katta

Gardenhouse sa...

Så vacker den blev! Jag verkligen menar det, och den super söta prickiga lampan till. Du måste vara så nöjd förutom den lilla detaljen golvlist då.

Ingen Valborg i Norge då alltså?!

Kram Sussi

Therese sa...

Fiiin! Härligt att den är grå, gillar jag:)

Catje sa...

Nydelig farge. Jeg har lyst til å endre veggfargen i stua i litt mer den nyansen Jeg syns den vi har er litt for beige. Men det er dessverre litt for stort prosjekt kun ett år etter at vi malte første gang :) Så jeg må nok vente! Men fargen blir nok noe liknende denne etterhvert!

Catje