29 februari 2012

BUDDHA PÅ HYLLAN

Uppe på hyllan, på en trave inredningstidningar, sitter han och blickar ut över vardagsrummet. Väl synlig utgör han en kontrast mot såväl den vita inredningen som mot den ibland stressiga vardagen. Kan vara fint ibland att påminnas om att sätta sig ner, andas och låta tankarna vandra fritt.

Han är kanske inte speciellt stor, men tung är han min Buddha. Tillverkad i massiv sten utgjorde han en stor del av mitt handbagage när vi reste hem från Thailand för snart 4 år sedan. Ett fint reseminne från en fin resa.

Passar på att tacka för alla snälla hälsningar rörande mitt rutiga bord. Det är alltid roligt att få positiv respons på det man pysslar med på fritiden. Buddhan han sätter sig ner och mediterar för att finna ro, själv målar jag bord. 
Kanske kan det ha samma effekt?

26 februari 2012

OCH SÅ DET DÄR RUTIGA BORDET

Av och till så blir jag faktiskt färdig med mina projekt. Bordet med harlekinmönstrad skiva tronar nu framför fönstret vid balkongen och när resultatet dessutom blir som man tänkt sig, ja då kan man inte bli annat än nöjd.

Bordet var vitt från början och jag slipade bara bordsytan innan jag satte igång med rutorna. Jag ritade upp mönstret på skivan och maskerade sedan hälften av rutorna och målade med svamp. Efter att det torkat ordentligt maskerade jag resterande rutor och målade. Därefter slipade jag hela skivan med fint sandpapper innan jag strök två lager med vit färg utblandad med vatten över alltihopa. Och så ett sista lager med matt lack för att göra ytan slitstark.
Den sedvanliga samlingen ljusstakar står nu här, tillsammans med vit keramik, några växter, tändsticksaskar och ljus med doft av fläder och champagne.

Så medan maken sitter uppe och tittar på en film som mestadels verkar innefatta slåsskamper, skrik och vapen, ligger jag nere i soffan, med en massa tända ljus omkring mig, och är nöjd över att detta projekt nu är avslutat. Och planerar så smått för nästa...

25 februari 2012

MASKERINGSTEJP & TÅLAMOD

Ett rulle maskeringstejp och en god portion tålamod. Det är det viktigaste när man bestämmer sig för att måla harlekinmönster på en bordsskiva. Själv hade jag bestämt mig för att resultatet absolut inte skulle bli perfekt och jag har nog lagt ner minst lika mycket tid på att slipa och slita ner, som att faktiskt måla. Satsar på att visa resultatet imorgon.

21 februari 2012

CHOKLAD DE LUXE

70 procentig och pepprig. 
Choklad de luxe. 
I chockrosa kartong.

Alla borde unna sig en kort paus då och då. Sätta sig ner för sig själv en stund och filosofera. Det är många tankeknutar som kan lösas upp om man bara får en stunds lugn och ro. Och kan man dessutom njuta av en kopp kaffe tillsammans med choklad inköpt i Mexiko blir det liksom bara ännu bättre.
Måste erkänna att jag saknar Mexiko; solen, värmen, färgerna, maten, det turkosblå havet, människorna. Allt det där som nu är så långt borta känns så oerhört lockande för en som är väldigt lite förtjust i vinter. Kanske borde man helt spontant vända livet sitt upp och ner? Flytta till varmare trakter och ta dagen som den kommer? Känns som ett väldigt naturligt steg att ta för en viss Fru Ingenjör, med ordningssinne och planering som specialitet...

Nä...nu går jag och målar naglarna turkosblå istället för att sitta här och svamla.
So long friends!

19 februari 2012

HUS I FÖNSTRET

Utanför fönstret har snön yrt och solen strålat. Ibland var för sig, ibland tillsammans. Inne på fönsterbrädan står min samling zinkhus. När ljusen tänds på kvällen sprids ett mysigt ljus, som både gläder oss här inne och dem som tar en kvällspromenad förbi här utanför. Så det är väl dax nu; att tända ljusen och krypa upp i soffan med en kopp te. Hittade också en inredningstidning idag när jag rensade lite, som jag uppenbarligen bara läst till hälften. Vilken lycka, då har jag lektyr till tekoppen också.

16 februari 2012

NYTT PÅ BRICKAN

Den svarta brickan står nästan alltid på matbordet i vardagsrummet. Vad som står på den varierar dock, även om det oftast är en kombination av ljus och blommor. Just nu gröna växter i vita krukor tillsammans med en samling udda ljusstakar.
Stjärnan i plåt fick jag med mig hem från Mexiko.

Imorgon är det fredag igen, det är inte klokt vad tiden flyger förbi. I helgen tänkte jag bli färdig med mitt rutmålade bord och sy ett par kuddfodral. Vad har ni för planer?

14 februari 2012

HJÄRTAN ÖVERALLT

Små hjärtan finns lite varstans. Stora också för den delen.
Ett hjärta klappar alldeles extra, året runt, för en man med dem underbaraste blå ögonen.
Två hjärtan hänger i tofsen på skänken i vardagsrummet.
Tre hjärtan hänger i armbandet jag har på mig idag.

Oavsett hur ni firar (eller inte firar) Alla Hjärtans Dag så hoppas jag att ni har en fin tisdag.

12 februari 2012

GLAS I INREDNINGEN

Glas är ingen bristvara här hemma, så att hänga med på Fabrikens tema den här månaden - glas i inredningen - kändes passande. Men vilket glas skulle jag visa? Bland allt tillgängligt glas blev det plötsligt svårt att bestämma sig för vad som skulle fotograferas. Men jag tog mig samman och samlande ihop några ljusstakar och ett par speglar.
Jag har väl kanske inte visat så mycket här på bloggen, men jag samlar på speglar. Den senaste i samlingen är den främre av dessa två, med mönstrat spegelglas i ramen, inköpt i Mexiko. Den andra är inköpt hos den Grønne Baljen, en mysig vintagebutik som jag aldrig kommer tomhänt ifrån.
Stjärnljusstaken är ju en liten spegel i sig, om än något opraktisk. De andra ljusstakarna kommer från lite varstans och alltsammans står nu på bänken i tv-rummet. Det ska ju vara lite msyigt även när man tittar på teve.

Hoppas ni alla har haft en fin helg. Själv har jag hunnit med att både vila upp mig, roa mig och måla rutor.
Så jag är väldigt nöjd med min helg.

10 februari 2012

TODAY I AM A BIRD

Jag har som oftast väldigt stora planer inför helgerna, men det är inte alltid det blir så mycket av dem. Iallafall inte nu för tiden. Vet inte riktigt vad det är, men oavsett är inspirationen och motivationen inte på topp för att riktigt orka bry mig om att fixa och dona här hemma. Penslarna står där dem står, i min Mademoiselle Oiseau mugg från Rörstrand, i väntan på att jag ska måla dem där rutorna på det där bordet som står i vardagsrummet.

Kanske är jag bara vintertrött? Skönt då att jag har ett par dagar för vila, för nu är det

8 februari 2012

VÅRIGA TENDENSER

Tänk vad härligt det skulle vara med vår. Varma solstrålar mot kinden, söta små blommor i rabatten och en mängd kvittrande fåglar i träden. Ja, jag längtar efter våren. Men det är inte helt lätt att hitta vårkänslorna när det både är kallt och snöigt utanför fönstren. Så jag gör mitt bästa och börjar så smått skapa våriga tendenser inhomhus.
På väggen under trappan har jag hängt upp min ena skolplansch, med en vårlök på. Några kvistar med odefinierade fuskblommor tillsammans med några ljusstakar får vara nog pynt. Nu när våren är på väg (säger dem...) vill jag ha det enkelt här hemma och hålla det i så ljusa toner som möjligt.
Här under trappan sitter jag nu och planerar för små projekt. Jag har letat fram en hel hög gamla vårnummer av Lantliv och låter mig inspireras. Jag vill också ha ett fint vårhem!

Är du sugen på mer vårinspiration? Titta in till NIB.

5 februari 2012

MITT BIDRAG

När man har varit ute och rest är det inte riktigt säkert att huvudet landar när kroppen gör det. Det tar ett tag innan man tillfullo befinner sig hemma och känner sig redo för att ta tag i vardagsting. Som att blogga. Men nu ska jag väl ändå göra ett försök och se om det inte blir ett par inlägg till veckan.

Nu ikväll tänkte jag visa er mitt bidrag till pysselutmaningen jag hade under slutet av januari. Ett kuddfodral sytt i två olika tyger från Linum. Vita knytband i underkant och en virkad duk som dekoration på ena sidan. Storlek ungefär 50 x 50 cm.
Stort tack till alla som var med i utmaningen! Titta gärna här för länkar till alla bidragen.
Själv lovade jag ju att lotta ut mitt eget bidrag bland alla som deltog och kuddfodralet ska jag nu skicka hem till Camilla med bloggen Snøstorm, som bidrog med ett helt fantastiskt broderi med virkade små blommor.