2 december 2010

LJUS I VÅRT HUS

Alla årstider har sin charm, och även om det är vissa tider av året jag föredrar framför andra så försöker jag njuta av det positiva varje årstid för med sig. På vintern är det både kallt och mörkt, men det ger ju också möjlighet till att med gott samvete sitta inne med en god bok och läsa i skenet från alla levande ljus.
På skänken i vardagsrummet står mina ljushus från Walther & Co. Jag tycker ljuset silar så vackert ut genom fönstren och skapar härliga skuggor, både på väggen och på skänken.

Jag har hängt en ljusslinga på spegeln, vars ände får vila på ett av husen. Blommorna på slingan har jag själv klippt ut och satt fast. Ett litet evighetsarbete jag gav mig på för ett par år sedan, men som helt klart var väl värt.
Nu när renoveringen av sovrummet är mer eller mindre färdig (ett par lister saknas och så väntar vi på leverans av nya skjutdörrar till garderoben) så kan jag äntligen fokusera på att få det fint till jul. Men frågan är vad man ska satsa på för stil i år? Rött? Vitt? Julgran? Mycket pynt eller mer sparsmakat? Modernt, rustikt eller klassiskt? Vad väljer ni?

14 kommentarer:

(eddas) sa...

Flotters lysslynge det der:)
ha en kos kveld
eddaKlemmer

Systrarna Hjertén sa...

Mysigt det ser ut med flera hus i grupp!

Oj, fattar att klippa ut blommor var ett pilljobb!

Mvh
Frida

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg!
Skikkelig koselig hos deg med søte hus i klynge! Håper du har det bra, til tross for kulden vi opplever i Bergen, huttetu - dette er ikke hverdagskost for vestlendinger:)
Klem

himlaverket sa...

Jättefint med de små husen...
själv väljer jag alltid en jul med vinrött, grått och vitt...
Lite små förändringar som inte känns så stressiga...
Kram ullamaria

Mitt hvite hus sa...

Så stemningsfullt med lys i alle husene...

jammen hadde du en fin samling..

Ønkser deg en fin fin kveld..

klemmer )=)

Jannicke sa...

skikkelig julekos på skjenken din :o)
Ja, ikke lett å velge farge eller stil.. det er så mye fint - og skulle helst hatt litt av alt!

Adventsklem J.

Pysselprinsessan sa...

Mysigt!! Å vilka fina bilder i inlägget min favoritplats! Jag förstår att det är det!
Kramar

Monkan sa...

Vilket underbart ljus det blir av husen, lyckliga du som har inte bara ett utan två, tre, hur många som helst! :) Helt underbart. Och ljusslingan var jättefin, gjort själv alltså, vilket fiffigt pyssel.

Pysselpralinen sa...

Jag satt och läste otåligt för att se var du hade köpt ljusslingan som var helt underbar...och så har du gjort den själv!!! Fast jag blir inte så förvånad för du har en förmåga att skapa de snyggaste, mest personliga och snygg stilrena pysslen jag skådat! Det här vill jag gärna kopiera...även om det där med tidsaspekten är en liten nackdel för otåliga mig.
Filkudden var däremot tvärtemot mycket snabb och lättgjord. Det är kul när resultatet blir så bra, med så enkla medel. Ser fram emot att få se din version! :-)

Pysselpralinen sa...

Förresten. Hos oss blir det massor med rött och vitt och klassiskt blandat med minikitsch. Jag lyckas aldrig riktigt få till det med milda, vita toner så jag ger upp. Nu blir det julrött för hela slanten! :-)

Catje sa...

Nydelige hus. Jeg ønsker meg også sånn til jul, men tror ikke jeg får, dessverre :(

Lysslyngen var også kjempefin. Godt funnet på å dekorere den sjøl.

Catje

Hanna sa...

fint.
ha en bra helg!
Kram
Hanna

Therese sa...

Älskar dessa ljushus! S åvackra! Här är det en vit jul, med inslag från naturen, mossa, kottar, horn, renfäll osv samt liiite rött. Granen kommer dock att gå i guld å rött. KRAM <3

Alessandra sa...

Mysiga bilder!