29 mars 2009

Renovering arbetsrum del 1


Idag blir det inte de vackraste bilderna, för idag visar jag er hur det såg ut i det rum som numera är vårt arbetsrum. Rummet ligger, tillsammans med TV-rummet, uppe på vårt loft och till skillnad från TV-rummet, där taket gå upp till nock, har detta rum ett innertak som gör att takhöjden endast är ungefär 210 cm.

Den låga takhöjden gör att rummet kan kännas litet och det blir då väldigt viktigt med färgval. Taket var från början vitlaserat, väggarna vitmålade. I och med att taket var mörkare än väggarna skapades känslan av att taket trycktes ner emot en.

En nyans i taket, en på väggarna. I kombination med de obehandlade listerna i furu och golvet i ljust trä blev det för mycket och alldeles för rörigt för detta lilla rum. Dessutom fanns här en liten inbyggd garderob - med väggar, golv och tak i starkt blått.

För att ytterligare försämra känslan härinne var det arbete som tidigare gjorts väldigt slarvigt utfört. På sina platser hade det helt enkelt inte målats, som längst ner på dörrkarmen där en mörk grön färg fått vara kvar. Glipor mellan golv och dörrkarm/lister. Den synliga murstocken var vitmålad, men mot golvet hade det lämnats omålat, dessutom med sprickor i murbruket.

På det hela taget gav rummet ett stökigt intryck, även när det var helt tömt på möbler och annat. Det positiva var att det inte var speciellt svårt att göra något åt det. Tid och vitfärg, det har varit grundreceptet. Mer om det i nästa inlägg. Vi har lite problem med internet här hemma, så jag har tyvärr inte haft goda möjligheter till bloggning. Nu ska vi se om jag får iväg detta inlägg...