17 januari 2010

BRICKFÖRVANDLING

 Vilken härlig dag jag har haft! Ute har stora snöflingor sakta fallit ner och det har varit sådär tyst som det bara blir när det snöar. Inne har jag gått omkring och fixat med en hel massa ting.

Ett av mina små pysselprojekt har varit denna bricka. Jag köpte den på Ikea förra året, för jag tyckte att elefantmönstret var ganska så sött. Väl hemma konstaterade jag att den nog inte passade riktigt hemma hos oss, varken till interiör eller porslin.
Brickan fick dock stanna kvar, mest för att den passar så perfekt i storlek till den lilla fotpallen, som står vid fåtöljen i vardagsrummet. I fredags bestämde jag mig för att det var tid för en liten brickförvandling.

Först målade jag brickan med vit färg, för att inte elefanterna skulle skina igenom den tunna servetten, som jag limmade på med decoupagelim. Det är inte helt perfekt, några små veck blev det på servetten, men det gör inte så mycket.
Jag blev iallafall nöjd med resultatet och jag firade med en god kopp kaffe, choklad och en stunds virkande.
Jag inser att man endast med viss ironi bör servera choklad i en skål med ordet Lycka instansat. Även om just denna choklad är fantastiskt god, mörk choklad med passionsfrukt, bör man ju inte överdriva chokladens inverkan på ens eget välbefinnande.

21 kommentarer:

Huset utanför stan sa...

Å, vilken fin bricka du gjort! Vilken bra idé!

Låter härligt att fira med kaffe, choklad och virkande! Vad är det för choklad förresten, låter helt underbart med mörk choklad och passionsfrukt!

Hoppas du har en härlig avslutning på helgen!

Minellie sa...

Så fint! Fantastisk idé, varför har jag inte kommit på det själv?? Det finns flera brickor i mitt skåp som näst intill aldrig används för att jag inte tycker om färgen eller mönstret, måste åtgärda det =)

Massor av kramar!

Sandra Jonsson sa...

WoW! Det blev ju jättefint!

Anettes drøm sa...

Det ble kjempe fint! En veldig god ide som jeg noterer meg bak øret ;-) Ha en flott søndagskveld.

Klem Anette

Mitt hvite hus sa...

Heisan Jill...bor du i sædalen?? da bor du ikke så veldig langt fra meg.. hvor i sædalen bor du?

Her har det også snødd,men nå er det mildt og snøen begynner å bli råtten.. ønsker også at den skal vare en stund til

Klem kerstin

Emmeline sa...

Steike sild og salte....FOR EN JOBB bare for et serveringsbrett, eller BRIKKE som du så pent sier selv:) Men så ble den flott da. Brikken altså og mye mer delikat enn en helt vanlig elefantbrikke. Så den kan du være fornøyd med! Syns du er flink til å lage koselige tablåer. Inspirerende. Her er det dog farvel til deilig sjokolade som lett kan gi lykkefølelse. Den kan også gi helsprekk for svake sjeler:) I KNOW:) see u around...

Jannicke sa...

Flink du er ;o)
Brikken ble så koselig...

Sjokolade = Lykke for meg! Så den skålen skulle jeg hatt, haha!

Klem J.

Renate sa...

*Tusen Takk for hyggelig kommentar i min lille blogg ,Så nydelig lyse blått og hvit du har det . Ha en herlig søndags kveld .
klem

Livet på Vestergård sa...

Det var en bra ide på hur man kan göra om en bricka. Den blev verkligen jättefin med servett o decopage.
Visst kan man känna lycka när man sätter en chokladbit i munnen ;o)
önskar dig en trevlig ny vecka! Kram Kicki

viktoriaK sa...

Bra idé med brickan och snyggt blev det.
Kram

Rosa sa...

Skulle gjerne hatt litt av ditt initiativ, kreativitet og fingernemhet, Jill! Kjempefint!

Håpar du har hatt ein fin søndag (det ser eg forsåvidt at du har ;) ) og har ei god veke i vente!

klem

LYKKEBO sa...

Så smart! Og for en forandring med enkle grep;)
Ruter er jo såååå fint:)

God ny uke til deg:)
Klem

Solveig sa...

Dette ble helt utrolig fint! takk for tips, jeg må si valg av blått smårutete er HERLIG:)

good søndagskveld!

Monkan sa...

Ja jag tycker också att brickan är så söt. Men det är ju som det är, passar det inte så passar det inte. Usch, jag köper allt för ofta saker som jag bara tycker är snygga eller söta men som sen inte passar in nånstans. Kände mig så duktig förra helgen när jag inte-köpte :-) en bricka på Lagerhaus, gick förbi flera gånger och var så nära nära, och inte-köpte servetter, som matchade skålar jag köpte.

Men servetter ska köpas i första hand för att klistras, att använda till dukning är sekundär funktion enligt min mening. Så jag är helt med på ditt beslut att klistra servett på brickan, och imponerad av beslutet – själv brukar jag alltid vela, oooh, för tänk om jag ångrar mig.

Ett och annat veck, ah, det hör ju till i servettdecoupage. Och är det så att de hamnat i hörnen så är det faktiskt så brickor ser ut. En fin tändsticksask ser jag också, hempiffad antar jag. Bra idé att fira färdiga projekt med lite avkoppling :-)

Therese sa...

Hej vännen! Här är det alltid lika spännande och inspirerande att titta in och se glimtar från ditt hem eller dina projekt - detta var genialt!!! Så vackert det blev! Jag har länge varit nyfiken på decoupage, men aldrig prövat... Är det hållbart? Eller måste du göra om det efter en tid? Oavsett så blev det riktigt snyggt.
Stor kram till dig och en önskan om en fin vecka.

Kram
Therese - Sockenvägens Söta

lisasornes sa...

så fint serveringsbrettet ditt ble ♥
ha en fin uke..
lilla klem ♥

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men oj vilken fin bricka du har gjort, så härliga vintriga färger!!! Krispigheten bara lyser igenom din blogg, mycket lockande o vackra bilder! Mari.

Ann-Catrin sa...

Underbart sött Jill.. härlig inspiration så här i mörka januari.. dina bilder andas vår!

kramar
A-C

Nyanser av vitt sa...

Bra idé och den blev mycket snyggare nu.
Ha en fin måndagkväll
Kram Agneta

Fröken Fräken sa...

Vårigt härlig bricka! Jag har klätt in ett och annat med aldrig provat just decoupagelim, på vilket sätt är det bättre än vanliga lim? Blir det tåligare, blir pappret inte lika bubbligt eller finns det någon annan fiffig egenskap hos det limmet??

Lena sa...

Brickan blev jättefin!
Härligt med ljusblått nu :)
Får lust att prova själv...

Kram Lena