31 mars 2011

KONSTKUPP?

Så vad säger ni - är mitt senaste loppisfynd en riktig konstkupp?
Nä...jag tror inte riktigt det. Det är ramen jag var ute efter, innehållet följde liksom med på köpet. Och inte kan man väl be dem behålla själva tavlan och bara ge mig ramen? Då är det bättre att jag själv lämnar tillbaka tavlan utan ram vid ett senare tillfälle... Fast kanske ska jag googla konstnärens namn innan, bara för att veta säkert?

Så är det snart helg igen och inte bara det, imorgon är det den 1 april. Härligt! Det är nu våren ska komma igång på riktigt, hoppas bara att vädergudarna förstår det.

Må gott!

29 mars 2011

JAG BLOGGAR UNDER TRAPPAN

Ja, vart sitter jag egentligen när jag bloggar? Det frågar sig fabriken idag och ber oss visa upp våra blogghörn. Man skulle ju lätt kunna tro att jag sitter uppe i vårt arbetsrum och bloggar, men så är inte fallet. Med en laptop blir man lite mer mobil och jag kan istället för att sitta vid ett skrivbord krypa upp i favoritfåtöljen under trappan.

Renfällen får ligga kvar på golvet en stund till, för trots att våren är på gång är det fortfarande kyligt ute och det är skönt att ha något att värma fötterna på. De två kuddarna kommer ifrån Linum och den rosa pläden från Ikea.
Jag är, som ni säkerligen redan förstått, väldigt förtjust i blommor och köper hem snittblommor nästan varje vecka. En vardagslyx att unna sig. Den lilla buketten som står här på pallen har jag bundit själv och innehåller tulpaner, ranunkel, fresia och vaxblomma. Fresia har en underbar doft och tillsammans med doften från kaffet, här i en rosa mugg (Swedish Grace), blir detta en väldigt mysig hörna att sitta och blogga i.

27 mars 2011

SOMMARTID

Denna söndag bjuder jag er på bilder från svunna somrar och hoppas på att sommaren 2011 kommer snart. Nu har vi iallafall förberett klockorna, för visst har ni kommit ihåg att flytta tiden framåt en timme idag?

Fler söndagsbilder hittar ni inne hos fabriken.

24 mars 2011

LITE MER FRÅN ARBETSRUMMET

Jag fortsätter visa er bilder från vårt arbetsrum, där jag håller på att sortera och förändra. Jag vill inte att arbetsrummet ska vara överfyllt av saker, då det ger ett stökigt och oroligt intryck. Jag föredrar en lugn och kreativ miljö, där några få utvalda ting står framme till dekoration.

Hur det ser ut i bokhyllan kan ni ser här och nu har jag även gjort om på den lilla hurtsen, vari vi förvarar alla viktiga papper, från försäkringsbevis till räkningar.
De runda askarna har förekommit på bloggen tidigare, men nu har jag klätt om dem i tapet. Är väldigt nöjd med resultatet. I en av de turkosa skålarna ligger några torkade ranunkler, i den andra ett halsband som gått sönder och måste lagas. Buddhan är köpt i Thailand under vår bröllopsresa.

Hoppas att ni alla hittills har haft en fin vecka. Själv har jag varit ute och rest i jobb, men är nu åter hemma och njuter av att få krypa upp i min läsfåtölj och titta igenom alla härligt inspirerande bloggar och se vad ni hittat på de senaste dagarna.

22 mars 2011

KONST SOM FLYGER

Så är det återigen dax för tisdagstema hos fabriken och denna vecka handlar det om konst. För mig är konst mycket mer än en tavla på väggen. Ett hemmasytt lapptäcke, en blomstrande trädgård eller en vackert renoverad veteranbil - allt är väl konst på sitt sätt?

Hemma hos oss finns konst i alla möjliga former och något som precis flyttat hit är denna flygande ängeln, tillverkad av den norska keramikern Maria Øverbye. Jag tycker så mycket om det härliga ansiktsuttrycket och lättheten där den svävar. 
För mig är detta är fint exempel på konst. Ett hantverk, skapat av både skicklighet och fantasi. Dessutom ger denna lilla ängel mig något, som betraktare. Och det är väl det som är det essentiella - konst blir konst först i betraktarens ögon.

20 mars 2011

LILLA PELARGON - SNART BLIR DU STOR

Små pelargonsticklingar som igår njöt av solens varma strålar. Det går fort, nu börjar de få rötter. Snart är de planterade i krukor och fortsätter att växa sig stora. Jag längtar till de första blommorna slår ut.
Detta är vad jag bjuder på denna söndag, titta in hos fabriken för fler söndagsbilder.

Idag är det regnigt och grått, vilket väldigt fint speglar gårdagens humör. Jag tror jag till och med vid ett tillfället yttrade "älskling, jag är så j*kla less på allt här hemma, kan jag inte få slänga ut allt och börja på nytt?". För jag var verkligen less; less på möbler och detaljer, färgval och..ja...allt. Och framförallt less på oordningen här hemma. Vem kan driva en inredningsblogg när det inte går att fotografera ens ett litet hörn av lägenheten utan att visa upp vilket total kaos vi tillåtit det att bli de senaste veckorna?

Men som stöttepelaren i mitt liv kommer han såklart till undsättning, min riddare på sin vita häst. För nu är nästan hela lägenheten städad och flera lådor med saker bortskänkta till Fretex. Och plötsligt känns allt lättare och jag måste nog medge att jag är ganska förtjust i vårt hem.

Nu ska jag dammsuga hallen - god söndag på er!

19 mars 2011

SPEGEL SPEGEL PÅ VÄGGEN DÄR

Efter en renovering tar det alltid lite tid att få på plats alla detaljer. Iallafall är det så hemma hos oss.
Som i sovrummet, där det fortfarande är små ting som ska fixas till och komma på plats, trots att vi anser oss vara färdiga med renoveringen.

Nu har vi iallfall hängt upp en efterlängtad spegel. Ett loppisfynd som då hade guldfärgad ram, men som nu målats med svart matt färg.
Jag gillar loppis, inte bara för att man har chansen att fynda till en billig penning, men även för att jag tycker om när man blandar saker och ting i inredningen. Nytt och gammalt, billigt och dyrt. Och genom att fixa till sådant man köpt på loppis får man en detalj hemma som känns väldigt unik.

Med detta önskar jag er alla en riktigt fin helg!

18 mars 2011


BLOGGERS
DAY OF SILENCE

FOR JAPAN
WITH LOVE

15 mars 2011

I MIN BOKHYLLA

Idag fotar jag med ryggen mot ranunklerna i förra inlägget och visar fram den lilla bokhyllan som står i arbetsrummet. Jag gillar egentligen att kalla detta rum för det kreativa rummet, för det är här jag samlar sådant som jag använder till olika pysselprojekt och sådant som ger mig inspiration.

På översta hyllan hittar man spetsar, snören och sytråd. Därunder ligger en bunt med tyger från Linum, som ska bli kuddfodral när tid och inspiration att sätta igång finns. Den lilla rosa asken innehåller ett doftljus.
Schabloner av olika slag gillar jag och de allra vackraste får stå framme. I den gröna asken ligger större bokstavsschabloner i mässing; vintage och köpta via Etsy från USA. Bakom står två zinkplattor, en med bokstäver och en med siffror. Hoprullade notpapper står placerade i en glasburk.
I bokhyllan hittar man även en del färgburkar och -tuber av olika slag. Den blå färgen i glasburken har jag blandat till själv och den har använts på flera olika saker här hemma. Det är en favorit, som tyvärr håller på att ta slut och då jag inte har något recept till min egen blandning blir det svårt att göra mer. Där färg finns bör man även ha ett gott utval av penslar.

Detta är vad som finns i en av bokhyllorna här hemma. Om ni tittar in hos fabriken kan ni se vad andra förvarar i sina bokhyllor och byråer, då det är veckans tisdagstema.

14 mars 2011

BLOMMOR I MITT ARBETSRUM

Det negativa med att arbetsveckorna flyger förbi i hög hastighet är att så gör även helgerna. Ena sekunden stänger man ner datorn och ger sig av hemmåt med ett leende på fredags eftermiddag, sekunden efteråt står man där och startar upp samma dator samtidigt som man sveper sin första kopp kaffe. Jaha, måndag igen.
Då är det iallafall skönt att veta att hemma i arbetsrummet står härligt färgglada ranunkler och väntar på mig. Och det är inte något arbete jag planerar att genomföra när jag sitter där uppe i arbetsrummet, utan jag ska roa mig med ett par syprojekt. Det är fint att kunna tänka på det såhär på måndag förmiddag.

13 mars 2011

DANSKA BOKSTÄVER

Det skulle ju kunna vara norska bokstäver också, men det är det inte. För på locket står det:

LÆSEAPPARAT
TIL BRUG VED DEN FØRSTE UNDERVISNING I DANSK

Asken med alla bokstäver i hård papp är inköpt på loppmarknad i Köpenhamn för 20 dkr.

Titta in till fabriken för fler söndagsbilder.

11 mars 2011

LESS PÅ TULPANER?

Om du nu hade trott att jag blivit less på tulpaner, bara för att dem inte synts till i de senaste fyra inläggen, så trodde du fel. Jag försöker bara att inte verka helt tokig, utan portionerar ut mina tulpaninlägg lite.

När det gäller blommor är jag väldigt förtjust i vita eller ljust pastellfärgade, men ibland hittar jag något som avviker och som bara måste få följa med hem. Som dessa mörkt lila, hur vackra som helst.
Mot de ljusa färgerna i vardagsrummet utgör de verkligen en färgklick. Fyra stycken har jag klippt ner rejält och placerat i min lilla keramikkrona, medans resterande samsas i en vit kanna tillsammans med sina vita och rosa kusiner.

Fredag igen - härligt! Jag har en lång lista över saker som ska hinnas med, och även om jag är fullt medveten om att tiden inte räcker till allt hoppas jag få stryka några saker under helgen. Som att kanske sy ett överdrag till en pall, som i en mindre evighet stått och väntat på sin make-over.

GOD HELG!

8 mars 2011

I VÄNTAN PÅ ATT KNOPPARNA BRISTER

Blommande narcisser och små ljusgröna knoppar på körsbärskvistar.

Lider jag av ouppnåeliga förhoppningar när jag tänker mig att våren ska komma igång på riktigt nu i mars? För precis när det ser ut att ljusna, när solen skiner och man borstar tänderna till fågelkvitter, då slår herr Väder till och vräker ner lite snö, blandat med regn och en stor näve vind.
Varför ska det vara en sån väntan på att knopparna brister?

Men den kommer nog igen, den där våren. Och visar vart skåpet ska stå.
Och jag är snart tillbaka.

Önsker er en fin tisdag!

6 mars 2011

KLACKARNA I TAKET

Den nyfunna bloggenergin tog sig en kort paus igår förmiddag. Vi sov länge efter att ha varit på bröllopsfest till sent fredag natt (eller...helt ärligt...lördag morgon...), men fram emot lunchtid vaknade vi till och fick oss en mysig tur ner till stan. Solen strålade.

Bröllopsfesten ja. Det var klackarna i taket och champagne i glasen, i vackert inredda Urdihuset här i Bergen. Bilderna i dagens inlägg är tagna med skakig champagnehand och skrattet bubblandes i kroppen. Vilken härlig fest det var! 
Dessa bilder blir mitt bidrag till fabrikens söndagsbilden.

3 mars 2011

DAGS ATT BLI AKTIV

På tavelhyllan i sovrummet står ett &-tecken i gips, med tryck beställt efter egen önskan. Siffrorna i bakgrunden är gamla prisskyltar från en bensinstation i USA och min Hjärtan på tråd växer så det knakar, trots dåligt med ljus och minimalt med vatten.

Det är dags nu att åter bli en aktiv bloggare. En paus har varit skönt, men nu börjar det återigen flyga omkring tankar i huvudet som rör inredning och pyssel. Dagens helt spontana infall var att börja måla ramen till en spegel som ska upp i sovrummet. Eller tja...spontan och spontan...tanken på att måla den här ramen har funnits sedan den köptes i maj förra året, jag har bara inte bestämt mig för vart spegeln skulle hänga förrän nu.

Så...åter till målandet!