31 mars 2012

WHEN IN DOUBT... JUST OVERDO IT


Det är inte alltid inspirationen är på topp och således är det inte alltid man kommer på de mest kreativa dekorationerna. När man inte har några blommor hemma och inte hittar några spännande små detaljer vad plockar man då fram? 

Tja, när man inte kommer på något annat så får man överdriva lite och samla ihop vad man har av svarta ljusstakar. En något överdrivet uttryck är iallafall ett uttryck. Och av bara farten fick en vit ljusstake vara med, som en joker i leken.
De två värmeljusstakarna är från Paradisverkstaden, den svarta i keramik med hjärtan är en present från min syster. Övriga ljusstakar är alla loppisfyndade mässingsljusstakar som spraymålats svarta.
Tavlan i bakgrunden är ett inramat tryck från Evajuliet.



30 mars 2012

OCH ÄGGEN SKICKAS TILL...

Så var pysselutmaningen över för denna gång. Ett stort tack till er som ville vara med och dela med er av era kreativa idéer. Det blev inte lika många deltagare som i januari, men titta gärna in till dem som deltog. En massa fin inspiration!

Jag lovade ju att lotta ut mitt eget bidrag bland deltagarna och det har jag självklart gjort. Så jag säger grattis och meddelar att äggen skickas till Elna, som är en mästare med stickor och virknål. Maila mig din adress så ska jag få iväg ägghängena så fort som möjligt. Vore ju skoj om du hann få dem innan påsk.

27 mars 2012

KUDDE MED VOLANG

Ibland så sker det bara - instant inspiration. Som när jag via ett tips från Mormorsglamour hamnade inne hos Vintage Chic och således kom över en bra förklaring på hur man enkelt syr en volangkudde. Jag hade nog näsan nere i tyglådan innan jag ens hade läst färdigt beskrivningen, för jag visste att jag hade det perfekta tyget som bara väntade på att bli till något vackert. 
Ett ljust gråblått linnetyg har nu blivit till en av de vackraste kuddarna i samlingen. Är fullkomligt förälskad. Att välja att behålla den uppfransade volangkanten gör att kudden får ett lite mindre romantiskt uttryck, något jag gillar skarpt.

25 mars 2012

ANDRA FÖRSÖKET ATT FÖRKLARA

Jag har försökt tidigare, det med att förklara min stil. Det är inte helt lätt och kanske inte heller speciellt viktigt, men nu när fabriken har ställt frågan kan jag väl försöka mig på att få till ett svar.

Föränderlig. Det är väl en bra start. För mig är nämligen inredning något som ständigt utvecklas. Jag fyller hela tiden på med nya influenser och idéer, och några av dem hamnar på väggen uppe i arbetsrummet. En vägg fylld av inspiration.
Bilderna i dagens inlägg sammanfattar nog min stil ganska väl, som jag tror vi kan kalla lantligt modern, med en touch av vintage. Jag gillar att blanda de rena linjerna hos det moderna, med det mer rustikt lantliga och dessutom blanda in en del loppisfyndade och egenskapade ting. Basen är allt som oftast vit och jag skapar kontrast genom att använda svart och grått. Det trärena ger värme och blommorna tillför liv. Nytt och gammalt blandas och detaljerna går i blått, turkost, lila och rosa.

Ungefär så skulle man väl kunna förklara min stil.

21 mars 2012

PYSSELUTMANING

Nu är det återigen dax för en pysselutmaning här på bloggen. Jag vet ju att det finns fullt med kreativa personer därute och nu har ni chansen att dela med er av era bästa tips här på min blogg.

Kanske har ni några roliga idéer på påskpyssel? Eller något annat du vill visa upp.
Själv har jag denna gång tillverkat äggformade hängen av porslinslera. Jag har kavlat ut leran med en spetsduk ovanpå, för att skapa mönster, och så har jag stämplat en bokstav på varje ägg. Tillsammans är det 5 hängen som bildar ordet påske.
Jag har varit lite internationell och valt den norska stavningen. 

Precis som förra gången kommer jag att lotta ut mitt bidrag bland er som deltar.
Nu väntar jag på ditt bidrag!

19 mars 2012

STUMPLJUSSTAKE I BETONG

Kommer ni möjligens ihåg 25-kilos säcken med betong som jag köpte för att tillverka dessa ljusstakar?
Det gick ju åt en väldigt liten del av den betongen och jag har sedan dess funderat på vad jag skulle gjuta mer. Nu har dessa funderingar resulterat i en stumpljusstake med plats för 9 ljus.

Jag har använt en gjutform för en markplatta, inköpt hos Panduro. I botten av formen la jag ner en bit platsduk med spetsmönster, för att få till en lite mer spännande ovansida på ljusstaken. Jag använde dubbelsidig tejp för att sätta fast ljuhållare, men öppningen nedåt. Därefter fyllde jag formen med betong och lät det brinna i kanske 24 timmar innan jag försiktigt tog bort formen.
Resultatet blev lagom rufft och absolut lyckat. Är ni som mig och tänder en massa stearinljus under vinterhalvåret är denna typ av ljusstake helt perfekt. Det finns ju en hel del olika varianter att köpa, men att tillverka en egen kan absolut rekommenderas. Då får du den precis som du vill och dessutom till ett mycket bra pris. Gissar på att allt material jag använt gått på kanske 60 kronor och då inklusive en form som jag kan använda till nya projekt.

18 mars 2012

SÖNDAG MED MADEMOISELLE OISEAU

Söndag
Stora salongen i Mle Oiseau's
ostädade våning på rue L'Osieau
sjuder av aktivitet och upphetsade
röster. Bara en tillhör en människa.
Och hon sitter för det mesta tyst
och lyssnar.

Vad gör ni denna söndag? Sitter ni också tysta och lyssnar, njuter ni till fullo av härligt vårvinterväder, fyller ni hemmet med doften av nybakta bullar eller har ni äntligen tagit er tiden av avsluta det där projektet som legat och väntat i en evighet?

Vad ni än gör hoppas jag att ni har en fin söndag.

13 mars 2012

EN LÅDA MED BLANDAT JOX

I arbetsrummet råden någon form av ordnat kaos. Inte för att det ligger saker precis överallt, utan för att det finns så mycket saker. Och allt detta måste ju förvaras. Alltså finns det här inne en mängd lådor, burkar, askar och korgar. Bara för att försöka ge allt sin egna plats. Ibland känner jag att jag tillbringar alldeles för mycket tid med att försöka förvara...

I en vitmålad trälåda med fyra fack hittar man följande:

Ett blockljus, bara för att det är mysigt att tända ljus.
Två små virkade dukar, för något framtida pyssel jag ännu inte kommit på.
Ett trasigt halsband, som någon gång ska repareras.
Åtta rullar washitejp, till den där inspirationsväggen jag planerar.

Bra förvaring, samtidigt som det blir dekorativt. Den bästa av två världar tycker då jag.

11 mars 2012

FÖRÄNDERLIG LJUSLAMPETT

Jag gillar sånt man kan förändra på och ge ett helt nytt uttryck. Allt efter humör, årstid eller plötsliga infall. Och precis så fungerar min nya ljuslampett, som numera hänger på väggen under trappan. Formgiven av Ernst Kirchsteiger och en julklapp från mina föräldrar förra året.

Det fiffiga med denna är att dekorationen enkelt kan bytas ut. En vacker tallrik, ett foto eller kanske en bit drivved. Bara fantasin sätter gränserna. Just nu har jag valt en bricka av odefinierat metallmaterial, som ger spännande reflektioner när ljuset är tänt.
Vid fåtöljen under trappan håller jag det för tillfället ganska så enkelt, både vad gäller färgval och mängden dekorationer. Renfällen kontrasteras av kudden med fågel och blomma. En kombination av vår och vinter, som passar in i mars som ju är vårvintermånaden nummer 1. Några enkla ljusstakar i vit keramik och trä är plasserade på pallen i stål.

Trots att jag faktiskt längtar efter lite mer färg här hemma är det mestadels dessa ljusa toner som gäller. Jag har lite svårt att bestämma mig för vilka färger jag vill ta in. Möjligen slutar det med att det blir lite mer svarta kontraster till allt det vita, tillsammans med en blandning av blå och lila toner.

Vad väljer ni för färger nu till våren?

8 mars 2012

TURKOS PORSLINSKNOPP


Av och till kommer det verkligen livet mellan mig och bloggen. Den här veckan har jag varit på jobbresa och långa arbetsdagar har effektivt satt stopp för blogglusten. Nu är jag dock hemma igen (om än med förkylning och feber i bagaget) och känner att det är hög tid att titta in här och lämna ett livstecken efter mig.

Mitt svarta enkla skrivbord har fått nya turkosa porslinsknoppar, inköpta på Anthropologie i London. I arbetsrummet går det i svart och vitt, med turkosa detaljer blandat med naturmaterial. Jag gillar det skarpt.

2 mars 2012

TVÅ NYA KUDDAR


Äntligen fredag!
Jag har känt mig trött och hängig hela veckan och helst av allt vill jag bara tända ljus, kura i soffan under en filt och läsa en bok, med lite soft musik i bakgrunden. Och det är precis det jag tänker göra, så fort jag är färdig med detta inlägg.

Ett par nya kuddfodral har hittat vägen till vardagsrummet. Jag tror, utan att vara riktigt säker, att jag köpte tyget för över ett år sedan och det har därefter bara legat och väntat på att få bli något annat än en bortglömd tygbit.
Jag har låtit stadkanten på tyget vara synlig, då den svarta fransade kanten var himla snygg som dekoration. På den ena kudden har jag dessutom sytt fast svarta bollfransar, medan det på den andra är fastsytt ett litet broderi. Mönstret till den lilla fågeln har jag hittat någonstans på internet och sedan broderat med svart tråd. Tillslut blev det två ganska så lika kuddar, men ändå olika.

Och därmed återstår bara att säga