13 januari 2010

BLÅ HYACINTER

Till jul köper jag endast vita hyacinter. Jag tycker de passar bäst till det julpynt jag har, men nu när julen är undanstädad köper jag gärna hyacinter i andra färger. Det tråkiga är att hyacintsässongen verkar vara över. Dessa hittade jag i tredje blomsterbutiken jag besökte och där hade de bara runt 10 stycken kvar. Jag skulle gärna njuta av hyacinter längre än så och egentligen är det ju en vårblomma, som anda lökväxter.
Mina blå hyacinter har jag planterat i en karott, som jag köpte på loppis förra veckan. Jag tycker verkligen om både den blå färgen och mönstret.

Jag känner mig ganska sugen på blått just nu, det känns verkligen friskt och härligt. Det är kanske längtan efter våren och sommaren som gör sig gällande?

19 kommentarer:

LYKKEBO sa...

Herlige bilder!!
Og nydelig skål..
Så de hadde blå svibler på tilbud til 5kr, men jeg har alltid hatt hvite..og tenkte hvor skal jeg ha blå??Men nå tror jeg at jeg må tilbake!! ;)

God kveld:)
Klem

Pilo sa...

Härligt med hyacinter. Själv kan jag tyvärr inte ha dem hemma :( Njuter av dina istället.

Ja medan blåbären växer hittar du mig i skogen. Det är jag som är Plupp :)

Huset utanför stan sa...

Jag gillar också blått! Jag längtar verkligen efter färg just nu och har precis plockat fram lite färgglada tyger (visserligen inga knalliga färger men lite ljusrosarandigt och ljusblottprickigt). Ska knåpa ihop något.

Visst är hyacinter härliga! Jag köpte mig lila krokus idag, det gillar jag också! Kram

Jannicke sa...

Enig med deg. Hyacinter hører også våren til, akkurat som perleblomster, tulipaner, krokus osv ;o)

Nydelige bilder!

Klem J.

Lissen sa...

Håller med om att många blommor och även andra saker har man till viss högtid. Fast det är fint och passar nästan året runt.

Jag hade mycket blått i mitt hus, i många år. Fast nu är jag lite mer förtjust i grönt och turkos.

Ha det så gott i Bergen!

millandante sa...

Ljuvlig karott!!! Och just med hyacinter i nu gör att det blir en så lagom blandning av vinter och vårkänslor! Underbart, liksom bilderna!
Vem vet... någon gång i framtiden kanske du drejar dina egna karotter på Franska Rivieran... mmm..
Kram

Mitt hvite hus sa...

Jeisan Jill..
Tusen takk for hyggelig hilsen inne hos meg..

Jeg er enig ang Hyacintene... og de blå er skjønne..jeg er slev inne i en litt blå periode som du så på kjøkkenet mitt..
Den krukken var alldeles nydelig...''ha en fin dag...

Klem Kerstin

Therese sa...

*ler stort* Jag skrev just ett inlägg om att Blått är årets lila, och det verkar ju stämma ;-) Underbar karott du satt dina blå hyachinter i! Och jag håller med, dessa underbara lökar borde kunna avnjutas längre in på våren, men nu får man väl istället inrikta sig på pärlhyachinterna - inte dumma de heller! Stor kram till dig och tack för värmande kommentar.

Önskar dig en fin dag, här har vi - 24 grader så jag myser i soffhörnet med te, mackor och en bloggrunda...

Kram
Therese - Sockenvägens Söta

Anne sa...

Vilka fina bilder!
Vackert med blåa hyacinter i karotten med blått mönster på.

Himla fint i inlägget innan också med rosa tulpaner och jag måste bara säga att jag älskar tapeten som man ser i bakgrunden på den bilden. Den är underbar!

Kram Anne

Renate sa...

Virkelig lekkert .Ja sviblene \hyasintene er nydelige ,jeg måtte også kjøpe inn en ny ladning av dem .nydelig duft også minner om vår med slike løkblomster selv om de forbinnes med julen også . Må vist ut å se etter enda flere .takk for titten

Nyanser av vitt sa...

Vilket fint arrangemang. Jag kan inte ha hyacinter då mannen i familjen är allergisk.
KRAM

Livet på Vestergård sa...

Härliga med blåa hyacinter. De passar så bra i din nya blåa karott!
Ha det bra.Kram Kicki

Inspirera Mera sa...

Vad snyggt att plantera i karotten!
Kram Sandra

Monkan sa...

Urgullig karott och jättefint till dina blå hyacinter. Och jo det är väl en vårblomma som du säger, men kanske går de att köpa på lite större ställen även annan tid än jul, hos Weibulls och liknande?

Jag väntar på att det ska komma pärlhyacinter, de är ju så söta.

Pysselpralinen sa...

Såna härliga vårbilder! Hyacinter är verkligen krispigt vårvinter-fräscha. Och de passade ju väldigt bra i den ny-fyndade karotten. Jag har också hållt utkik efter hyacinter men tyvärr verkar de helt ha plockat bort dem ur sortimentet så fort det blev januari. Typiskt!

Genom Pysselprinsessan hittade jag förresten ditt inlägg om Herr Gris. Och då äntligen ett gris-mönster, så som jag har letat! Ska bli spännande att testa. Din gris blev ju ursöt!:-)

A Cup Of Emilia sa...

Hejsan Jill! Hyacinter är jättefina och luktar verkligen jättegott. Vi har några härhemma men de har börjat att vissna. Så det får väl bli att köa nya :) Och vlken fin kruka du har! Helt underbar! Kramar från Emilia

Lily sa...

Jättevackert! Jag gillar också blått! Härligt att det finns lite olika doftstyrkor på hyacinterna så man kan njuta..
Ha en skön helg
Kram Lily

Fröken Fräken sa...

Ja, till mig behöver man inte sälja in att man kan ha hyacinter efter jul! Fast här verkar det också vara slut på hyacinterna i butikerna - tyvärr!
Den där skålen till de blommande skönheterna var också en riktig snygging!

Hanna sa...

Så fint.
Ha en fortsatt bra helg.
kram
Hanna