19 januari 2010

STICKAD KUDDE


Stickade kuddfodral ser man lite överallt och speciellt nu under vintern är de mysiga att ha framme. Jag har sån tur att jag har en duktig mormor som kan sticka det mesta och i julklapp fick jag denna kudde av henne.
Förutom att det flätade mönstret är väldigt vacker, blir jag oerhört imponerad över lilla mormor som kan få till det så fint. Själv klarar jag av räta maskor, inget annat. Men kanske skulle jag våga mig på att sticka något, övning ger väl färdighet?

Fast å andra sidan kanske jag skulle satsa på att virka färdigt pläden av mormorsrutor? Hittills har jag virkat 112 stycken. Jag tänkte att det skulle bli 216 stycken totalt, men nu har virkningen legat i glömska ett tag så vi får se väl se hur det slutar.
      

22 kommentarer:

Vikeskärs hem och vardag sa...

Härlig kudde :) Jag tycker det är jättefint med stickade kuddar och passar ju så bra nu på vintern.
Ha det fint, kram

Mitt hvite hus sa...

så nydelig pute du har fått av din farmor.. moro å ha..og de er nydelige..

Klem Kerstin

LIVS LYST sa...

Å så skjønn pute!! Jeg har også så lyst å lage meg en slik en, men jeg vet ikke hvordan jeg strikker de flettene... hihi. Seriøst kan jeg ikke det, men det går vel kanskje an å lære?!!

Ha en fin kveld!
Hilsen Liv ;O)

♥ mamman i huset ♥ sa...

Fin kudde! Och mormorsfilten som du håller på med kommer att bli helt underbar! Har faktiskt köpt garn idag, skrivit ut en virkbeskrivning och tänker sätta igång med en liknande. Antar att det kommer att ta lite tid ~ ska försöka bli färdig med den innan nästa vinter.

Inspirerande bilder i mormorsrute-inlägget! Kram!

Rosa sa...

Det er faktisk ikkje überkomplisert å strikke sånn flettemønster. Eg kan ikkje gjre det på ståande fot, men då eg strikka poncho til storesyster for eit par år sidan var det med slikt mønster, og det gjekk fint!

Nydeleg pute (som nok ikkje hadde vart i meir enn ein dag her med mine små grisungar ;) )

ha det godt, Jill!

klem

Solveig sa...

for en gave!!!! utrolig fin pute!

jeg får også endel strikkegaver, jeg har en svigermor som er helt racer på pinnene, men jeg glemmer å ønske meg ting, og da strikker hun heller til de små. hmmm.... pønske ut et strikkeønske her:):):) ok om jeg viser henne bilde av denne?

Lissen sa...

Vad din mormor är duktig, det är ju en jättefin julklapp du har fått. Jag har börjat sticka en liten tröja,enklaste modell. Gissa vem som hjälper ? Det är min mamma.

Att hålla ut i långsiktiga projekt är inte lätt, men rätt vad det är så kommer väl lusten.
Kram Lissen

Pysselpralinen sa...

Oh vilken fin kudde! Vilken mormor du har! Hon är värd all beundran och respekt. Jag är imponerad över att någon kan lyckas sticka så jämnt. Själv tragglar jag på med en handledsvärmare som tar hundra år.

Fast nu har jag förstorat Herr Gris mönstret så nu kanske jag ska provsy det istället. Man får väl göra en vårgris av honom kanske...:-)

Jannicke sa...

En nydelig pute!! Så flink mormor du har :o)

Dagene flyr! Snart halveis i uken!!

Klem J.

viktoriaK sa...

Vilken fin julklapp du fick..och lycka till med mormorsfilten!
Kram

Renate sa...

Den vare virkelig skjønn .grattis med ny pute,hiv deg ut i det å prøv selv

Therese sa...

Vilken underbar kudde! Tur att du har en mormomr son har tid och ork att göra sådana fina handarbeten, min mormor har tacklat av de senaste åren så nu dimper det inte ner några strumpor längre... men vi är glada så länge hon är kry och kan bo själv! Dessutom har man ju ett incitament att även lära sig att sticka lite bättre själv. Men nu kämpar jag på förfullt med virkandet, får ta en sak i taget ;-) Stor kram! Therese - Sockenvägens Söta

B-M sa...

Jättefin kudde! Tror jag ska be min mamma o sticka en till mig...själv klarar jag bara av vanliga räta o aviga ;-) Ha det gott! Kraam

Livet på Vestergård sa...

Jättefin kudde!! Vad bra att du har någon som stickar åt dig.
Ha det bra! Kram Kicki

Min vrå... sa...

Så fin! Jag läste någonstans de hade gjort liknade kuddar fast med gamla stickade tröjor. Bra för mig som inte kan sticka!
Ha det bra!

millandante sa...

Imponerad av både din mormor och dina 112... heja heja!!:)
Brickan blev ju så fin och jag tackar för tipset!!! även tändsticksasken var ju så fin...
Ha det så gott!
Stor kram till dig!

Lily sa...

Jättefin och mysig kudde! Kul att ha såna skatter..
Ha de gott
Kram Lily

Fröken Fräken sa...

Jag har ju också tänkt sticka en kudde eller två. Men det är en av måååååånga saker som jag tänkt göra, så det har liksom inte blivit av än. Jag har som back up-plan tänkt att jag skulle köpa en stickad tröja på second hand och sy om den till en kudde... men du kan ju gissa hur det har blivit med det?! ;-) Tur att du har en snäll en som kan sticka en så fin kudde åt dig!!

Hm, kanske vore värt att inköpa lite decoupagelim då, jag vill "tapetsera" lite mer med papper men inte få det bubbligt!

isabels värld sa...

Underbart vacker kudde!! Har inte varit inne här på jättelänge då jag haft en jättelång bloggpaus, men nu är jag i gång igen. Nu ska jag läsa ifatt lite =) Hoppas allt är bra med dig! kram kram

Monkan sa...

Jättefin kudde, vad snitsig hon är din mormor. Men du kan säkert också lära dig!

Jag har kunnat... men jag har ju inte stickat mycket alls i mitt liv så jag kommer ju inte ihåg hur man gör, kom ju först inte ens på hur man lägger upp maskorna som sagt. Men när mössan är klar :-) då ska jag nog sticka en kudde för det har jag funderat på länge. Och kanske kan det bli nån sorts mönster på...

Oj har du gjort 112 mormorsrutor, vilket jobb! Inte bara att virka utan det värsta, att fästa alla trådarna! Men det är nog värt jobbet, mormorsrutor är ju så fint! Jag tycker du ska göra klart pläden först och sen testa på stickning, eller så varvar du lite, virkar hemma eftersom det väl är en massa färgbyten, och stickar på tåget/bussen, fastifall du är bilåkare så funkar ju inte den planen :-)

Hemskapat sa...

Jättefina kuddar! Som stickerska så undrar man vilket garn har hon använt? God jul//Agneta

Monica sa...

Åh, vilken vacker kudde! Precis en sådan skulle jag vilja sticka till min dotter, som önskar sig stickade kuddar!
Du tror inte, att din mormor har mönstret kvar och att du i så fall kunde skicka det till mig? Det vore verkligen jättesnällt!
Tack på förhand, Monica i Skåne