15 september 2009

Shabby stol

Hösten är här, det tvingas jag acceptera. Jag älskar sommaren och önskar att den kunde vara lite längre, men det känns onekligen i luften att sommaren har passerat. Det luktar höst.

Men innan jag hänger mig helt åt rönnbär, gulnande blad och mys framför kaminen tänkte jag mig ett inlägg med ett sista spår av sommaren som var. Ska jag vara helt ärlig har vi de senaste två månaderna inte haft mycket av sommar här i Bergen och dessa bilder är inte heller tagna här.
Mina föräldrars veranda är täckt av blomsterprakt, och mitt ibland alla krukor står en sliten stol. Den vita färgen är avskavd och gröna färgfläckar skvallrar om att den varit till hjälp under sommarens ommålning av huset.
En stor vattenkanna är nödvändig för att hålla blommorna nöjda under varma sommardagar. Denna i zink har stått här på verandan under många somrar.
På stolen står naturligt patinerade terrakottakrukor och det syns att fuchsiorna trivs här. Den rosa och lila kombinationen på blommorna är härlig och blir ett utropstecken bland de andra färgerna.
Det känns långt borta nu, men det är bara två veckor sedan dessa bilder togs. Tiden går fort när årstiderna förändras.

12 kommentarer:

milla-andante sa...

Ännu fler vackra bilder!
Ja, det är nästan offatbart hur fort det växlar om nu...
Kram

Kerstin sa...

Virkelig vakre bilder du byr på i dag Jill... Nydelig stol... J a i går var det den nydelige dagen ..i dag grått... sånn er det bare...
Klem Kerstin

Maliva`s verden sa...

Hei...den stolen var helt i min smak..Koselige bilder.God kveld til deg fra Maliva

Fröken Fräken sa...

Från en sommarälskare till en annan - jag tror att jag väljer att bara minnas de vackra sommarbilderna och "gömmer bort" det du skrev om en viss annan årstid. Och så säger vi att det fortsätter att vara sommar, okej? ;-)

Mia sa...

Huff ja, høsten er her, enten man vil det eller ikke... Og jeg har nå valgt å ville det da... hihii. Men sommer er jo "best" da med sol, varme og blomsterprakt. Vakre sommerlige bilder du viser her, i de aller fleste bloggene (inklusive min egen) er det høstlige innleg å se, så det var virkelig deilig å få litt sommer igjen her hos deg (vi har også hatt nydelig "nesten"sommervær på Østlandet de siste dagene, og gjett om de nytes!)

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Charmig stol o fin blomma!
Fin header ovan med!!

kramisar ♥ millis!!

et kjært hjem sa...

Så fin stol! Sommeren gikk altfor fort, og ikke så mye fint vèr her vi bor. Men nå har jeg begynt å innstille meg på høst, og det er jo egentlig koselig med levende lys, te, ullpledd osv :)

storeflittig sa...

Takk for en siste sommerhilsen, det trenger vi virkelig, vi som bor i høstbyen Bergen:)

Jeg har fått helt dilla på slike litt slite hvite møbler, tiltross for at jeg heller mer mot den moderne stilen. Det er jo bare så GRYMT, hiih. (Skrev jeg det rett?)

Lallis - liv och leverne sa...

Vackert:) Ja, det går otroligt snabbt i skiftet mellan årstiderna.
Ha en fin dag
Kram Lallis

B-M sa...

Fint :-)

Lissen sa...

Vi har haft några Britt sommar veckor, men nu känns hösten i luften. Tycker som dej att sommaren kunde ha varit längre.
Men nu är det bara att gå inför att skapa skön höststämmning!

Förstår att du trivs där på dina föräldrars altan!
Ha det gott-1

LYKKEBO sa...

Så flotte bilder! Og fantstisk flott shabby krakk.. Jeg kjøpte noen terakotta potter på loppis og vil ha de litt mer "slitt" Har du gjort noe spesielt med dine?..Har du et tips??hihi

Ha en herlig fredagskveld!
Klem